+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Tapahtumat » Yhteinen muisti, yhteinen perintö

Takaisin hakutuloksiin

Yhteinen muisti, yhteinen perintö

ti 16.1.2018 klo 14:00 – 16:00

Museologian professori Janne Vilkuna Jyväskylän yliopistosta ja pääsihteeri Kimmo Levä Suomen museoliitosta pohtivat luennolla, mitä kulttuuriperintö on ja mikä on sen suhde meidän yhteiseen muistiimme.

Kulttuuriperintöä voi olla mikä tahansa kulttuurin osa: esine, rakennus, maisema, tapa, tarina tai laulu. Kulttuuriperintö periytyy nimensä mukaisesti yleensä menneisyydestä nykypäivään ja myös tulevaisuuteen. Se ei kuitenkaan ole itsestään tähän päivään säilyvä kohde, vaan nimenomaan tämän päivän suhde menneeseen. Osa asioista muistetaan, osa unohdetaan.

Mutta milloin, missä ja miten jostakin kulttuurin osasta tulee kulttuuriperintöä? Kenellä on oikeus määritellä, valita ja tallentaa sitä? Kuka sen omistaa? Onko se aina positiivista? Miten kulttuuriperintö yhdistää ja erottaa? Entä mitä ja miten asioita halutaan muistaa? Kenen muistoista ja valinnoista on kyse? Muun muassa näihin kysymyksiin saamme kuulla vastauksia Janne Vilkunan ja Kimmo Levän luennolla.

Jyväskylän yliopiston museologiassa tarkastellaan kulttuuri- ja luonnonperintöä. Museologiassa perehdytään siihen, miten ihmiset ottavat ympäristönsä haltuun erilaisin keinoin: nimeämällä, määrit-telemällä, suojelemalla, säilyttämällä ja muistelemalla. Suomen museoliitto on museoalan keskusjärjestö. Se valvoo museoiden etua ja pitää ääntä niiden puolesta, edustaa museoita alan yhteisissä kysymyksissä ja toimii museoiden yhteistyöverkostona. Museoliiton yhteisöjäsenet ylläpitävät yli 400 ammattimaisesti hoidettua kulttuurihistoriallista museota, taidemuseota ja tiedekeskusta.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Aika:

ti 16.1.2018 klo 14:00 – 16:00

Tapahtumapaikka ja osoite: Kirkonkrannin auditorio, Ala-Kuljun katu 1, Seinäjoki
Internet: seinajoki.fi/museo

Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on mustikka?

Kommentit

Ei kommentteja