+
Tulosta
Etusivu

2. luokat

Ajankohta: syys-lokakuu 2015

ALVARIN ASKELISSA -draamallinen seikkailu Aalto-keskuksessa

Alvarin askelissa -draamakierros vie aikamatkalle Aalto-keskuksen rakennuksiin. Eri aikatasoissa liitävä seikkailu johdattaa meidät ensimmäisenä vuoteen 1960. Lakeuden Risti on juuri valmistumassa, ja vastaperustetussa Seinäjoen kaupungissa käydään kuumaa keskustelua Alvar Aallon kokonaisvaltaisesta kaupunkisuunnitelmasta. Tulisiko työ antaa Alvar Aallolle laisinkaan?

Kahden vikkelästi roolejaan vaihtavan näyttelijän voimin tutustumme fiktion keinoin keskeisimpiin Aalto-kohteisiin, Alvar Aallon henkilöhistoriaan ja Aalto-keskuksen syntyhistoriaan. Matkalla kohtaamme monta kirjavaa paikallista henkilöä, joilla kaikilla on omat vahvat mielipiteensä Alvar Aallon arkkitehtuurista. Alvarin usko joutuu koetukselle vastustuksesta johtuen.

Draamakierros "Alvarin askelissa" johdattaa koululaisia ympäri Aalto-keskusta mieleenpainuvalla tavalla, sanansa mukaisesti seikkailun merkeissä. Se antaa lapsille ja nuorille tietoa arkkitehtuurista, ja on lisäksi myös viihdyttävä. Kierros päättyy vanhan kirjaston kautta uuteen kirjastoon, josta avautuu upeat maisemat maailmanlaajuisesti ainutlaatuiseen Aalto-keskukseen.

Alvarin askelissa -kierroksen toteuttaa Kulttuuriyhdistys KoHo. Seinäjoella 2014 perustettu Kulttuuriyhdistys KoHo kehittää Etelä-Pohjanmaan alueella laaja-alaisesti eri taiteenalojen ja tekijöiden välistä yhteistyötä sekä lisää työllisyyttä kulttuurialalla. Perustajajäsenet ovat seinäjokisia teatterialan ammattilaisia. Yhdistyksen toiminnan keskiössä ovat paikalliset aiheet ja paikalliset tekijät. Yhdistyksen ensimmäinen produktio, musiikkikomedia Parisuhteen patolokiaa sai ensi-iltansa Seinäjoen Taidehallilla 2.10.14.

Käsikirjoitus: Tero Heinämäki ja Juulia Soidinaho
Ohjaus: Tero Heinämäki
Esiintyjät: Ville Orttenvuori ja Juulia Soidinaho
Kesto: 60 min

MEIDÄN RAKENNETTU YMPÄRISTÖ DREAM SCHOOL

Työpaja
Toteuttaja: Näppi-käsityökoulu
Ajankohta: Maaliskuu 2016, 2 oppituntia/paja

Työpajassa otetaan koulun ympäristö haltuun. Yhdessä luokan kanssa käydään tutustumassa moniaistisesti koulun sisätiloihin ja ulkotiloihin. Oppilaat rakentavat ryhmissä erilaisista materiaaleista ”meidän unelma -luokkatilan” tai koulun pihan. Millaiselta koulun tilat ja ympäristö näyttäisivät, jos lapset saisivat päättää? Työtä voidaan jatkaa myöhemmin ja käyttää muissakin aineissa mm. keksiä tarinoita jne.


Seinäjoen kaupunki

Kulttuuripalvelut

PL 215

60101 Seinäjoki

kulttuuriseinajoki.fi
p. 06 416 2111 (vaihde)

***

Kulttuuri jättää jäljen!