+
Tulosta
Etusivu

7. luokat

Työpaja

Uusi Mahdollisuuksien Kaupunki, Palikkaleikki kaupungista, on teemana Toivolanrannan ja Nurmon yläkoulun 7. luokkien oppilaille suunnatuissa työpajoissa. Työpajat järjestetään koulujen ryhmäytymispäivien yhteydessä syyslukukauden alussa. Ohjaajana toimii arkkitehti Helena Teräväinen TopAkat arkkitehtien ryhmästä.

Työapajan kuvaus:

Maailma kaupungistuu hurjaa vauhtia: yli puolet maapallon väestöstä asuu jo kaupungeissa. Meidän maakunnassa näin ei näytä tapahtuvan, mutta kuvitellaan Uusi Mahdollisuuksien Kaupunki, joka syntyy yhteisenä aikaansaannoksena.

Oppilaat rakentavat arkkitehtuurityöpajoissa kaupungin pienoismallin yhdessä kortteleittain. Materiaalina käytetään puupalikoita, joiden mukaan kuvitellaan ihmisen mittakaava ja erilaisia tilallisia kokemuksia. Keskustellaan miten kaupunki toimii ja millainen paikka olisi hyvä elää ja asua. Arkkitehtuuriyöpajojen tulokset (korttelit tai muut osiot) järjestetään lopuksi kokonaisuudeksi. Työpajojen alussa lyhyt esitys kaupunkiarkkitehtuurista ja tilan kokemisesta.
(Työpajan aihe ei ole kannanotto siihen onko kaupunki parempi asuinpaikka kuin maaseutu. Aiheeksi on valittu kaupungin rakentaminen, koska se on paremmin yhteisöllisyyttä rakentava kuin esimerkiksi ns. ”oman tilan” tekeminen, joka muuten on erinomainen aloitustehtävä arkkitehtuurikasvatuksessa.)

Osa työpajassa syntyneistä kortteleista asetetaan näytteille syyskuussa Aallon kirjaston Kässärin Gallerian Aalloissa -näyttelyyn.

Aalto-luotsi kierrokset

Kevätlukukauden aikana tarjotaan 7-luokkien oppilaille opastettuja kierroksia Aalto-keskuksessa.
Edellä mainitun lisäksi on suunnitteilla arkkitehtuuriin liittyvä valokuvaustehtävä, jossa oppilaat kuvaavat tiettyjä teemoja liittyen Aalto-keskukseen tai omaan arkiympäristöön.


Seinäjoen kaupunki

Kulttuuripalvelut

PL 215

60101 Seinäjoki

kulttuuriseinajoki.fi
p. 06 416 2111 (vaihde)

***

Kulttuuri jättää jäljen!