+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Kulttuuripalvelut » Tapahtumat ja toiminta

Tapahtumat ja toiminta

Kulttuuripalvelut on aktiivisesti mukana tapahtumien tuottamisessa, ideoinnissa, luomisessa joko yksin tai yhdessä erilaisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Hankkeiden kasvualustasta tai työharjoittelujen lopputuotteina on syntynyt vuosittain toistuvia tapahtumia tai toimintaa, kuten esimerkiksi kulttuurihurautus ja kyläkarvevaalit. Kaupungin kulttuuripalvelut järjestää myös kaupungin perinteisiä ja virallisia juhlia.

Itsenäisyyspäivä

Itsenäisyyspäivän juhlallisuudet järjestetään vuosittain 6.12. yhteistyössä Seinäjoen alueseurakunnan kanssa. Päivän ohjelman aloittaa kunniakäynti sankarihaudalla ja sanajumalanpalvelus Törnävän kirkossa. Kirkkotilaisuuden jälkeen kokoonnutaan Itsenäisyyspäivän juhlaan Seinäjoki-saliin. Juhlassa luovutetaan Seinäjoen kaupungin kulttuuripalkinto sekä vuoden urheilijapalkinto.

Kansallinen veteraanipäivä

Kansallista veteraanipäivää 27.4. juhlistetaan järjestämällä veteraaneille ruokailu sekä tilaisuus, jonka ohjelmaa vaihtelee vuosittain. Perinteisen juhlan tilalla voidaan järjestää esim. kirkkokonsertti. Tilaisuuden järjestämispaikka vaihtelee kaupungin keskustan ja reuna-alueiden välillä. Yhteistyökumppaneina ovat Seinäjoen alueseurakunta, kappeliseurakunnat sekä veteraanijärjestöt.

Kuvaaja Elina Teitti

Kulttuurihurautus

Kulttuurihurautus on Seinäjoen kaupungin kulttuuri- ja nuorisopalvelujen järjestämä taidekasvatustyöpaja, joka tarjoaa kesäaikaan alueen lapsille ja nuorille mahdollisuuksia taidekokeilujen tekemiseen. Kulttuurihurautustyöpaja kiertää kesän aikana kyläyhdistysten ym. tahojen järjestämissä tilaisuuksissa ja tapahtumissa. Toimintaa viedään myös vanhusten palvelukeskuksiin.

Kyläkarnevaalit

Kyläkarnevaalit on Seinäjoen reuna-alueita kiertävä koko perheen tapahtuma, joka syntyi Tulisielut -hankkeesta ja järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2012 Ylistarossa Ritarin kotimuseolla. Tapahtuman tavoitteena on tuoda esiin kauniit ja idylliset kylänraitit, lakeat peltomaisemat ja latomeret, nostalgiset kyläkoulut sekä tunnelmalliset kylätalot. Tarkoituksena on myös, että Seinäjoen reuna-alueiden kylät ja toimijat voivat tuoda omaa erityisosaamistaan ja kulttuuriperintöään esille. Tapahtumapaikkana voi toimia kylätalot, kyläkoulut tai maatilamatkailuyritykset. Tapahtuman sisältöjä voivat olla esimerkiksi maksuttomat koko perheen työpajat esim. kädentaitoja, paikallisia erityisosaajia, reuna-alueiden tontti-tori, kylän ja kyläyhdistysten esittely sekä muu alueelle ominainen toiminta.

Vuoden 2017 Kyläkarnevaali järjestetään Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluiden ja Liikunta- ja Kyläseura Kaanaa ry:n yhteistyönä Itämäentalolla (Itämäentie 3) Helatorstaina 25.5. klo 10-14. Koko perheen tapahtuman ohjelmassa on mm. perinneleikkejä, poniratsastusta, pomppulinna, kasvomaalausta ja bingoa. Lue lisää Kyläkarnevaalin sivulta.

Nurmon museon perhepäivä

Nurmon museon kesäkauden päätöstapahtuman perinteeksi on muotoutunut perhepäivä, joka järjestetään yhteistyössä Nurmoo-seuran kanssa. Tapahtuman ajankohta on elokuun viimeinen viikonloppu. Museoalueen tutustumisen lisäksi ohjelmassa on työpajoja, nukketeatteria, konsertti tai muuta vastaavaa koko perheen ohjelmaa.

Peräseinäjoen kulttuuriviikko

Perinteistä Peräseinäjoen kulttuuriviikkoa vietetään kesäkuun viimeisellä/heinäkuun ensimmäisellä viikolla. Useat tapahtumat ja tilaisuudet toivottavat kaikenikäiset tervetulleiksi nauttimaan monipuolisesta kulttuurista Peräseinäjoelle! Kulttuuriviikon ohjelma vaihtelee vuosittain, ohjelmaa pyritään tarjoamaan jokaiselle ikäryhmälle.

Peräseinäjoen kulttuuriviikon järjestävät Seinäjoen kulttuuripalvelut, MLL Peräseinäjoki, Ravintola Kalajärvi, SF Caravan Seinäjoen seutu ry sekä muut yhteistyökumppanit.

Pikkuprovinssi

Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluiden järjestämä lasten ikioma rockfestivaali Törnävänsaaressa 18.–20.5.2017. Törnävänsaaren paviljongissa esiintyy Seinäjoen seudun alakoulujen bändejä 18.5. klo 17 alkaen. Lauantaina 20.5. vietetään koko perheen maksutonta kulttuuripäivää Törnävänsaaressa. Ohjelmassa mm. artistit Mimi ja Kuku sekä Muuan mies, työpajatoimintaa ja kaverikoirat. Tykkää Pikkuprovinssi Facebookissa.

Östermyra-päivät

Östermyra-päivät on perinteinen kaksipäiväinen koko perheen tapahtuma, joka järjestetään elokuussa. Törnävän tunnelmallisella museoalueella on tapahtuman ajan mahdollista tutustua Kivinavetan näyttelyihin ja vaikka nautiskella Matilda-leivoksia kahviossa. Myös muut alueen kohteet ja ulkomuseoalue ovat avoinna yleisölle tapahtuman ajan.

Kauniissa Östermyran kartanossa järjestetään opastuksia ja alueen rakennuksissa voi seurata erilaisia työnäytöksiä. Lisäksi tapahtumassa esitetään alueen historiasta kertovaa näytelmää. Vanhassa meijerissä sijaitseva geo- ja luontomuseo sekä Liinamaan tupa ovat myös vierailemisen arvoisia.

Lapset viihtyvät esimerkiksi draamakierroksilla, työpajoissa tai piknikillä nauttien erilaisista teatteri- tai musiikkiesityksistä. Suosittu tapahtuma tuotetaan yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseon kanssa.

Vuonna 2017 Östermyra-päivät järjestetään 26.–27.8. Tervetuloa viihtymään Törnävän museoalueelle!


Seinäjoen kaupunki

Kulttuuripalvelut

PL 215

60101 Seinäjoki

kulttuuriseinajoki.fi
p. 06 416 2111 (vaihde)

***

Kulttuuri jättää jäljen!