+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Kulttuuripalvelut » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2019 » Marraskuu » Taidehalli tuo ValotON-tapahtumaan videoteoksia ja lasten valotaidetta

Taidehalli tuo ValotON-tapahtumaan videoteoksia ja lasten valotaidetta

7.11.2019, klo 9:42

Taidehalli on mukana Seinäjoen kulttuuripalveluiden ValotON-tapahtumassa Törnävän museoalueella 15. - 16.11. Tapahtuman teema on tänä vuonna Historian valossa.

Seinäjoen kulttuurikasvatussuunnitelmaa toteuttava Kulttuurimatka 3. luokkalaisille on Taidehallin näyttelytauon vuoksi toteutettu ValotON Ikkunassa -työpajoina kouluilla taidenäyttelyvierailun sijaan. Kolmosluokkalaiset ovat tehneet oman koulunsa ikkunoihin valotaidetta tapahtuman teemaan liittyen. Ikkunateoksiin on luotu Törnävän alueen historiallista miljöötä kartanonherra Konstantin Törnuddin ajoilta. Työpajoissa on yhdessä kuviteltu, mitä kaikkea kartanon alueella on ennen vanhaan oikein ollutkaan.


Törnävän koulun kolmosluokkalaisten kanssa toteutettu kuvataiteilija Alan Bulfinin yhteisötaideteos The Weight of History kulkee historiassa vielä kauemmaksi. Teoksessa matkataan neoliittiseen aikaan, jolloin maapallon ilmakehässä on ollut yhtä paljon hiiltä kuin nyt. Silloin myös taide kehittyi luolamaalausten muodossa. Bulfin pyysi lapsia piirtämään heille merkityksellisiä asioita – kuten muinaiset ihmiset tuhansia vuosia sitten tekivät. Bulfin kokoaa lasten piirustukset valoletkulla valaistavaksi kokonaisuudeksi.


Taidehalli tuo ValotON!-tapahtumaan myös ulkoilmanäytöksen suomalaista videotaidetta Av-arkin kokoelmasta. Taidetuottaja Pii Anttila on valinnut esitettävät videoteokset Taidehallin uusien näyttelyohjelman linjausten – prosessi, dialogi, läsnäolo, tila, maaseutu ja urban-rural rajapinta – mukaisesti koostaen kolmen mielenkiintoisen videoteoksen kokonaisuuden.


Marja Helanderin (s.1965) Eatnanvuloš Lottit – Maan sisällä linnut (2018) on lyhyt tanssielokuva. Jokseenkin melankolisen tarinan esiintyjät ovat kaksi nuorta saamelaista balettiopiskelijaa: Birit ja Katja Haarla. Teos tutkii saamelaisalueiden omistajuuden takana piileviä syvempiä kysymyksiä. Maan sisällä linnut voitti Risto Jarva –palkinnon sekä kotimaisen kilpailun pääpalkinnon Tampereen elokuvajuhlilla 2018. Marja Helander on saamelainen video- ja elokuvataiteilija.


Jukka Silokunnaksen (s.1982) Elinkaara on stop motion -animaatio, jonka lähtökohtana ovat tieteelliset dokumentit maatuvista eläimistä. Taiteilija kuvasi teoksen syntymäkotinsa pihalla; maatuvan auton hän sai lahjaksi isältään 17–vuotiaana. Jukka Silokunnas on mediataiteilija, joka työskentelee videon, animaation ja lisätyn todellisuuden parissa.

Miia Rinteen (s. 1973) Beautiful Confusion kertoo luonnosta, asioiden luonteesta ja viestikyyhkyistä. Beautiful Confusion on neljäs episodi filmisarjassa, jossa uusi teos maalataan käsin 35mm filmille aina edellisen teoksen päälle. Sarja muistuttaa ihmiskehoa, joka kantaa kokemuksia kaikilta eletyiltä vuosilta. Maalattu filmi on jälkityöstetty digitaalisesti. Rinne työskentelee liikkuvan kuvan, valokuvan, printtien ja installaatioiden parissa.

ValotON-tapahtuma on Seinäjoen kulttuuripalveluiden ja yhteistyökumppaneiden järjestämä osallistava valo- ja kulttuuritapahtuma.


Lisätiedot:

Elina Teitti, taidekasvattaja, p. 040 7541779, elina.teittiseinajoki.fi

Still-kuva Maan sisällä linnut -teoksesta. Kuva: Av-arkki.Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on puolukka?

Kommentit

Ei kommentteja