+
Tulosta
Etusivu

Liikuntastrategia

Liikuntastrategian tarkoituksena on toimia apuvälineenä liikuntahallinnon kehittämisessä Seinäjoella ja nivoutua osaksi koko kaupungin strategiaa.
Liikuntalautakunta aloitti strategiatyön vuonna 2003 ja ensimmäinen strategia valmistui vuonna 2005, josta lähtien sitä on päivitetty. Lisäksi samaan aikaan on työstetty virkamiestyönä Erityisliikunnan kehittämissuunnitelmaa, jotka liittyvät toisiinsa tiiviisti.

Seinäjoen kaupungin koko ja asukasluku ovat kasvaneet vuosien aikana. Siihen ovat vaikuttaneet Seinäjoen positiivinen muuttoliike, kuntaliitokset Peräseinäjoen kanssa vuonna 2005 sekä Nurmon ja Ylistaron kuntien kanssa vuonna 2009.
Seinäjoen haasteena on kasvukeskuksena vastata palvelujen suureen määrälliseen ja laadulliseen kysyntään, tarpeeseen ja asukkaiden odotuksiin. Oman haasteensa tuo myös urheiluseurojen rakennemuutokset.
Liikuntapalvelujen on kasvavan kaupunkikoon myötä kehitettävä toimintaansa ja vastattava tuleviin haasteisiin. Kunnallisen liikuntapalvelujen resurssit eivät yksin riitä tuottamaan koko kaupungin liikuntapalveluja, joten yksityis- ja vapaaehtoissektorin haasteet kasvavat.

Liikuntapalvelujen tehtävänä on tukea kaupungin asukkaiden hyvinvointia edistämällä liikunnan harrastamista, järjestämällä olosuhteita liikuntaan, tukemalla kunto- ja terveysliikuntaa sekä liikuntajärjestöjen toteuttamaa lasten- ja nuorten liikuntaa.
Liikuntapalvelut järjestää soveltavan liikunnan ohjaustoimintaa sekä liikuntatapahtumia etenkin iäkkäille ja erityisryhmille. Liikuntapalvelut ylläpitää kaupungin omistuksessa olevia liikuntapaikkoja ja liikunta-alueita.Liikuntastrategian jakautuminen eri toimenpideohjelmiin

Terveyttä edistävä liikunta

1. kuntalaisten liikunta-aktiivisuuden lisääminen
2. yhteistyön tehostaminen
3. terveyttä edistävän liikunnan olosuhteiden ja edellytysten parantaminen

Liikuntapaikkarakentaminen

1. ensisijaiset kohteet
2. kansalaisliikunta
3. isot kohteet
4. pienet kohteet

Huippu-urheilu, lasten ja nuorten urheilu sekä kilpaurheilutapahtumat

1. huippu-urheilun kehittäminen
2. kilpaurheilutapahtumien kehittäminen
3. lasten ja nuorten urheilun kehittäminen

Kuvaa klikkaamalla saat strategian auki


Seinäjoen kaupunki

Liikuntapalvelut

Käyntiosoite: Kirkkokatu 15, 60100 Seinäjoki

Postiosoite: PL 215, 60101 Seinäjoki

p. 06 416 2146

liikuntaseinajoki.fi yleiset liikunta-asiat
liikuntavarauksetseinajoki.fi kenttien tiedustelut ja varaukset

Liikuntatoimenjohtaja Anne Kotila

p. 0400 664 032

anne.kotilaseinajoki.fi