+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Nuorisopalvelut » Tilat » Leirikeskukset ja puistot » Lasten liikennepuisto ja fiilispuisto

Lasten liikennepuisto ja fiilispuisto

LIIKENNE- JA FIILISPUISTO KIITTÄÄ KÄVIJÖITÄ JA ON NYT SULJETTU.

AVOINNA JÄLLEEN KESÄLLÄ 2018.

Lasten liikennepuistossa alle 12-vuotiaat lapset pääsevät opettelemaan liikennesääntöjä ja kokemaan polkuautoilun riemua turvallisesti.

Liikennepuisto on maksuton, toiminnallinen Seinäjoen nuorisopalveluiden ylläpitämä vapaa-ajanpaikka. Ajokalusto ei ehdi pölyttyä, sillä puistossa käy kesäisin n. 10 000 vierailijaa.

Liikennepuiston aukioloaikoina puistosta voi lainata erikokoisia polkuautoja liikennesääntöjä opetteleville lapsille, ja kolmipyöriä/potkumopoja perheen pienimmille. Puistosta voit lainata myös kypäriä. Muina aikoina liikennepuistossa voi harjoitella ajamista omalla pyörällä.

Puisto on kuin pienoismaailma, josta löytyy polkuautot, liikennevalot, tankkauspiste, suojatiet ja jalkakäytävät. Illuusion luomisesta puistoon huolehtivat nuoret kesätyöntekijät, he auttavat autojen valinnassa ja ohjeistavat niiden käytössä. Ruuhka-aikoina ajoaika on n. 10 min. Puiston ohjaajat pitävät lisäksi liikennepuistoautokouluja, joissa lapset voivat ajaa ajokortin. Ajokorttitunnit on tarkoitettu 612 -vuotiaille.

Yhdessä oppiminen on hauskaa ja lapset ovat liikennepuistossa vanhempiensa vastuulla. Turvallisuudesta ja opastuksesta liikennepuistossa huolehtivat vanhemmat ohjaajien tukena. Lapsi voidaan poistaa ajoradalta, mikäli hän ei kehotuksista huolimatta noudata puiston sääntöjä ja vaarantaa omaa tai muiden turvallisuutta.

Fiilispuisto on kaikille avoinna oleva maksuton pelivälinelainaamo, joka sijaitsee Liikennepuiston yhteydessä ja sinne voi tulla pelailemaan sekä viihtymään erilaisten pelien ja leikkien merkeissä.

Puisto sijaitsee Uimahalli-Urheilutaloa vastapäätä olevalla nurmialueella (Kirkkokatu 18).

Käyntiosoite:
Kirkkokatu 18
60100 Seinäjoki

Lisätietoja:
Minna Koivuluoma
nuoriso-ohjaaja
p. 040 774 8374
minna.koivuluomaseinajoki.fi

Maryna Baburets
ts. toimistosihteeri
p. 06 416 2265
maryna.baburetsseinajoki.fi

Nuorisopalvelut järjestävät toukokuussa 2017 liikennepuistossa ajotunteja koululuokille ja päiväkotiryhmille, 10 €/tunti. Varaa ryhmällesi aika ajoissa!


Seinäjoen kaupunki

Nuorisopalvelut

Puskantie 3, PL 215

60101 Seinäjoki

p. 06 416 2265

nuorisoseinajoki.fi