+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Liikuntapalvelut » Ulkoilureitistöt ja hiihtoladut

Ulkoilureitistöt ja hiihtoladut

Seinäjoen alueella on useita kunto- ja pururatoja, ulkoilureitistöjä sekä hiihtolatuja. Kunnossapidettäviä latuja on yli 200 km.

Hiihtokaudella ulkoilureitistöillä hiihdetään, jolloin kävely laduilla on kielletty. Joupiskan esteettömälle kuntoradalle on kävelijöille tehty kävelyreuna, joka kulkee Kultavuoresta Jouppilanvuoren kuntoradan kautta sairaalanmäelle.


Seinäjoen alue

Suurin ulkoilualue on Jouppilanvuoren maastossa, jossa voi mm. kiertää Kyrkösjärven ympäri, poiketa luontopolulla, lenkkeillä kuntoradalla tai tutustua Esteettömään Joupiskan reittiin sekä Esteettömään elämysliikuntareittiin, joka ulottuu Ilmajoen Ahonkylään asti.
Puitteet tapahtumien järjestämiseen Jouppilanvuoren alueella takaa hiihtostadion/ tekonurmikenttä, mäkihyppymäki, rinnekeskus Joupiska, jääurheilukeskus (iso tekojää, avokaukalo ja jäähalli), WallSport areena ja Seinäjoen jäähalli.

Laavuja ydin Seinäjoen alueella on kymmenkunta. Laavuja on mm. Hallilanvuoren juurella, Kyrkösjärven, Elämys-, Esteettömällä ja Honkakylän reitillä. Kaupunki huolehti, että Jouppilanvuoren esteettömällä reitillä on polttopuita. Otathan muille laavuille omat polttopuut.

Talviajan suosituin reitti on on v. 2010 marraskuussa käyttöön otettu Esteetön elämysliikuntareitti Ahonkylään, joka lähtee Joupiskan kuntoradalta. 23 km pitkän reitin varrella on useita elämyskohteita.

Alkutalven hyvät hiihtomahdollisuudet Jouppilanvuorella takaa lumetusjärjestelmä. Lumetettu hiihtolatu löytyy myös Tanelinrannasta.


Nurmon alue

Alueen suosituin kuntorata on Hyllykalliolla. Hyllykallion kuntorata yhdistyy Tanelinrannan virkistysalueeseen, jossa hyvät hiihtomahdollisuudet heti alkutalvesta takaa lumetusjärjestelmä. Tanelinranta on myös loistava paikka järjestää tapahtumia. Alueella sijaitsee päiväkoti, koulu, Hiihtostadion/ nuorisokeskus, Q Max-arena ja avantosauna.

Lähellä Seinäjoen keskustaa ja Nurmon keskustan välittömässä läheisyydessä luonnonrauhaan pääsee Paukanevan pitkosreitillä, joka on EU:n Natura 2000-suojeluohjelmaverkoston kohde. Paukaneva on loistava koko perheen ulkoilualue.
Katso lisää Metsähallituksen Luontoon.fi-sivustolta www.luontoon.fi/paukaneva


Ylistaron alue

Ylistaron ulkoilureitistöt sijaitsevat asutustaajamien ympärillä, Kyrönjoen reunamilla.
Alueella on useita kuntoratoja, sekä luontokohteita ja Ylistaron historiaan liittyviä reittejä.

Malkakoski on luonnonkaunis ulkoilualue, jossa voi ihastella lintuja lintutornista, poiketa laavulla sekä kuunnella Malkakosken pauhua ja kalastaa.


Peräseinäjoen alue

Peräseinäjoen alueen ulkoilureitit sijaitsevat rauhallisessa maalaismaisemassa lakeudella, metsässä, suolla sekä Kalajärven järvimaisemissa.

Alueen suosituin ulkoilureitistö sijaitsee Kalajärven ympäristössä, josta löytyy uudistettu esteetön geologinen luontopolku, patikointi- ja pyöräilyreitti Kalajärven ympäri, uimaranta, rantalentopallokentät, puistogolf, karaavaani- ja mökkialue sekä ravintolapalvelut. Uutuutena talvella 2013 avattiin retkiluistelurata ja retkiluistimia sai lainata Ravintola Kalajärveltä. Rata on saatu tehtyä myös tänä talvena.


Lisätietoja ja ulkoilureitistöjen karttoja

Liikuntatoimisto p. 06 416 2146,
Kirkkokatu 15 (Uimahalli-Urheilutalo), 60100 Seinäjoki
Avoinna arkisin klo 8-15.45

Karttoja myös Kartat-sivulla

Katso myös www.elamysliikunta.fi

Jouppilanvuoren web-kamera

Kamerasta näet Elämysliikuntareittien ja esteettömän reitin lähtöpaikan sekä hiihtoladut.
http://www.elamysliikunta.fi/Viria.php

Jouppilanvuoren ulkoilureiteillä liikkujat!

Kyrkösjärven ympäri kiertävä reitti on poikki

Reitti on poikki tayttökanavan kohdasta yksittäisen maanomistajan perikunnan kanssa käytävien neuvottelujen vuoksi.

Alue josta kulku on kielletty on aidattu maanomistaja toimesta. Alueen pääsee kiertämään "Kuismin kaupan" kautta. Varo vilkasta liikennettä VT19!!

Kyrkösjärven näkötorni

Suljettu talviaikana. Avataan vain tilauksesta. Avaus 25 €/ kerta.
Avauksen hoitaa Lakeuden Elämysliikunta ry p. 050 372 7081

Kyrkösjärventie hiihtokaudella

Kyrkösjärventien latu uimarannalta Kyrkösvuorelle ajetaan latu ja luistelualue oikeaan laitaan uimarannalta katsottuna ja vasempaan reuraan jätetään kävelijöille ja pyöräilijöille väylä, jota ei hiekoiteta. Reitti merkitään kyltein. Ajoneuvoilla ajo kielletty Kyrkösjärventiellä hiihtokauden aikana.


Seinäjoen kaupunki

Liikuntapalvelut

Käyntiosoite: Kirkkokatu 15, 60100 Seinäjoki

Postiosoite: PL 215, 60101 Seinäjoki

p. 06 416 2146, 040 774 8661

f. 06 416 2728

liikuntaseinajoki.fi yleiset liikunta-asiat
liikuntavarauksetseinajoki.fi kenttien tiedustelut ja varaukset

Jari Mäkelä, kunnossapitopäällikkö
p. 06 416 7096, 050 556 6187 jari.makelaseinajoki.fi

Erkki Kukkasela, liikuntapaikkamestari nurmi- ja hiekkakentät, jääalueet
p. 050 5287 111 erkki.kukkaselaseinajoki.fi

Latujen hoito p. 040 591 3109