+
Tulosta
Etusivu

2. luokat

Kädentaitopajat

Toteutus: Näppi-käsityökoulu
Ajankohta: tammihelmikuu 2011

Kakkosluokkien taidetaipaleella tehdään löytöretkiä talviselle joelle tutkien jään ja lumen muotoja sekä elämää jään alla ja päällä. Kenen ja millainen koti on joki?

Oppilaiden mielikuvat ja ajatukset toteutetaan näkyviksi käyttäen paperia ja rautalankaa erimuodoissaan. Työpaja kestää 2 – 3 oppituntia toteutustavasta riippuen. Kouluilla järjestettävissä työpajoissa ovat ohjaajina Näppi-käsityökoulun opettajat. Ajankohdista sovitaan tarkemmin koulujen kanssa.

Lisätietoja Näppi-käsityökoulusta löydät www.taitoep.net

Taiderekka -kiertue

Seinäjoen alakoulujen 2. ja 5. luokille 26.10. - 5.11.2010.

Taiderekka –kiertue on osa opetus- ja kulttuuritoimen Kulttuurimatka –hankkeen Taidetaival -teemavuotta.

Tarjoamme kaikille Seinäjoen alakoulujen 2. lk ja 5. lk oppilaille mahdollisuuden osallistua heille suunnitellun Taiderekka -kiertueen opastettuun näyttelyyn. Taiderekka sisältää Seinäjoen taiteilijaseuran kokoaman taidenäyttelyn, johon tutustutaan kulttuuritoimen järjestämällä draamaopastuksella (kesto 40 min/ryhmä).

Taiderekka kiertää alakouluilla vk 43 ja vk 44 eli 26.10. - 5.11.2010 välisenä aikana. Aivan jokaiselle koululle ei Taiderekka ehdi pysähtyä, joten joidenkin pienempien koulujen toivotaan kuljettavan oppilaat jollekin toiselle koululle. Kuljetuksiin on varattu määräraha taidetaival -budjetista. Koulujen koulunjohtajille/rehtoreille on tiedotettu kiertueen aikataulut.

Seinäjoen kouluille on lahjoitettu Muusa - Helmiä Seinäjoen taidekokoelmasta -kirja, sekä sen yhteyteen työstetty materiaalipaketti kouluilla toteutettavan taidekasvatuksen avuksi.

Materiaalin ovat koostaneet luokanopettajat Heidi Viita ja Minna Rytylä.

Materiaalipaketti kouluille (pdf, 11.67 Mt)

Seinäjoen kaupunki

Kulttuuripalvelut

PL 215

60101 Seinäjoki

kulttuuriseinajoki.fi
p. 06 416 2111 (vaihde)

***

Kulttuuri jättää jäljen!