+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Kulttuuripalvelut » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2019 » Marraskuu » Lapset innostuivat tekemään musiikkia Eskoon Niittyvillassa

Lapset innostuivat tekemään musiikkia Eskoon Niittyvillassa

12.11.2019, klo 8:48

Omakerho-toiminnan taidepajat käynnistyivät syksyllä

Lastenkulttuurikeskus Louhimon Omakerho-toiminnassa käynnistettiin syksyllä kokeiluna lyhytkestoisia taidepajoja. Yhdeksi taidepajatoiminnan kohteeksi valikoitui Eskoon palvelukeskuksen alueella sijaitseva Niittyvillan koulu, jossa opetetaan kehitysvammaisia oppilaita.

Niittyvillan koulussa pidetty taidepaja oli musiikkisisältöinen. Taidepajan ohjaajille, Omakerho-koordinaattori Ilkka Kivimäelle ja musiikkipedagogi Matias Källille, sekä taidepajan osallistujille kokemus oli uusi. Lähtökohtana taidepajan toteutuksessa oli, että osallistujilla ei tarvinnut olla aiempaa kokemusta musiikista ja jokainen osallistui taidepajaan omilla taidoillaan. Tavoitteena oli luoda taidepajassa omaa musiikkia.

Taidepajan käytössä oli musiikin tekemiseen tarkoitettuja laitteita, joilla napin painalluksella saatiin aikaiseksi lyhyitä musiikki- ja rytmiyhdistelmiä. Yhdistelemällä laitteen tuottamaa musiikkia ja rytmejä saatiin syntymään musiikkikappale.

− Toimintamalli osoitti heti toimivuutensa, ja jo lyhyen ajan jälkeen alkoi taidepajassa soida erilaisia sävellystuotoksia. Meidän avustuksellamme kappaleita viimeistellään vielä esityskuntoon ja loppuvaiheessa kappaleeseen tehdään vielä sanoitukset ja lopuksi ne äänitetään, ohjaajat kertovat.

Taidepajan käynnistyttyä osallistujien kiinnostus ja motivaatio yllätti, kuten myös toiminnan tuottama ilo ja innostus.

− Olemme selkeästi pääsemässä kiinni aivan uudenlaiseen toimintatapaan, joka näyttää innostavan ja ilahduttavan osallistujia poikkeuksellisella tavalla. Tämä on ollut hyvä startti taidepajatoiminnalle, ohjaajat sanovat.

Lastenkulttuurikeskus Louhimo haluaa olla ajassa mukana ja osallistua perusopetuksen opetussuunnitelman mukaiseen laaja-alaisen osaamisen koulutyöhön. Syksyn taidepajakurssit ovat osoittaneet toimivuutensa näissä tavoitteissa ja soveltuneen hyvin niiden koulujen toimintaan, joissa niitä on käynnistetty.

Taidepajojen toiminnan tarkoituksena on uuden perusopetuksen opetussuunnitelman mukaisesti olla osa koulupäivää, jolloin oppilaat osallistuvat taidetta ja kulttuuria sisältäviin lyhytkestoisiin taidepajoihin. Sisällöiltään taidepajat pyrkivät lisäämään kulttuurillista laaja-alaista osaamista ja oppimista. Laaja-alaiseen osaamiseen kuuluu ajattelun, osallistumisen ja ilmaisutaidon kautta tuottaa uusia oppimiskokemuksia.

Taidepajat pitävät sisällään sanataidetta, musiikkia ja elokuvantekoa. Niissä päästään musiikin tekemisen lisäksi tuottamaan muun muassa kauhukuunnelmia ja lyhyttä elokuvaa.


Lisätietoja:


Ilkka Kivimäki, kerhokoordinaattori/Omakerho-hanke
Lastenkulttuurikeskus Louhimo / Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut
ilkka.kivimakiseinajoki.fi
p. 044 418 1666

www.louhimo.com


Musiikkikappaleen viimeistelyä teknologiaa hyödyntäen. Kuva: Karri Kallio.


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Mikä kulkuväline kulkee raiteilla?

Kommentit

Ei kommentteja