+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Kulttuuripalvelut » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2019 » Marraskuu » Maakunnalliset Taidetestaajat-vierailut ovat käynnissä Etelä-Pohjanmaalla

Maakunnalliset Taidetestaajat-vierailut ovat käynnissä Etelä-Pohjanmaalla

21.11.2019, klo 11:07

Taidetestaajissa on käynnissä vierailujen kolmas ja viimeinen lukuvuosi. Etelä-Pohjanmaalla Taidetestaajissa on mukana tänä lukuvuonna kaikkiaan 28 koulua, 2 230 oppilasta ja 213 opettajaa. Jokainen kahdeksas luokka tekee lukuvuoden aikana kaksi vierailua, toisen maakunnalliseen kohteeseen ja toisen valtakunnalliseen kohteeseen.

Etelä-Pohjanmaan paikalliset vierailukohteet ovat Seinäjoen kaupunginteatterin Näytelmä joka menee pieleen sekä UMOn kiertävä konsertti: Mikä moog/mood muka? Etelä-Pohjanmaan kahdeksasluokkalaiset käyvät lisäksi testaamassa taide-elämyksiä mm. Sinebrychoffin taidemuseossa, Ateneumissa, Kiasmassa, Suomen Kansallisteatterissa, Suomen kansallisoopperassa ja -baletissa sekä Tanssiteatteri Hurjaruuthin Talvisirkuksessa.

Etelä-Pohjanmaan kahdeksasluokkalaisten seuraavat vierailut Seinäjoen kaupunginteatterin esitykseen ovat:

to 21.11.19 klo 10-12
to 28.11.19 klo 11-13
pe 29.11.19 klo 10-12

Oppilaille ei ole tarjolla ainoastaan esitystä, vaan heille on suunniteltu myös taide-elämyksen etkot ja jatkot, jotka auttavat syventämään taidekokemusta. Seinäjoen kaupunginteatterin etkoissa kerrotaan miten teatteriesitys syntyy. Nuoret saavat taustatietoa kirjailijoista ja näytelmästä.

Taidetestaajat on ainutlaatuinen nuorille suunnattu kulttuurihanke, joka on tavoittanut kolmen toimintavuotensa aikana kohderyhmänsä lähes sataprosenttisesti. Hankkeessa korostuvat laatu, tasa-arvo, saavutettavuus ja esteettömyys, ja se edistää nuorten kulttuuristen oikeuksien toteutumista. Taidetestaajien jatko on nyt eduskunnan käsissä: Suomen Kulttuurirahasto ja Svenska kulturfonden ovat tarjonneet valtiolle osarahoitusta, jonka avulla toimintaa voitaisiin jatkaa. Toivomme, että Taidetestaajat saadaan pysyväksi osaksi Suomen peruskoulua!


Lisätietoja:

Etelä-Pohjanmaan Taidetestaajat:
Elina Muotio, Etelä-Pohjanmaan aluekoordinaattori, Taidetestaajat-hanke
p. 044 411633, etela-pohjanmaataidetestaajat.fi
Lastenkulttuurikeskus Louhimo / Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut

Valtakunnallinen Taidetestaajat-hanke:
Anu-Maarit Moilanen, Taidetestaajien hankepäällikkö
p. 044 978 4893, anu-maarit.moilanentaidetestaajat.fiLue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on mansikka?

Kommentit

Ei kommentteja