+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Kulttuuripalvelut » Kesäkuvataiteilija

Kesäkuvataiteilija

Seinäjoen kaupunki on pestannut ensimmäistä kertaa kesäkuvataiteilijan. Ideana on palkata nuori kuvataiteilija tekemään taiteellista työtä kahdeksi kuukaudeksi. Tarkempi työnkuva jätettiin rekrytointivaiheessa tarkoituksella määrittelemättä, koska se on olennaisesti riippuvainen pestiin valittavasta taiteilijasta. Ainoa edellytys oli, että taiteilijan työskentely on jollain tapaa yleisöä osallistavaa ja näkyy kaupunkilaisille ja kaupunkikuvassa.

"Kesäkuvataiteilijan palkkaamisella Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut haluaa nostaa esiin uudenlaisia taiteen tekemisen tapoja. Samalla halutaan kokeilla voidaanko taiteilijan ammattitaitoa hyödyntää laajemmin kuin tähän asti on totuttu" kertovat idean takana olevat kulttuuritoimenjohtaja Leena Kråknäs ja näyttelykoordinaattori Sanna Karimäki-Nuutinen.

Ensimmäiseksi kesäkuvataiteilijaksi valittiin 31 hakijan joukosta kuvataiteilija Julia Kukkonen, joka työskenteli Seinäjoen kaupungilla 12.6.13.8.2017. Kesäkuvataiteilijan työssään Julia Kukkonen tutki Seinäjoen kaupunkia ja ympäristöä performanssin keinoin ja koosti tutkimuksen tuloksista julkaisun, jonka on tarkoitus toimia eräänlaisena vaihtoehtoisena matkaoppaana Seinäjokeen. Materiaalia oppaaseen Kukkonen keräsi järjestämällä heinäkuussa yleisölle avoimia performanssikävelyjä sekä tekemällä kaupungilla erilaisia performanssi-interventioita.


Seinäjoen kaupunki

Kulttuuripalvelut

PL 215

60101 Seinäjoki

kulttuuriseinajoki.fi
p. 06 416 2111 (vaihde)

***

Kulttuuri jättää jäljen!