+
Tulosta
Etusivu

Östermyra-päivät

Perinteisiä Östermyra-päiviä vietetään tänä vuonna 26.-27.8.2017 klo 11–17 Törnävän museoalueella (Törnäväntie 23, 60200 Seinäjoki). Tule nauttimaan museoalueen historiallisesta tunnelmasta!

Kivinavetan ja museoalueen avoimet ovet

Museon näyttelyt kutsuvat tutustumaan Seinäjoen alueen historiaan. Kivinavetan alakerrassa on Mihinä me ollahan? -perusnäyttely ja yläkerrassa vaihtuva näyttely. Kartanon entisessä meijerirakennuksessa voi tutustua Keidas-luontonäyttelyyn. Myös Liinamaan ulkomuseoalueelle ja pohjoisen Punatulkun museoapteekkiin on vapaa pääsy. Museoapteekissa apteekkarien työnäytökset tutustuttavat kävijöitä menneiden vuosikymmenten apteekkitoimintaan. Näyttelyiden lomassa voi nautiskella kahvia, virvokkeita ja Matilda-leivoksia Kivinavetan Matildan kahviossa.

Työpajoja ja opastettuja kierroksia

Kivinavetassa ja sen viereisellä nurmikentällä järjestetään historiaan innostavia työpajoja ja työnäytöksiä kaiken ikäisille. Työpajoissa pääsee kokeilemaan erilaisia kädentaitoja ja osallistumaan yhteisöllisen teoksen valmistamiseen. Kiehtovat kivijalat -kävelykierroksilla tutustutaan mm. ruukin alueen raunioihin, vasara- ja ruutipajoihin sekä työläisten asuntoihin molempina tapahtumapäivinä ja Törnävän kartanoon pääsee tutustumaan Seinäjoen oppaiden opastetuilla kierroksilla. Tarkempi ohjelma päivitetään tälle sivulle kevään aikana.

Kartanonäytelmä

Jukka Vierin käsikirjoittama ja Kirsti Mäkelän ohjaama kartanonäytelmä kertoo Östermyran elosta Suomen itsenäistymisen aikaan. Kartanonäytelmä tutustuttaa katsojan kartanoalueen mielenkiintoiseen historiaan. Näytelmää esitetään sekä lauantaina että sunnuntaina klo 12.00, 14.00 ja 16.00 Törnävän kartanossa. Liput: 10 € peruslippu, 8 € alennuslippu (opiskelijat, eläkeläiset, työnhakijat, lapset 7–16-v., invalidit, varusmiehet/siviilipalvelusmiehet)

Lisätietoja:
Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut
p. 044 754 1618 kesätuottaja Amanda Mäkynen
amanda.makynenseinajoki.fi


Ohjelma 2016 (pdf, 0.34 Mt)

Seinäjoen kaupunki

Kulttuuripalvelut

PL 215

60101 Seinäjoki

kulttuuriseinajoki.fi
p. 06 416 2111 (vaihde)

***

Kulttuuri jättää jäljen!