+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Tapahtumat » Kudotut kuvat

Takaisin hakutuloksiin

Kudotut kuvat

la 19.5.2018 klo 12:00 – su 7.10.2018 klo 16:00

Näyttely tekstiilitaiteilija Ellen Alakannon elämästä ja taiteesta 19.5.—7.10.2018

Etelä-Pohjanmaan museoon avautuva Kudotut kuvat -näyttely esittelee tekstiilitaiteilija Ellen Alakannon (1918—1971) tuotantoa sekä avaa hänen elämänsä vaiheita. Näyttely on koottu Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseon Ellen Alakanto -kokoelmasta ja sitä on täydennetty lainaesinein. Tekstiilitaiteilija Ellen Alakannon syntymästä tulee vuoden 2018 heinäkuussa kuluneeksi sata vuotta.

Ellen Alakanto (1918—1971) oli eteläpohjalainen tekstiilitaitelija, jonka tuotanto oli monipuolista ja idearikasta. Taiteilija hallitsi perinteiset kudontatekniikat erinomaisesti, kehitti uusia kudontatapoja ja toteutti töissään erilaisia materiaalikokeiluja. Etelä-Pohjanmaalla Ellen Alakanto tunnettiin alkuun erityisesti kirkkotekstiilien tekijänä. Hän suunnitteli ja valmisti kirkkotekstiilejä vuodesta 1955 vuoteen 1970. Ellen Alakanto valmisti myös Alvar Aallon suunnittelemat Lakeuden ristin kirkkotekstiilit.

Alakanto syntyi Jalasjärvellä, josta perhe muutti Kauhajoelle Alakannon ollessa pieni. Alakanto opiskeli kudontaa Kotiteollisuusopisto Fredrika Wetterhoffin työkoulussa sekä Ateneumissa Taideteollisessa korkeakoulussa. Hän muutti Seinäjoelle vuonna 1957. Seinäjokisille Alakannon koti Rajakatu 40:ssä oli tuttu vähintäänkin lehtikuvista, joissa sen sisustusta esiteltiin. Taiteilija oli muun muassa kutonut olohuoneensa tapetin tuohesta. Kotia kutsuttiin kahvimyllyksi sen ulkomuodon vuoksi. Rakennuksen kellarissa sijaitsi Alakannon lankavärjäämö ja yläkerrassa kutomo. Taidetekstiilien saralla Ellen Alakanto tunnettiin erityisesti kuultokudoksistaan ja sen tekniikan kehittämisestä.

Tervetuloa näyttelyyn!


Näyttely avautuu 19.5.2018 Kivinavetalla, Törnäväntie 23, Seinäjoki
Tarjolla pientä naposteltavaa sekä käsityökoulu Näpin ohjaajien vetämä Kolmiokudonta -työpaja, jonne kannattaa käsityöharrastajien sekä vasta-alkajien tulla kokeilemaan uudenlaista kudontatekniikkaa. Siinä kolmionmuotoiseen kehikkoon pujotetaan lankaa käsin. Lopputuloksena on kolmionmallinen kudonnainen. Niitä yhdistelemällä voi tehdä vaikka huivin. Lapset tarvitsevat työpajaan aikuisen mukaansa.

Törnävän museoalue avoinna 19.5. klo 12-16
Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin.
Tervetuloa!

Aika:

la 19.5.2018 klo 12:00 – su 7.10.2018 klo 16:00

Tapahtumapaikka ja osoite: Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo, Kivinavetta, Törnäväntie 23, Seinäjoki
Internet: www.seinajoki.fi/museo

Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Oma maa mansikka, muu maa mikä?

Kommentit

Ei kommentteja