+
Tulosta
Etusivu

5. luokat

Taiderekka

Seinäjoen alakoulujen 2. ja 5. luokille 26.10.-5.11.2010.

Taiderekka -kiertue on osa opetus- ja kulttuuritoimen Kulttuurimatka -hankkeen Taidetaival -teemavuotta.

Tarjoamme kaikille Seinäjoen alakoulujen 2. lk ja 5. lk oppilaille mahdollisuuden osallistua heille suunnitellun Taiderekka –kiertueen opastettuun näyttelyyn. Taiderekka sisältää Seinäjoen taiteilijaseuran kokoaman taidenäyttelyn, johon tutustutaan kulttuuritoimen järjestämällä draamaopastuksella (kesto 40 min/ryhmä).

Taiderekka kiertää alakouluilla vk 43 ja vk 44 eli 26.10.-5.11.2010 välisenä aikana. Aivan jokaiselle koululle ei Taiderekka ehdi pysähtyä, joten joidenkin pienempien koulujen toivotaan kuljettavan oppilaat jollekin toiselle koululle. Kuljetuksiin on varattu määräraha taidetaival –budjetista. Koulujen koulunjohtajille/rehtoreille on tiedotettu kiertueen aikataulut.

Opettajien VESO-koulutus

5. lk opettajille järjestettiin syyskuussa vapaaehtoinen Veso-koulutus. Koulutuksessa opettajille tarjottiin valmiit materiaalit ja ohjeet toteuttaa omien luokkiensa kanssa yhteisen ison taideteoksen osat (akvarellityö, savityö ja pahvirakennelma) Taidehalliin tulevaan yhteisnäyttelyyn.

Veso-koulutuksen suunnittelusta ja toteutuksesta vastasivat kuvataiteen opettaja Kaisa Pöntinen ja luokanopettaja Virpi Rasku.

Seinäjoen kouluille on lahjoitettu Muusa - Helmiä Seinäjoen taidekokoelmasta -kirja, sekä sen yhteyteen työstetty materiaalipaketti kouluilla toteutettavan taidekasvatuksen avuksi.

Materiaalin ovat koostaneet luokanopettajat Heidi Viita ja Minna Rytylä.

Materiaalipaketti kouluille (pdf, 11.67 Mt)

Seinäjoen kaupunki

Kulttuuripalvelut

PL 215

60101 Seinäjoki

kulttuuriseinajoki.fi
p. 06 416 2111 (vaihde)

***

Kulttuuri jättää jäljen!