+
Tulosta
Etusivu

7. luokat

Ahaa Teatterin esitys Pussaus K – Oppi

Tiistai 18.9.2012 Yhteiskoulun liikuntasali, klo 10.00 Yhteiskoulun 7. luokat

Keskiviikko 19.9.2012 yhteiskoulun liikuntasali, klo 10.00 Lyseon 7. luokat

Torstai 20.9.2012 Nurmon yläkoulun liikuntasali, klo 10.00 Nurmon yläkoulun 7. luokat

Perjantai 21.9.2012 Nurmon yläkoulun liikuntasali, klo 10.00 Peräseinäjoen ja Ylistaron 7. luokat


Tietoja esityksestä ja teatterista:
Neljä laboratorioonsa hautautunutta tutkijaa tekevät tieteellistä tutkimusta lajista nimeltä nuoriso.

Tutkimusmalli
VÄITE: Nuoruus hukataan unelmoinnilla, ihastumisella ja rakastumisella.
TUTKIMUSTAPA: Haastatellaan nuorisoa sekä kaapataan otanta erilaisia ja erikoisia nuoruuden edustajia laboratorioon.
TULOKSET: Ristiriitaisuuksia tuloksissa, tutkimusten on jatkuttava ja väite saatava toimimaan...

"Mistä sinä haaveilet? Mitä rakastuminen sinussa aiheuttaa? Miten selvitä ekasta kerrasta?"

Tutkijat lähestyvät aihettaan kylmän viileästi, mutta pian huomaavat tutkimuksen aiheuttavan ongelmia heille itselleenkin.

Pussaus K-Oppi on näytelmä koomisista, koskettavista ja ehkä yllättävistäkin välähdyksistä nuorten elämässä. Työryhmän apuna on käytetty kyselyjä ja haastatteluja, joita on tehty nuorille eri puolilla Suomea. Nuorten itsensä näköinen näytelmä, missä asioista puhutaan oikeilla nimillä eikä synkistellä turhia!

Kesto 75 min.
Sisältää kouluille etukäteen lähetettävän oppimateriaalipaketin näytelmän käsittelyä varten.

Ahaa Teatteri

Ahaa Teatteri on tamperelainen lasten- ja nuortennäytelmiin erikoistunut ammattiteatteri. Ahaa Teatteri kierrättää kulttuuria, vie esitykset sinne, missä niitä muutoin ei nähtäisi. Ohjelmisto painottuu uusiin kotimaisiin kantaesityksiin. Ahaa Teatteri korostaa toiminnassaan korkeaa laatua, kasvattaa tulevaisuuden teatteriyleisöä sekä tekee tiivistä yhteistyötä koulujen sekä kulttuuritoimijoiden kanssa.

Ahaa Teatteri on yksi niistä harvoista, jonka ohjelmistoon kuuluu vakituisesti yli 13-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille suunnattu teatteriesitys. Tämä katsojaryhmä on ehkä vaikeimmin tavoitettava sekä osaltaan väliinputoaja teatteritarjonnassa. Ahaa Teatteri tilaa uusia ajankohtaisia, nuorille ja lapsille suunnattuja tekstejä. Viimeisen 10 vuoden aikana 23 näytelmästä on ollut 20 kantaesityksiä. Myös nuoret tekijät, ohjaajat ja käsikirjoittajat pääsevät Ahaa Teatterin ohjelmistossa esille. Ohjelmisto on monipuolista ja sen tavoitteena on sisältää lasten ja nuorten maailmaa käsitteleviä aiheita, aikuisia katsojia unohtamatta, mahdollisimman monitahoisesti, koskettavasti ja hauskasti

Lisätietoja osoitteessa: www.ahaateatteri.com

7. luokkien työpajat toteutetaan keväällä 2013.

Ohjaajan mm. ohjaaja, näyttelijä Eija-Irmeli Lahti Seinäjoen kaupunginteatterista. Työpajat toteutetaan luokkakohtaisesti. Koulujen äidinkielen, kuvataiteen ja musiikin opettajien kanssa järjestetään etukäteen keskustelutilaisuus, jossa suunnitellaan työpajojen sisältöjä. Opettajat pohjustavat työpajoissa tapahtuvaa toimintaa omien aineidensa tunneilla.

Työpajoissa syntyvien ideoiden toivotaan jatkavan omaa elämäänsä kouluilla opettajien johdolla. Työpajojen pohjalta voi kouluilla syntyä esim. kuvallisia, sanallisia tai musiikillisia tuotoksia, joiden mahdollista esille tuomista mietitään tapauskohtaisesti.
Työpajojen aikataulut ilmoitetaan kouluille syksyn 2012 aikana.


Seinäjoen kaupunki

Kulttuuripalvelut

PL 215

60101 Seinäjoki

kulttuuriseinajoki.fi
p. 06 416 2111 (vaihde)

***

Kulttuuri jättää jäljen!