+
Tulosta
Etusivu

5. luokat

"Minä olen kuningas!"

TOTEM-teatterin esitys "Minä olen kuningas!", kertomus vallanhalusta, väärinteosta ja Macbethista 25. - 26.9.2012. Esityksen lisäksi sisältää loppukeskustelun näytelmästä ja sen sisällöstä. Esityksen kesto 40 min ja loppukeskustelu 10 - 15 min. Esitykset keskitetysti Tanelinrannan ja Marttilan kouluilla seuraavasti:

Tiistai 25.9.2012, Tanelinrannan koulu
Klo 10.00 Tanelinranta, Valkiavuori, Hyllykallio, Keski-Nurmo, Koura
Klo 12.15 Ylistaron ja Peräseinäjoen koulut, Pohja, Niemistö

Keskiviikko 26.9.2012, Marttilan koulu
Klo 10.00 Marttila, Pajuluoma, Kivistö, Lintuviita, Jouppi
Klo 12.15 Törnävä, Alakylä, Kärki

Tietoja esityksestä ja teatterista

Minä olen Kuningas! on tarina miehestä ja naisesta, jotka tekevät asiat kunnolla päin honkia, ja ihan hirveitä asioita, vaikka alussa kaikki on ihan hyvin. Esityksessä pohditaan, mitä tapahtuu, kun toimii täysin oman päänsä mukaan, seurauksista piittaamatta. Olisiko kaikki kenties mennyt toisin, jos Lady Macbethilla ei olisi ollut niin tylsää yksin linnassaan? TOTEM-teatteri matkaa monitaiteisin keinoin Shakespearen keskeiseen teokseen Macbethin, Lady Macbethin ja kuningas Duncanin kanssa, noitia unohtamatta.

Esityksen on ohjannut Marielle Eklund-Vasama. Esiintyjinä nähdään Päivi Rissanen ja Pasi Lappalainen. Käsikirjoituksen vapaasti Shakespearen pohjalta on tehnyt Marielle Eklund-Vasama yhdessä työryhmän kanssa. Lavastuksesta ja puvustuksesta vastaa Sanna Halme, äänisuunnittelusta Miikka Ahlman ja projisoinneista Karin Pennanen.

TOTEM-teatteri on kiertävä espoolainen ammattiteatteri, joka on toiminut vuodesta 1986. Esityksissään teatteri keskittyy uuteen taiteelliseen lastenteatteriin, joka käsittelee ajassa olevia ilmiöitä lasten näkökulmasta. Esitysten omaperäinen estetiikka eri taidemuotoja yhdistämällä, vähäsanainen ilmaisu sekä minimalismi näyttämökuvassa ovat TOTEM-teatterin taiteellinen valinta, sillä näin syntyvä kokonaisuus jättää katsojalle tilaa täydentää tarinaa omin ajatuksin, tuntein ja sanoin.

Lisätietoja teatterista: www.totemteatteri.com/teatterista

"Improvisaation ihmemaa"

Draamapurkin draamapaja "Improvisaation ihmemaa" kevätkaudella 2013 viikoilla 6-8. Työpajan kesto 90 min. Mukana kaksi luokkaa kerrallaan, mutta jos oppilasmäärä yli 50, jaetaan ryhmä kahteen osaan.

Työpaja sopii isommallekin ryhmälle (maksimi osallistujamäärä 50 oppilasta). Paja toteutetaan liikuntasalissa. Työpajassa tehdään yhdessä erilaisia improvisaatio- ja draamaharjoituksia leikkien, liikkuen ja näytellen. Pajassa ei synny valmista esitystä, vaan työpajassa kokeillaan muun muassa erilaisia itsensä ilmaisu tapoja ja vuorovaikutustilanteita. Harjoitukset ovat hauskoja, säännöt selkeitä ja virheitä on mahdoton tehdä.

Lisätietoja Draamapurkista 2. luokan sivustolta tai osoitteesta: www.draamapurkki.fi


Seinäjoen kaupunki

Kulttuuripalvelut

PL 215

60101 Seinäjoki

kulttuuriseinajoki.fi
p. 06 416 2111 (vaihde)

***

Kulttuuri jättää jäljen!