+
Tulosta
Etusivu

Välittämisen koodi

Nuoret
Hei sinä alle 29 –vuotias nuori!
Kaikilla meillä on omannäköinen elämä, johon kuuluu ylä- ja alamäkiä. Eteesi voi tulla tilanteita, jotka vaikuttavat elämääsi, esimerkiksi vaikeudet ihmissuhteissa, muutokset perhetilanteessa, opiskelussa tai terveydessä. Joskus eteen voi tulla myös vaihe, jolloin elämänhallinta tuntuu vaikealta.
Reagoithan ajoissa ja haet tukea elämäsi haasteisiin, sillä kaikista haasteista ei tarvitse selvitä yksin!
Välittämisen koodi -palvelun avulla voit hakea helposti ja luotettavasti tukea elämäsi haasteisiin yhdellä yhteydenotolla. Yhteydenotto luodaan osoitteessa www.huolikoodi.fi. Koodin voit tehdä ympäri vuorokauden.
Kun olet tehnyt koodin, paikkakuntasi etsivä nuorisotyö, tai virka-ajan ulkopuolella päivystävä taho, on sinuun yhteydessä 1-3 vuorokauden kuluessa ja keskustelee kanssasi tilanteestasi. Oli pulmasi suuri tai pieni, asiasta kannattaa puhua. Ajatuksia jakamalla olo helpottuu. Lisäksi keskustelun yhteydessä sinulle annetaan neuvoja ja tarvittaessa tarjotaan tukipalveluja.
Tuen vastaanottaminen on vapaaehtoista, luottamuksellista ja ilmaista. Sinä päätät!


Huoltajat

Nuoren kehitykseen kuuluu monia vaiheita eikä vanhemmuus ole aina yksinkertaista. Lapsena opitaan elämän perustaitoja ja nuorena kasvetaan vähitellen kohti aikuisuutta. Matkan varrella voi tulla eteen haasteita, joilla on vaikutusta nuoreen. Mahdollisiin elämänhallinnan ongelmiin on tärkeää tarttua ajoissa, kun tukemisen vaihtoehtoja on vielä paljon.
Välittämisen koodi -palvelun avulla alle 29-vuotiaan nuoren huoltajan on helppo saada luotettavasti tukea nuoren elämää koskeviin haasteisiin yhdellä yhteydenotolla. Kun huoltajalla on huoli nuorensa hyvinvoinnista, hän voi tehdä yhteydenottopyynnön nuorensa tukemiseksi osoitteessa www.huolikoodi.fi. Nuori päättää, haluaako hän ottaa tukea vastaan.
Yhteistyöpyynnön myötä alan ammattilainen on yhteydessä huoltajaan ja nuoreen, avaa keskustelun tilanteesta ja tarjoaa tukea nuoren tarpeisiin. Tukitoimet voivat olla esimerkiksi keskustelua, ohjausta ja palveluiden tarjoamista. Tuen vastaanottaminen on vapaaehtoista, luottamuksellista ja ilmaista.


3.sektorin toimijat

Lasten, nuorten ja perheiden palveluissa toimivat kolmannen sektorin toimijat ovat osa nuorten arkea. Valmentajat, tai esimerkiksi järjestötyöntekijät, voivat viettää aikaa lasten ja nuorten kanssa useita tunteja viikossa, vuosien ajan. Kokemuksia tulee niin iloista, suruista, onnistumisista kuin pettymyksistäkin, jotka kuuluvat elämään. Joskus nuorten pulmat ovat sen kaltaisia, että ne mietityttävät ja huolestuttavat nuorten kanssa toimivia henkilöitä.

Välittämisen koodi on tarkoitettu myös sinun työsi avuksi kolmannen sektorin toimija!

Kun nuorten kanssa toimiva henkilö huolestuu nuoren hyvinvoinnista, on hänen tärkeää keskustella huolesta asianomaisen kanssa. Jos huoli ei katoa keskustelulla, on apua hyvä hakea alan ammattilaisilta. Välittämisen koodi -palvelun avulla alle 29-vuotiaiden kanssa toimivat kolmannen sektorin toimijat voivat tehdä netissä yhteydenottopyynnön nuoren tuen takaamiseksi. Palvelun avulla tieto välittyy toimijoiden välillä ja yhteistyö mahdollistuu.

Yhteydenottopyynnön myötä alan ammattilaiset tarjoavat nuorelle tukea hänen tarpeidensa mukaisesti ja auttavat häntä selviämään elämänhallinnan haasteista ajoissa. Yhteistyössä nuoren kanssa yritetään löytää ratkaisu tilanteeseen. Tuen vastaanottaminen on aina vapaaehtoista, ilmaista ja täysin luottamuksellista eikä se sido mihinkään. Palvelun käyttämisestä ei jää nuoren tietoihin merkintää.

Seinäjoen kaupunki

Nuorisopalvelut

Puskantie 3, PL 215

60101 Seinäjoki

p. 06 416 2265

nuorisoseinajoki.fi