+
Tulosta
Etusivu

Uusi Taidehalli 2019

Uudistamme toimintaamme ja muutamme uusiin tiloihin!

Seinäjoen taidehalli uudistaa toimintaansa. Loppuvuodesta 2019 konkretisoituva uudistus näkyy ohjelmarakenteen muutoksena, muuttona uusiin tiloihin ja tavoitteena profiloitua lakeuden laidalla sijaitsevana ympäröivästä maaseudusta ja urban-rural -rajapinnasta ammentavana taidetoimijana.

Uusi ohjelma ammentaa maaseudusta

Aiemmin Taidehallin näyttelyohjelma on koostunut nykytaidetta yleisesti ja laajasti käsittelevästä näyttelytarjonnasta. Näyttelyitä on määrällisesti ollut paljon ja tiloja on voinut hakea avoimen haun kautta. Uudistuksen tavoitteena on toteuttaa karsitumpi, mutta sisällöllisesti vahvempi näyttelyohjelma. Karsitumpi näyttelyohjelma mahdollistaa monipuolisen ja elävän tapahtuma- ja työpajatarjonnan, julkiseen taiteeseen panostamisen ja monet muut taideprojektit ympäri kaupunkia.

Muutto vanhaan navettaan

Taidehallin uudet tilat ovat rakentumassa Itikan alueella sijaitsevaan Kalevan Navettana tunnettuun rakennukseen. Vanha navetta tarjoaa mielenkiintoisen viitekehyksen maaseutua käsittelevälle nykytaideohjelmalle. Saman katon alle tulee myös muita toimijoita, joiden kanssa syntyy monia synergiaetuja. Visiona on luoda valtakunnallisesti kiinnostava ja Seinäjoen kulttuuriprofiilia uudistava poikkitaiteellinen, matalan kynnyksen kulttuuritalo.

Kehittämistyö jatkuu

Uudistuksen taustalla on pitkä prosessi, joka alkoi osallistavista taidemuseokeskusteluista v. 2011 ja on jatkunut näyttelyiden tuotantomallia uudistamalla v. 2015 alkaen. Prosessiin ovat liittyneet niin Taidehallin tilakysymykset kuin pohdinnat konseptista ja profiilista. Uudistusta on työstetty Taidehallin omana työnä ja sidosryhmien kanssa keskustellen. Viimeisen vuoden aikana kehittämisen työkaluina ovat lisäksi olleet Maaseututaidemalli-kehittämishanke ja yhteistyö Finnish Art Agencyn kanssa. Tänä vuonna Seinäjoen taidehalli sai Suomen Kulttuurirahaston Museovisio –rahoituksen, jonka tuella uudistustyö jatkuu edelleen.

Tiedotamme uudistustyön vaiheista omilla nettisivuillamme, sosiaalisen media kanavissa ja tulemme järjestämään tilaisuuksia, joissa yleisö pääsee osallistumaan.

Tiedustelut:
Sanna Karimäki-Nuutinen
sanna.karimaki-nuutinenseinajoki.fi
p. 040 774 8560


Seinäjoen taidehalli

Upankatu 3

60100 Seinäjoki

p. 06 416 2390

taidehalliseinajoki.fi

Avoinna: (ma–ti suljettu)

ke 11–19

to 11–17

pe 11–16

la–su 12–16