+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Kulttuuripalvelut » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2019 » Lokakuu » Experimental Synth Kids on lasten improvisoimaa elektronista musiikkia

Experimental Synth Kids on lasten improvisoimaa elektronista musiikkia

8.10.2019, klo 15:32

Experimental Synth Kids on kokoelma 3–15-vuotiaiden lasten yhdessä improvisoimaa elektronista musiikkia. Samuli Kukkola on äänittänyt Jarkko Salon kanssa päiväkoti- ja kouluikäisten lasten luomia ambient-henkisiä äänimaisemia ja koostanut äänitteistä albumin. Musiikki on äänitetty Lastenkulttuurikeskus Louhimon työpajoissa vuosina 2014–2018. Työpajoissa tutustuttiin elektronisen musiikin laitteistoon sekä oman musiikin tekemiseen ja taltioimiseen. Levylle on päätynyt Seinäjoen, Kurikan ja Ilmajoen kouluilla, päiväkodeilla ja leireillä syntynyttä musiikkia. Albumin kymmenen instrumentaalia on nimetty äänityspaikkojensa mukaisesti levyn pitäen sisällään muun muassa kappaleet Kirja-Matti, Rekitie ja Kalajaisjärvi.

– Veimme kouluille ja päiväkodeille syntetisaattoreita ja sekvenssereitä ja opastimme niiden käytössä. Pyrimme luomaan tilanteen, jossa lapsilla olisi mahdollisimman helppoa ja paineetonta äänittää yhdessä omaa musiikkiaan vailla aiempaa kokemusta. Lapset saapuivat improvisoimaan pienissä ryhmissä noin 20 minuuttia kerrallaan äänityksen ollessa käynnissä. Materiaalia syntyi useita tunteja, joista koostin ja editoin tämän albumin, Kukkola kertoo.

Levy julkaistaan rajattuna vinyylipainoksena ja digitaalisena 23.10.2019 ja sen jakelee Ektro Records. Albumin kannet on suunnitellut Tomi Leppänen, ja niissä on käytetty Pajuluoman päiväkodin lasten maalauksia. Hanketta on tukenut Suomen kulttuurirahaston Etelä-Pohjanmaan toimipiste.


Lisätiedot:
Samuli Kukkola
samuli.kukkolagmail.com
p. 050 386 9967

Kuva: Experimental Synt Kids -levynkansi
Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on aurinko?

Kommentit

Ei kommentteja