+
Tulosta
Etusivu

Hyvinvoiva Seinäjoki -terveysliikuntaopas on ilmestynyt

21.2.2018, klo 15:20

Seinäjoen kaupungin liikuntapalvelut on toteuttanut yhdessä Fitra OY:n kanssa Seinäjoen kaupungin asukkaille käytännönläheisen terveysliikunnan oppaan.
Hyvinvoiva Seinäjoki -opas on tarkoitettu jokaiselle Seinäjoen kaupungin asukkaalle. Oppaasta löytyy monenlaista luettavaa ja ohjeita siihen, miten voit parantaa omaa terveyttäsi ja hyvinvointiasi olitpa aktiiviliikkuja tai vasta suunnittelet liikuntaharrastuksen aloittamista.

Oppaan sisältö ideoitiin yhdessä liikuntapalveluiden eri sektorien kanssa. Oppaassa on mietitty tarkkaan, mitä asioita haluamme kertoa liikunnasta ja terveydestä, että mahdollisimman moni kuntalainen saa eväitä tai vinkkejä itselleen.

Seinäjoen kaupungin karttapalveluiden kanssa suunniteltiin oppaaseen selkeät kartat isoimmista kuntoradoista eri puolilla kuntaa. Myös lähiliikuntapaikat löytyvät nyt karttana oppaasta.

Oppaan sisältä löytyy tietoa liikunnan merkityksestä, ravitsemuksesta, lasten ja perheiden liikunnasta ja ikääntyvien liikunnasta. Merkittäviä väestön toimintakykyä heikentäviä ja ennenaikaista kuolleisuutta aiheuttavia sairausryhmiä; verenpaine, 2 -tyypin diabetes, ylipaino ja tuki- liikuntaelinten sairauksia on käsitelty kutakin liikunnan ja sen aiheuttamien tärkeiden vaikutusten kannalta.
Omat osionsa on kestävyys- ja lihaskuntoharjoittelulla sekä lihashuollon merkityksellä.

Opasta käytetään liikunta- ja terveyspalveluiden tukena. Oppaan takakannesta löytyy yhteystietoja mm. Liikuntaneuvonta palvelu, jota on alettu tarjoamaan liikuntatoimistosta maksuttomana. Liikuntaneuvontaa emme ole suuresti pystyneet markkinoida, sillä resurssit ovat vielä rajalliset sitä toteuttaa, mutta pyrimme parhaamme mukaan vastaamaan kysyntään.

Opas löytyy kaupungin liikuntapalveluiden nettisivuilta ja vihkosia on jaossa liikuntahalleilla ja liikuntatoimistossa.

Lataa opas tästä

Hyvinvoiva Seinäjoki -terveysliikuntaopas (pdf, 4.46 Mt)

Lisätietoja: liikuntapalvelupäällikkö Tanja Särkipaju p. 050 552 9400


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Oma maa mansikka, muu maa mikä?

Kommentit

Ei kommentteja