+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Suomi 100 Seinäjoella » Yhdeksän matkalaukkua

Yhdeksän matkalaukkua

Yhdeksän matkalaukkua on Seinäjoen kaupungin sivistyskeskuksen toimijoiden monimuotoinen luento- ja tapahtumaketju. Luento- ja tapahtumakokonaisuus tutkailee eteläpohjalaisuutta osana Suomen itsenäisyyden historiaa. Yhdeksän teeman kautta pohjalaisuutta luodataan taiteista sotahistoriaan ja mentaliteetista luontoon ja ympäristöön. Tulevaisuusvisioita unohtamatta.

Yhdeksän matkalaukkua -tapahtumat:

tammikuu
ke 25.1. klo 17 Suojeluskunnat edelläkävijänä -näyttelyn avajaistapahtuma Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museossa (Kauppakatu 17). Ohjelmassa: Eversti Jorma Jokisalo avaa näyttelyn, FT Erkki Vasaran esitelmä suojeluskuntaurheilusta, FM Outi Simolan esitelmä lottatytöistä ja suojeluskuntapojista. Järj. Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo.

helmikuu
ke 1.2. klo 19 Rytmimusiikkia lakeuksilta - eteläpohjalaista populaarimusiikkia 100 vuoden ajalta
–konsertti Rytmikorjaamolla (Vaasantie 12). Ovet klo 18.30. Laitakaupungin orkesteri vie kuulijat musiikilliselle aikamatkalle itsenäisen Suomen historiaan esittäen kappaleita pelimannimusiikista tangon kautta diskoon. Ohjelmistossa on suosittua rytmimusiikkia muun muassa Dallapén, Paula Koivuniemen, Kolmannen Naisen ja Lauri Tähkä & Elonkerjuun ohjelmistosta. Järj. Laitakaupungin orkesteri ja Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut.

maaliskuu
to 9.3. klo 19 Kuvataide goes Kapakka -tapahtuma
Sininen Paprika -ravintolassa (Kauppakatu 15). Ovet avataan klo 18.30. Kaikille avoin illanvietto sukeltaa kuvataiteeseen ja taiteilijan työhön draaman ja keskustelun keinoin. Laura Jurkan juontamaa tilaisuutta elävöittävät teatteri-ilmaisun ohjaaja Juulia Soidinahon käsikirjoittamat kuvaelmat eteläpohjalaisesta kuvataiteesta ennen, nyt ja tulevaisuudessa. Järj. Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut ja Pohjalainen Taiteilijaliitto ry.

huhtikuu
30.4. klo 13 Östermyran vapputreffit
Törnävän museoalueella (Törnäväntie 23). Klo 13.00 tapahtumassa tutkaillaan Seinäjoen seudun treffipaikkoja menneinä vuosikymmeninä ja nykyisin amanuenssi Kirsi Hännisen kuvaesitelmän pohjalta. Mukana on ennalta kerättyä muistitietoa ja paikalle tulevat voivat kertoa omista kokemuksistaan. Klo 14.30 Kivinavetalta alkava Soivat kivijalat ja Lemmensilta treffipaikkana -kierros johdattaa Östermyran ruukin muinaisjäännösten ja Törnävänsaaren kohtaamispaikkojen nostalgiaan saksofonimusiikin kera. Kierroksen opastaa arkeologi Noora Hemminki ja saksofonia soittaa Detlev Stürzenberger. Järj. Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo ja Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut.

toukokuu
18.5. klo 9-15 Nuoret, teknologia ja tulevaisuus -seminaaripäivä
Seinäjoen Cumuluksessa (Kauppakatu 10). Seminaarissa pohditaan nuorisotyön tulevaisuutta digiaikakaudella, työntekijöiden digiosaamisen kehittämistä sekä virtuaalitodellisuutta. Tilaisuudessa tarjotaan aamu- ja iltapäiväkahvit osallistujille. Tilaisuus on maksuton. Järj. Seinäjoen kaupungin nuorisopalvelut. Ilmoittaudu ennakkoon 5.5. mennessä mirka.maki-kalaseinajoki.fi.

elokuu
18.-19.8. Käpälikön luontopäivät, pe klo 9-14 ja la 11-15
Kyrkösjärvellä Käpälikön luontotalon ympäristössä. Ohjelmassa mm. luontoretki, melontaopastusta, satutuokio ja nukketeatteria sekä valokuvasuunnistusta. Järj. Seinäjoen kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto.

syyskuu
10.9. Kirjakapsäkki-tapahtuma klo 12.30-17
Seinäjoen pääkirjasto Apilassa (Alvar Aallon katu 14). Kirjallisuuden ystävien ja kirjoittajien päivä, jonka ohjelmassa on palautepaja, Kirja vieköön -spesiaali, kirjabasaari sekä kirjavaihtarit. Järjestäjät: Seinäjoen kaupunginkirjasto, Pohjanmaan kirjailijat & Etelä-Pohjanmaan kesäyliopisto

16.9. klo 10-15 Seinäjoen kaupungin nuorisopalvelut Moomma Nurmoos -tapahtumassa. Nuorisobussi on parkissa koulun pihassa. Ks. lisätietoja Facebook-sivulta.

29.9. Kummajaisten kirjasto. Apilan yö on täynnä jännitystä ja tarinoiden taikaa, erityisesti lapsille ja nuorille. Tarkempi aikataulu päivittyy lähempänä. Järj. Seinäjoen kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto ja Seinäjoen kansalaisopisto.

marraskuu
15.11.2017 Eteläpohjalainen kotiseutu –luentotilaisuus
Törnävän Kivinavetassa. Samalla mahdollisuus tutustua Sata vuotta eteläpohjalaista eloa –näyttelyyn Kivinavetan yläkerrassa. Järj. Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo.


Lisätiedot: Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut p. 044 425 5942

Kaikki Yhdeksän matkalaukkua -tapahtumat ovat maksuttomia ellei toisin ilmoiteta.