+
Tulosta
Etusivu

5. luokat

ALVARIN ASKELISSA -draamallinen seikkailu Aalto-keskuksessa

Ajankohta: huhti-toukokuu 2016

Alvarin askelissa -draamakierros vie aikamatkalle Aalto-keskuksen rakennuksiin. Eri aikatasoissa liitävä seikkailu johdattaa meidät ensimmäisenä vuoteen 1960. Lakeuden Risti on juuri valmistumassa, ja vastaperustetussa Seinäjoen kaupungissa käydään kuumaa keskustelua Alvar Aallon kokonaisvaltaisesta kaupunkisuunnitelmasta. Tulisiko työ antaa Alvar Aallolle laisinkaan?

Kahden vikkelästi roolejaan vaihtavan näyttelijän voimin tutustumme fiktion keinoin keskeisimpiin Aalto-kohteisiin, Alvar Aallon henkilöhistoriaan ja Aalto-keskuksen syntyhistoriaan. Matkalla kohtaamme monta kirjavaa paikallista henkilöä, joilla kaikilla on omat vahvat mielipiteensä Alvar Aallon arkkitehtuurista. Alvarin usko joutuu koetukselle vastustuksesta johtuen.

Draamakierros "Alvarin askelissa" johdattaa koululaisia ympäri Aalto-keskusta mieleenpainuvalla tavalla, sanansa mukaisesti seikkailun merkeissä. Se antaa lapsille ja nuorille tietoa arkkitehtuurista, ja on lisäksi myös viihdyttävä. Kierros päättyy vanhan kirjaston kautta uuteen kirjastoon, josta avautuu upeat maisemat maailmanlaajuisesti ainutlaatuiseen Aalto-keskukseen.

Alvarin askelissa -kierroksen toteuttaa Kulttuuriyhdistys KoHo. Seinäjoella 2014 perustettu Kulttuuriyhdistys KoHo kehittää Etelä-Pohjanmaan alueella laaja-alaisesti eri taiteenalojen ja tekijöiden välistä yhteistyötä sekä lisää työllisyyttä kulttuurialalla. Perustajajäsenet ovat seinäjokisia teatterialan ammattilaisia. Yhdistyksen toiminnan keskiössä ovat paikalliset aiheet ja paikalliset tekijät. Yhdistyksen ensimmäinen produktio, musiikkikomedia Parisuhteen patolokiaa sai ensi-iltansa Seinäjoen Taidehallilla 2.10.2014.

Työpajat

Ajankohta: syys-lokakuu 2015

5. luokkien oppilaat tutustuvat kouluilla järjestettävissä työpajoissa valon ja varjon merkitykseen arkkitehtuurissa. Työpajojen ohjaajina toimivat Heli Keski-Huikku ja Minna Bengs-Shrestha. Työpajojen kesto on 90 min/luokka. Kulttuuripalvelut jakaa koulut ohjaajien kesken.

Työpajojen kuvaus:

Taiteilija Heli Keski-Huikku (TaM)

Suunnittele ja askartele oma bambumaja! Tuo pohjoisen kuulas valo yhteen luonnonmukaisen arkkitehtuurin kanssa ja ota askel kohti taianomaisen puumajan rakentamista.
Toteutetaan valmiiseen kehykseen puutikkujen ja valkoisen silkkipaperin avulla pienoismalli persoonallisesta puusälemajasta. Rakentaessa otetaan huomioon suojan, valon ja varjon merkityksiä Alvar Aallon tapaan. Apuna työskentelyssä käytetään taskulamppuja.
Valmiit teokset voi valaista sisältäpäin pienillä led-valaisimilla tai ulkoapäin mm. spottivalaistuksella (tilasta riippuen).

Kuvataiteilija Minna Bengs-Shrestha

Alvarin askelissa Villa Siili tai Casa Uuttukyyhky – Suunnittele ja valaise asumus eläimelle!

Suunnitellaan Alvarin askelissa elävää, vapaata ja luonnon muotoista rakennustaidetta. Piirtääkö siilin talviunipesäksi vapaamuotoinen Villa Siili vai kynäilläkö kolopesijälle kaarevalinjainen linnunpönttö?

Koska arkkitehti Aaltoa kiinnosti valon ja varjon leikki, valaistaan varjoteatterin keinoin vaihtelevia näkymiä leikattujen kartonkirakennusten julkisivuihin.


Seinäjoen kaupunki

Kulttuuripalvelut

PL 215

60101 Seinäjoki

kulttuuriseinajoki.fi
p. 06 416 2111 (vaihde)

***

Kulttuuri jättää jäljen!