+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Kulttuuripalvelut » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2019 » Marraskuu » Taidehallin ensimmäiset näyttelyt julkistettu

Taidehallin ensimmäiset näyttelyt julkistettu

26.11.2019, klo 8:00

Seinäjoen taidehalli avaa uusissa tiloissaan taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetassa maaliskuussa. Ensimmäisten näyttelyiden valinnassa kuunneltiin uusia, rakentuvia näyttelytiloja ja niiden tunnelmaa. Samalla korostettiin sekä kansainvälistä että paikallista ulottuvuutta. Uudistuneen Taidehallin avaavat pohjoismaisten taiteilijoiden ryhmänäyttely ja paikallisen taiteilijan yksityisnäyttely.

Pohjoismaiset taiteilijat ensikertaa Suomessa

Nice to (finally) meet you! avaa Halli -näyttelysalin. Ryhmänäyttelyn taiteilijat ovat Hanne Friis (Norja), Sigurdur Gudjónsson (Islanti) ja Julie Stavad (Tanska). Kolmen ensikertaa Suomessa nähtävän taiteilijan teokset koettelevat materiaalin ja muodon rajoja ja ottavat koollaan haltuun suuren näyttelyhallin. Näyttely tuo unelmia yhteen monella tasolla: kuraattori Laura Köönikkä on unelmoinut yhteistyöstä taiteilijoiden kanssa, taiteilijat ovat toivoneet pääsevänsä esiin Suomessa. Näyttely kohtaa Seinäjoen taidehallin täyttyneet unelmat uusista tiloista ja on askel kohti uusia unelmia tuoreen pohjoismaisen taiteen esittelijänä. Näyttely on esillä 11.3.-1.8.2020.


Petra Koivisto vuoropuhelussa uuden tilan kanssa

Vintti-näyttelytila avataan taidegraafikko Petra Koiviston näyttelyllä. Seitsemään metriin kohoavan katon, puisten pintojen ja pyöreän ikkunan kautta Vintti tarjoaa tilana voimakkaan kokemuksen. Näyttely kantaa nimeä Notes. Taiteilija valottaa ajatusta nimen taustalla: "Nähtyjä ja koettuja maisemia ja asioita. Värit ja muodot, horisonttilinja ja valo. Työni ovat kuin havaintoja, muistiinpanoja tästä kaikesta. Työhuoneellani telaan ja maalaan laatalle kuvaa kuin kirjoittaisin havaintojani muistiin."

Loppuvuoden 2020 näyttelyohjelma:
Per Svensson: Alchemy – The All Seeing Eye 10.6.2020 - 19.9.2020, Vintti
Millaista on olla eläin? ryhmänäyttely 26.8.2020 - 9.1.2021, Halli
Matthew Cowan: Wildness Makes This World 7.10.2020 – 9.1.2021, Vintti


Aukioloajat laajenevat


Seinäjoen taidehalli avaa uusissa tiloissaan maalikuussa 2020. Muuton myötä aukioloajat laajenevat huomattavasti. Myös lippujen hinnat on nyt julkistettu.


Aukioloajat:
Seinäjoen taidehallin näyttelyt ovat avoinna 11.3.2020 alkaen
maanantaisin klo 11-19
tiistaisin klo 11-19
keskiviikkoisin klo 11-19
torstaisin klo 11-19
perjantaisin klo 11-19
lauantaisin klo 11-15
kerran kuukaudessa sunnuntaisin klo 11-15
Pääsymaksut:
Aikuiset 6 €
Opiskelijat, eläkeläiset, työttömät 4 €
Alle 18-vuotiaat vapaa pääsy.
Kuukauden ensimmäinen perjantai kaikille vapaa pääsy.

Lue lisää näyttelyistä, muusta ohjelmasta ja palveluista Seinäjoen taidehallin uusilta nettisivuilta: www.seinajoentaidehalli.fiLue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Mikä kulkuväline kulkee raiteilla?

Kommentit

Ei kommentteja