+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Tapahtumat » Punamultaa ja Kolmiokudontaa Törnävän museoalueella

Takaisin hakutuloksiin

Punamultaa ja Kolmiokudontaa Törnävän museoalueella

pe 18.5.2018 klo 12:00 – la 19.5.2018 klo 16:00

Törnävän museoalueen kevättapahtumassa työnäytös, työpaja sekä uuden näyttelyn avoimet avajaiset. Törnävän ulkomuseoalueella SEDUn Ilmajoen yksikön Erikoismaalauksen ja pinnan opiskelijat keittävät punamultaa ja maalaavat Paapantupaa. Perinteisen punamultamaalin keitto aloitetaan perjantaina 18.5. jo noin kello 9. Paapantuvan maalaus alkaa rakennuksen puhdistamisella: opiskelijat harjaavat seinistä lian ja hilseilevän maalin irti. Työnäytös jatkuu noin kello 15 saakka. Lauantaina Paapantuvan työnäytös jatkuu maalaamisella.

Kivinavetassa avautuu Kudotut kuvat näyttely, joka kertoo eteläpohjalaisen tekstiilitaiteilija Ellen Alakannon elämästä ja taiteesta. Avoimissa avajaisissa on mehu- ja karkkitarjoilu. Kivinavetan työpajatilassa pääsee kokeilemaan uudenlaista kudontatekniikkaa: kolmiokudontaa. Työpaja sopii pitkään käsitöitä harrastaneille sekä uusien kokemusten hakijoille. Lapset tarvitsevat työpajaan aikuisen avuksi.

Museokohteet ovat avoinna molempina päivinä kello 12–16. Perjantaina pääsee vierailemaan Kivinavetan perusnäyttelyn lisäksi Liinamaan tupaan. Lauantaina uuden näyttelyn ja perusnäyttelyn lisäksi pääsee tutustumaan ulkomuseoalueen rakennuksiin ja Liinamaan tupaan, Kauppapuotiin, Pehtoorin tupaan ja museoapteekkiin sekä Keidas luontonäyttelyyn.

Museoviikolla 16.5.—20.5.2018 Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseon kohteisiin Törnävän museoalueelle sekä Suojeluskunta ja Lotta Svärd -museoon on ilmainen sisäänpääsy. Kansainvälisen Museoviikon teemana on Verkostot esille. Maakuntamuseon yhteistyökumppaneina Punamultaa ja kolmiokudontaa -tapahtumassa ovat SEDU Ilmajoki ja Näppi-käsityökoulu.

Lämpimästi tervetuloa!


Tapahtuma-aikataulu

Perjantaina 18.5.
noin kello 9-15 SEDUn Ilmajoen yksikön Erikoismaalauksen ja pinnan opiskelijat keittävät punamultaa Ulkomuseoalueella, puhdistavat ja mahdollisesti maalaavat Paapantupaa
kello 12-16 avoinna Kivinavetan perusnäyttely, Liinamaan tupa ja Keidas luontonäyttely

Lauantaina 19.5.
noin kello 9-15 SEDUn Ilmajoen yksikön Erikoismaalauksen ja pinnan opiskelijat keittävät punamultaa Ulkomuseoalueella ja maalaavat Paapantupaa
kello 12–16 avoinna Kivinavetan näyttelyt, Liinamaan tupa, Pehtoorin tupa, Museoapteekki, Kauppapuoti ja Keidas luontonäyttely
Kello 12 Kudotut kuvat -näyttely avautuu Kivinavetassa Kolmiokudontaa aikuisille ja lapsille työpajatilassa koko päivän.

Aika:

pe 18.5.2018 klo 12:00 – la 19.5.2018 klo 16:00

Tapahtumapaikka ja osoite: Törnäväntie 23, Seinäjoki
Internet: www.seinajoki.fi/museo

Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on aurinko?

Kommentit

Ei kommentteja