+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Kulttuuripalvelut » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2019 » Lokakuu » Marraskuu, Seinäjoen valoisin kuukausi

Marraskuu, Seinäjoen valoisin kuukausi

31.10.2019, klo 8:18

Marraskuussa valon määrä kaksinkertaistuu, kun Aalto Aesthetics ja ValotON ovat ensimmäisen kerran kaksi erillistä tapahtumaa. Aalto Aestetics oli aiemmin pilotti ValotON-tapahtuman yhteydessä, mutta tänä vuonna saamme nauttia valosta ja loisteesta peräti kahtena marraskuisena viikonloppuna. Molemmat tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Aalto Aesthetics 2.11.

Aalto Aesthetics järjestetään Seinäjoen Aalto-keskuksessa lauantaina 2.11.2019 kello 18-22. Aalto-keskuksen arkkitehtuuri herätetään henkiin, kun alueesta rakennetaan valotaiteen tapahtuma-areena. Lakeuden Ristissä koetaan ainutlaatuinen ilta klo 18-22, kun koko kirkon sisätila projisoidaan videotaiteella. Tämän lisäksi kuullaan ambient-musiikkia, jota ovat esittämässä Ringa Manner ja Rasmus Hedlund. Äänitaiteen kentällä toimiva Touko Santamaa suunnittelee tilaan sopivan teoksen. Myös kirkon päätyseinä tullaan valaisemaan kokonaan videotaiteella.

Valtuustosalissa on ainutlaatuinen mahdollisuus nauttia Alvar Aallon ympäristössä Äärellä Kuppi+Kattila -ravintolan toteuttamasta makuelämyksestä. Aallon kirjastossa on kahvila, ValotON-tapahtuman heijastintyöpaja ja nuorten kauhukuunnelma. Seinäjoen oppaat järjestävät illan aikana kaksi opastettua kierrosta Aalto-keskuksessa, joihin on mahdollista varata paikka. Opaskierroksille on rajattu määrä paikkoja.

Tapahtuman järjestää Selmu ry ja sitä ovat tukemassa Seinäjoen kaupunki, Seinäjoen Energia ja Kuortaneen Säästöpankkisäätiö,Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut, Seinäjoen kaupunginkirjasto, Seinäjoen seurakunta, Into Seinäjoki, Äärellä Kuppi+Kattila, Luova Tehdas, Isle Art Industries ja Seinäjoen toriparkit.

ValotON 15.-16.11.

Yhteisöllinen valo- ja kaupunkitapahtuma ValotON puolestaan järjestetään Törnävän museoalueella 15.-16.11.2019 kello 17-21. Tapahtuma järjestetään neljättä kertaa ja tänä vuonna teema on "Historian valossa".

Museoalueella on esillä muun muassa Alexander Reichsteinin He olivat täällä- veistosinstallaatio, Saima-päiväkodin lasten ja Kivipuron ikäihmisten yhdessä tekemää taidetta, Alan Bulfinin ja Törnävän koulun kolmosluokkalaisten yhteisötaideteos, kartanon kummituskierroksia, musiikkia, tanssia sekä paljon muuta. Kivinavetassa on Sisustuskahvila Ruufuksen pop up -kahvila, josta on illan aikana mahdollisuus ostaa maittavaa purtavaa sekä kuumaa juotavaa.

Tapahtuman järjestää Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut. Yhteistyössä mm. Käsityö- ja muotoilukoulu Näppi, Seinäjoen taidehalli, Selmu ry:n Preppaamo-hanke, Taidepäiväkoti Saima, Kivipuro ry, Tolkkupaja, WOOFS, Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikkö ja Seinäjoen museot.

Osallistu valotalkoisiin!

ValotON haastaa kaikki kaupunkilaiset mukaan valotalkoisiin. Valaise pihasi, parvekkeesi tai ikkunasi ja jaa siitä kuva somessa tunnisteella #valotonseinäjoki 16.11.2019 mennessä. Arvomme kaikkien osallistujien kesken huikean ValotON-elämyslahjan. Tehdään yhdessä loistava marraskuu!


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on mansikka?

Kommentit

Ei kommentteja