+
Tulosta
Etusivu

ARMAS-festivaali

ARMAS-festivaali valloittaa kaupungin 1.-14.10.2018!

Ikääntyneiden kulttuurifestivaali Armas juhlistaa ikääntymistä, kulttuuria ja tekee ikääntymisen teemoja näkyväksi taiteen keinoin. Armaksessa parrasvaloissa ovat myös ikääntyneet taiteilijat!

Kaupunki täyttyy kulttuuriohjelmasta lokakuun kahtena ensimmäisenä viikkona: lokakuun ensimmäisellä viikolla juhlitaan Armas-festivaalin avajaisia ja toisella viikolla ohjelma jatkuu myös Vanhustenviikon merkeissä.

Armas-festivaalin ohjelmaa tuottaa ja koordinoi Seinäjoen kaupungin kulttuuri- ja ikääntyneiden palvelut. Ohjelmaa tuottamassa ovat lukuisat yhteistyökumppanit kaupunkiorganisaatiosta ja paikallisista yhdistyksistä. Yhdessä ylpeänä esitämme vuoden 2018 Armas-festivaalin ohjelman.

Lämpimästi tervetuloa Armastelemaan! Tapahtumissa tavataan!

Armain terveisin
Satu Kokkoniemi, ikääntyneiden kulttuuritoiminnan koordinaattori

OHJELMA

Maanantai 1.10.

Valtakunnalliset Armas-avajaiset

1.10. klo 13–16 Apila-kirjaston Jaaksi-Sali, Alvar Aallon katu 14, 60100 Seinäjoki

Armas-festivaalin valtakunnallisia avajaisia vietetään Seinäjoella Apila-kirjastossa! Avajaisten pääohjelmanumerona on Elämän puu -konsertti. Tämän lisäksi ohjelmassa viihteellinen Armas-ohjelmaesittely ja K65 Kulttuurin kansalaisraati.

Elämän puu on muusikko, tanssi- ja liiketerapeutti Sonja Jokirannan ja runoilija Arto Juurakon kehittämä yhteisöllinen lauluntekomenetelmä. Konsertissa kuullaan paikallisten ikäihmisten kanssa Elämän puu -menetelmällä tehtyjä kappaleita ja valotetaan niiden syntyä. Konsertin lomassa kuullaan Arto Juurakon runoilua. Konsertti on samalla Elämän puu EP:n julkaisukonsertti, jolloin osa kappaleista julkaistaan suoratoistopalvelu Spotifyssä. Konsertissa esiintyvät Sonja Jokiranta (laulu), Joni Iikkola (kitara) ja Arto Juurakko (perkussiot, lausunta).

Avajaisten lopuksi yleisöllä on mahdollisuus osallistua avoimeen K65 Kulttuurin kansalaisraatiin, jossa pääsee kertomaan mielipiteensä ja toiveensa kulttuuripalveluista ja kulttuurin harrastusmahdollisuuksista sekä kaupungin osallisuusohjelmasta.

Avajaisten aikana on myös mahdollisuus jättää kädenjälki Armas elämä -yhteisötaideteokseen, kun taidekasvattaja Elina Teitti Taidehallilta vetää kädentaitotyöpajoja Jaaksi-salin naapurissa.

Avajaisten aikataulu:
Klo 13 Avajaispuhe
Klo 13.15 Elämän puu -konsertti
Klo 14 Armas-ohjelmaesittely
Klo 14.30 Kahvitarjoilu
Klo 14.45 K65 Kulttuurin kansalaisraati

Tule nauttimaan avajaistunnelmasta, vaikuttamaan kansalaisraatiin ja jättämään kädenjälkesi yhteisötaideteokseen! Vapaa pääsy. Kahvitarjoilu.

Tapahtuman järjestää Seinäjoen kaupungin kulttuuri- ja ikääntyneiden palvelut ja elinvoiman toimiala yhteistyössä Seinäjoen kaupunginkirjaston sekä Etelä-Pohjanmaan liiton Kulttuurisote-hankkeen kanssa.

Keskiviikko 3.10

Tarinoita Seinäjoelta -muistelot

3.10. klo 8.30–10 Opistotalo, luokka 207, Vapaudentie 83, 60100 Seinäjoki

Tule mukaan muistelemaan menneitä ja kertomaan omia tarinoitasi Seinäjoelta aamukahvin merkeissä! Keskustelua käydään vapaamuotoisesti ryhmästä lähtevien teemojen pohjalta. Keskustelujen ja tarinoiden kokoajana ja ryhmän vetäjänä toimii Laura Kivimäki.

Muistelot järjestää Seinäjoen kansalaisopisto.

Torstai 4.10.

Torstaitapaaminen

4.10. klo 13 Seinäjoen taidehalli, Upankatu 3, 60100 Seinäjoki

Torstaitapaamisissa tutustutaan Seinäjoen taidehallin näyttelyihin opastetusti ja jutustellaan taiteesta leppoisassa tunnelmassa. Tapaamisissa on usein mukana taiteilijoita esittelemässä näyttelyään, vaihtoehtoisesti näyttelystä kertoo Taidehallin taidekasvattaja tai muu näyttelyä tunteva henkilö. Tällä kertaa tutustutaan kansainväliseen ryhmänäyttelyyn Silence. Kahvio on avoinna, joten kierroksen yhteydessä voi nauttia vaikkapa korvapuustikahvit.

Tapaamisen järjestää Seinäjoen taidehalli.

K65 Ylistarossa

4.10. klo 13 Ylistupa, Västilänkuja 8 D, 61400 Ylistaro

Kaiken kansan kulttuurikerho kerran kuussa Ylistuvalla! Kerhon sisällöt vaihtelevat kuukausittain. Vietetään aikaa yhdessä tehden ja jutellen. Toiminta on maksutonta eikä vaadi ennakkoilmoittautumista tai aiempaa kulttuuriharrastusta. Ikäraja K65. Lämpimästi tervetuloa!

Kerhon järjestää Seinäjoen kaupunkin kulttuuri- ja ikääntyneiden palvelut.

Armas-yhteisötaideteoksen avajaiset Taidehallilla

4.10. klo 14 Seinäjoen taidehalli, Upankatu 3, 60100 Seinäjoki

Armas elämä -yhteisötaideteosta on valmistettu syksyn aikana K65-kerhoissa Taidehallilla, Ylistarossa ja Peräseinäjoella sekä kaikille avoimessa työpajassa. Teos valottaa taiteen keinoin millaisena teoksen tekijät näkevät elämän ja mitä ajatuksia sanapari Armas elämä heissä herättää. Teoksessa yhdistyy musiikki ja tarinat äänimaisemaksi, jota kuvittaa huovutettu kudos. Avajaisten ohjelmassa avajaispuhe sekä pientä tarjoilua.

Avajaiset järjestää Seinäjoen kaupunkin kulttuuri- ja ikääntyneiden palvelut.

Kirjavinkki-piiri

4.10. klo 19–20 Apila-kirjaston kirjasali, Alvar Aallon katu 14, 60100 Seinäjoki

Tule Apilan kirjasaliin kuulemaan lukuvinkkejä! Avoin kirjavinkkipiiri kaikille kirjoista ja lukemisesta kiinnostuneille.

Piirin järjestä Seinäjoen kaupunginkirjasto.

Perjantai 5.10.

K65 Peräseinäjoella

5.10. klo 13 Veteraanitien senioriasunnot, Veteraanitie 4, 61100 Peräseinäjoki

Kaiken kansan kulttuurikerho kerran kuussa Veteraanitiellä! Kerhon sisällöt vaihtelevat kuukausittain. Vietetään aikaa yhdessä tehden ja jutellen. Toiminta on maksutonta eikä vaadi ennakkoilmoittautumista tai aiempaa kulttuuriharrastusta. Ikäraja K65. Lämpimästi tervetuloa!

Kerhon järjestää Seinäjoen kaupunkin kulttuuri- ja ikääntyneiden palvelut.

Maanantai 8.10.

Vanharoosa-kuunnelman julkistustilaisuus

8.10. klo 14–15 Apila-kirjaston Jaaksi-Sali, Alvar Aallon katu 14, 60100 Seinäjoki

Vanharoosa-kuunnelma kertoo tarinan Roosasta. Vanhuksesta, joka ajautuu mieluummin muistelemaan vanhoja kuin elämään yksinäisyydessä. Vanharoosa-kuunnelman julkaisutilaisuudessa on mahdollisuus kuulla otteita Vanharoosa-kuunnelmasta ja kuulla tekijöiden ajatuksia kuunnelman tarinasta. Paikalla ovat ohjaaja/käsikirjoittaja/näyttelijä Juulia Soidinaho ja näyttelijä Ville Orttenvuori. Tilaisuudessa myös myydään Vanharoosa-kuunnelmia 10 € kappalehintaan. Tilaisuus on suunnattu erityisesti ikäihmisille.

Tilaisuuden järjestää Kulttuurikollektiivi Silta.

HELMIHETKI -puhetta ja puuhaa Vanhustenviikon iloksi

8.10. klo 10–12 Kouran Tupakeittiö, Kourantie 583, 61160 Koura
8.10. klo 14–16 Kihniänkylän Nuorisoseura, Virtaintie 837, 61650 Kalaskoski

Helmihetkissä tehdään yhdessä ja jutustellaan mukavia. Helmihetkiä vetävät E-P:n muistiyhdistyksen työntekijät Virve ja Outi.
Tilaisuudessa kahvitarjoilu.

Tilaisuuden järjestää Etelä-Pohjanmaan Muistiyhdiksen Kylille kulttuuria -toiminta.

Tiistai 9.10.

Kulttuuri ja liikunta HURLUMHEI

9.10. klo 10–14.30 Uimahalli-Urheilutalo, Kirkkokatu 15, 60100 Seinäjoki

Kulttuuria ja liikuntaa yhdistävä uusi tapahtuma Urheilutalolla! Ohjelmassa avoimia kuntojumppia, lukioteatterin ohjaamaa Ikäsirkusta, MLL:n kaikenikäisten leikkikerho Terhokerho ja päivän huipentaa Kipan K65 Disko. Päivän aikana aulassa myös Järjestötalon vapaaehtoisinfo ja Muistiyhdistyksen Kortteleihin kulttuuria -hanke jakaa Kulttuuriämpäreitä (HUOM! Ämpäreitä rajoitettu määrä). Tapahtuman tahdit takaa Selmun katu-DJ:n vinyylilevyineen.

Päivän aikataulu:
Klo 10 alkaen, tasatunnein Terhokerho
Klo 10–11 Kuntojumppa
Klo 11–12 Kuntojumppa
Klo 11.30 alkaen tunnin välein Ikäsirkus
Klo 13.30–14 Tuolijumppa
Klo 14–14.30 Kipan K65 Disco

Päivän aikana aulassa Selmun katu-DJ
Järjestötalon vapaaehtoistyön info
Osallistu Preppaamon videonurkassa Yksi sukupolvi Etelä Pohjanmaalta -elämysvideoon
Muistiyhdistys Kortteleihin kulttuuria -hanke esittäytyy

Tapahtuman järjestää Seinäjoen kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalvelut yhteistyössä kansalaisopiston, Seinäjoen lukion, MLL Seinäjoen osaston, Järjestötalon ja Selmu ry:n/Preppaamon kanssa.

HELMIHETKI -puhetta ja puuhaa Vanhustenviikon iloksi

9.10. klo 10–12 Kitinojan kylätalo, Kitinojantie 654, Kitinoja
9.10. klo 14–16 Nurmon museo, Hermannintie 1, Nurmo

Helmihetkissä tehdään yhdessä ja jutustellaan mukavia. Helmihetkiä vetävät E-P:n muistiyhdistyksen työntekijät Virve ja Outi.

Klo 10–12 Kitinojan kylätalo
Tilaisuudessa kahvitarjoilu.

Klo 14–16 Nurmon museo
HUOM! Ei kahvitarjoilua, Nurmo-seuran kahvio palvelee.

Tilaisuudet järjestää Etelä-Pohjanmaan Muistiyhdiksen Kylille kulttuuria -toiminta.

Entisten nuorten teatteriryhmä, avoimet ovet

9.10. klo 10–12 Aallon kirjaston Studio, Koulukatu 21, 60100 Seinäjoki

Tarinoidaan ja improvisoidaan rempseällä otteella, tule tutustumaan ja kokeilemaan teatteria. Olisiko nyt sinun aikasi astua parrasvaloihin? Ohjaajana Laura Kivimäki.

Järjestää Seinäjoen kansalaisopisto.

KirjastobingoA senioreille

9.10. klo 12–14 Peräseinäjoen monipalvelukirjasto, Keikulinkuja 2, 61100 Peräseinäjoki

Senioreiden päivä Peräseinäjoen kirjastossa. Iltapäivän aikana luvassa monipuolista ohjelmaa! Tarkemmat tiedot Peräseinäjoen kirjaston tapahtumakalenterissa.

Bingon järjestää Peräseinäjoen monitoimikirjasto.

Junnu soittaa ja laulaa Teponkartanossa

9.10. klo 13.15 Teponkartanon palvelukeskus, Tepontie 6, 60550 Nurmo

Junnulla on pitkä kokemus keikkailusta mm. ikäihmisten palveluasumisyksiköissä sekä erilaisissa tilaisuuksissa ja juhlissa. Soittajalla on mukanaan yhteislauluvihkot ja repullinen hauskaa huumoria. Junnun seurassa ei käy aika pitkäksi!

Tilaisuuden järjestää Seinäjoen kaupunkin kulttuuri- ja ikääntyneiden palvelut.

Keskiviikko 10.10.

Taiteesta kokemuksen syvällä rintaäänellä -talk show

10.10. klo 14 Apila-kirjaston lukuportaikko, Alvar Aallon katu 14, 60100 Seinäjoki

Tässä keskustelutilaisuudessa kohtaavat paikalliset taiteen grand old ladyt ja grand old man. Nämä taiteen rautaiset ammattilaiset vuosikymmenien kokemuksella raottavat ajatuksiaan taiteesta ja taiteen tekemisestä. Kaikki katsovat aihetta oman taiteenlajinsa näkökulmasta: Marja-Leena "Marlee" Mäkelä kirjallisuuden, Vaula Sippola kuvataiteen, Sari Jokelin teatterin ja Martti Mahlamäki musiikin.
Taiteilijoita jututtaa teatterin monitaituri, yhteisötaiteilija Johanna Kovanen.

Seinäjoen kaupungin kulttuuri- ja ikääntyneiden palvelut sekä kaupunginkirjasto, Seinäjoen kaupunginteatteri, SKOR, taidehalli

Torstai 11.10.

Albumit auki! Tutustutaan FINNAn kuva-aarteisiin

11.10. klo 14–15 Apila-kirjaston Jaaksi 3, Alvar Aallon katu 14, 60100 Seinäjoki

FINNA -hakupalvelu avaa noin sadan suomalaisen kirjaston, museon ja arkiston aineistot kaikkien saataville. Tule tutustumaan kuva-aarteisiin ohjatusti!

Tilaisuuden järjestää Seinäjoen kaupunginkirjasto.

Perjantai 12.10.

Sarjahurmaajat PERUTTU!

PERUTTU!

12.10. klo 13 Nuorisokeskuksen Vanha-näyttämö, Puskantie 3, 60100 Seinäjoki

Sarjahurmaajat-näytelmä on 50-luvun Lontooseen sijoittuva tarina vähemmän välkystä rikolliskoplasta sekä herttaisesta vanhasta mummusta. Kaikki menee putkeen, kunnes rouva pääsee perille miesten todellisista puuhista ja hulvaton pudotuspeli alkaa. Miten vaikeaa vanhan mummelin kolkkaaminen muka voi olla?

Liput 29 euroa (sisältää kahvin ja pullan). Lippuvaraukset p. 010 16 2600.
Tämä esitys on siis varattu ainoastaan Armas-festivaalikävijöille, eikä ole yleisessä myynnissä muille.
Kesto 2 t 30 min (sis. väliajan).

Lisätietoja: https://seinajoenkaupunginteatteri.fi/ohjelmisto/sarjahurmaajat/

Näytöksen järjestää Seinäjoen kaupunginteatteri.

Kiikkustuoli-konsertti

12.10. klo 13–14 Ylistupa, Västilänkuja 8, 61400 Ylistaro

Kiikkustuoli-konsertti tuo vanhan tanssimusiikin kaikkien saataville palvelutaloihin. Konsertissa kuullaan kaikille tuttuja nostalgisia hittisävelmiä, joihin yleisö pääsee osallistumaan mukana laulaen. Osana konserttia on myös osallistujia aktivoiva liikuntatuokio, joka toteutetaan eteläpohjalaisen kansanmusiikin tahdissa. Konsertissa esiintyvät musiikin tohtori, viulisti Piia Kleemola sekä musiikin maisteri, laulaja Silja Palomäki.

Konsertin järjestää Seinäjoen kaupungin kulttuuri- ja ikääntyneiden palvelut.

Lauantai 13.10.

Runosaappaat esittää: Näin on aina ollut

13.10. klo 12–12.35 Toimintojentalo, Kasperinviita 13, 60150 Seinäjoki
13.10. Klo 14.30
–15.05 Hyllykalliokoti, Senioritie 3, 60510 Hyllykallio

Alahärmäläisen Runosaappaat -ryhmän elämänmakuinen runoteos, joka koskettaa ja naurattaa. Esityksen kesto 35 min.

Tilaisuuden järjestää Etelä-Pohjanmaan Muistiyhdistyksen Kylille kulttuuria -toiminta.

Sirkka Kultin grafiikkaa Seinäjoen kaupungin taidekokoelmasta

Festivaalin ajan päivittäin klo 13–15 Onnelan ryhmäkoti, Tepontie 8, 60550 Nurmo

Taidegraafikko, kuvittaja ja edistyksellinen taiteen harrastaja Sirkka Kultti teki elämäntyönsä kirjastovirkailijana. Ennen kuolemaansa hän ilmaisi tahtonsa lahjoittaa työnsä Seinäjoen kaupungille ja toivoi, että teokset tulisivat esille erityisesti kirjastoihin sekä ikäihmisten ja lasten nähtäville. Tämä näyttely on esillä Onnelan ryhmäkodissa asukkaiden ilona, mutta Armas-festivaalin kunniaksi näyttely avataan festivaalin ajaksi myös muille kiinnostuneille. Vierailuaika päivittäin klo 13–15.

Tilaisuuden järjestää Seinäjoen kaupungin kulttuuri- ja ikääntyneiden palvelut Seinäjoen taidehallin kanssa.


Seinäjoen kaupunki

Kulttuuripalvelut

PL 215

60101 Seinäjoki

kulttuuriseinajoki.fi
p. 06 416 2111 (vaihde)

***

Kulttuuri jättää jäljen!