+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Tapahtumakaupunki Seinäjoki » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2019 » Heinäkuu » Kesäkuvataiteilija Aeon Lux avaruudellistaa Seinäjokea

Kesäkuvataiteilija Aeon Lux avaruudellistaa Seinäjokea

5.7.2019, klo 13:13

Kesän 2019 kesäkuvataiteilija Aeon Lux työskentelee Seinäjoen, avaruuden pääkaupungin, avaruudellistamiseksi.

Lux katselee Seinäjokea perspektiivistä, jossa maakunnan historia on täynnä avaruushäjyjä ja heidän seikkailujaan, ja nykyhetkessä Seinäjoki on galaksien välinen pääkaupunki, jossa käy vieraita universumin kaikista kolkista. Lux työskentelee käsitetaiteen, performanssin ja videon keinoin ja pyrkii toteuttamaan kesän projektissaan scifi-unelmia.

Nyt viikolla 28 kaupunkikuvaan ripustetaan liikennekyltit, jotka ohjeistavat avaruusliikennettä. Kyltit syntyivät ajatuksesta, jossa kaupungin liikenne vilisisi myös avaruusaluksista. Tälle liikenteelle tarvittaisiin ohjeistusta: Mihin avaruusaluksen saa pysäköidä? Missä aluksen kyytiin saa liftata? Saako peltokuvioita tehdä? Kyltit ovat esillä katukuvassa elokuun loppuun asti.

"Sattumaako?" on sirkustaiteilija Tanja Huuskosen ja kuvataiteilija Minna Bengs-Shresthan luoma esityselämys, joka tuottaa avaruudellisia kuvia uhmakkaasti "Peltokuvioiden teko kielletty" –merkin läheisyyteen Itikanmäellä 20.7. aamupäivän harjoituksissa. Kuvia voi katsella, kunnes sade pesee ne pois. Kuvan muodostumiselle valittu paikka antaa mahdollisuuden tarinalle, joka jatkaa kesäkuvataiteilijan teosta.

Aeon Lux esitti "Beam me up!" –liftausperformanssin osana Patsaspyöräily-tapahtumaa 4.7. ja piti suunnittelukilpailun Seinäjoen avaruudellisemmalle vaakunalle 5.7. Selmun pop up –kahvilassa, jossa tarjolla oli scifi-teemaisia juomia tuon päivän. Mahdollista oli kokea slurgien perinnejuoman ja ziimiläinen teen kulinaristiset nautinnot. Heinäkuun Lux keskittyy videotyöskentelyyn ja elokuussa vierailee esittelemässä töitään mm. Kivipuron kuntoutuskodissa.

Kesäkuvataiteilija Aeon Lux: Avaruusliikennekyltit –käsitetaiteellinen julkisen tilan teos

  • Kyltit sijaitsevat Seinäjoen kaupunkikuvassa: Itikanmäki (Lakeuden aamunkoi), Rytmikorjaamo, Atria, jokiranta (Kampusraitti), kaupungintalo, Keskustori ja Väinölän päiväkoti
  • Kyltit ripustetaan viikolla 28 ja ovat esillä elokuun loppuun asti.
  • Itikanmäellä on 20.7. nähtävissä "Sattumaako?", sirkustaiteilija Tanja Huuskosen ja kuvataiteilija Minna Bengs-Shresthan esityselämyksen harjoituksien tuottamat kuvat.


Yhteystiedot:

Aeon Lux
p. 040 965 1618
prinssi.ruusunengmail.com
www.prinssiruusunen.wixsite.com/aeonlux

Instagram: kesakuvataiteilija
Facebook: Kesäkuvataiteilija


Kuva: Kesäkuvataiteilija Aeon Lux käsissään BEAM ME UP -kyltti


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on mansikka?

Kommentit

Ei kommentteja