+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Kulttuuripalvelut » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2019 » Syyskuu » Kaupungin katutaiteilijan pop up –näyttely Torikeskuksella

Kaupungin katutaiteilijan pop up –näyttely Torikeskuksella

17.9.2019, klo 10:19

Kuvataiteilija Ville Hautaluoma toimi kesän ajan Seinäjoen kaupungin katutaiteilijana ikuistaen öljyvärein eri paikkoja ympäri Seinäjokea. Kaupungin katutaiteilijan pop up -näyttely järjestetään Seinäjoen torikeskuksen 2. kerroksessa 26.–29.9.2019.

Katutaiteilija-projekti toteutettiin Hautaluoman ja Seinäjoen kulttuuripalveluiden ja Seinäjoen taidehallin yhteistyönä. Keskeinen osa katutaiteilijan työskentelyä oli osallistaa kaupunkilaisia. Katutaiteilijan maalaamista pääsi seuraamaan paikan päällä maalauspaikoilla sekä Seinäjoen kaupungin sosiaalisen median kanavien kautta.

– Kesä oli mahtava. Ihmiset ottivat projektin hyvin vastaan ja paikan päällä kävi todella runsaasti väkeä. Netin live-videot olivat myös todella suosittuja, Hautaluoma kertoo.

Parhaimmillaan katutaiteilijan live-lähetyksiä katsottiin tuhansia kertoja, ja tykkäyksiä Facebookissa julkaistuihin kuviin tuli satoja.
Maalauspaikat paljasjalkainen seinäjokelainen valitsi itse. Monet paikat olivat taiteilijalle itselleen tärkeitä, osa Seinäjoen maamerkkejä ja osa vähemmän tunnetumpia helmiä. Katutaiteilijalle myös ehdotettiin maalauspaikkoja ja hän maalasi Seinäjoen kesätapahtumissa, kuten Tangomarkkinoilla, Provinssissa, Kalajärven lastenpäivässä ja Nurmon museon kesäkauden päätösjuhlassa.

Teoksia syntyi kesän aikana 20. Pop up -näyttelyssä ovat esillä kesän aikana syntyneet teokset sekä muutama, samoilta paikoilta syntynyt uusi maalaus. Osa teoksista lunastetaan Seinäjoen kaupungin taidekokoelmaan, jossa ne jäävät pysyvästi kaupunkilaisten iloksi.

Hautaluoma on toiminut kuvataiteilijana 2000-luvun alusta saakka, mutta kesä oli opettavainen myös ammattilaiselle. Ulkoilmassa maalatessa ollaan sään armoilla, eikä öljyväreillä maalaaminen onnistu vähäisessäkään sateessa. Myös valon määrään ja esimerkiksi auringon suuntaan pitää kiinnittää huomiota. Siksi maalauspaikkoja ei voinut suunnitella kovin pitkälle etukäteen.

– Maalaamisen kannalta oli mukavaa haastetta maalata teos mahdollisimman pitkälle paikan päällä. Kesä oli itsellekin opettavainen kokemus, Hautaluoma kertoo.

Kaupungin katutaiteilijan pop up -näyttely on esillä Torikeskuksen 2. kerroksessa 26.–29.9.2019 to-pe 11-20 ja la-su 12-18. Taiteilija on paikalla to–pe 18–20 ja la–su 12–18. Näyttelytilassa esittäytyvät myös tulevan taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetan toimijat. Toimijoiden ja Kalevan navetan esittelyjä järjestetään lyhyinä tietoiskuina joka päivä klo 12. Näyttelyn järjestävät Seinäjoen taidehalli ja Seinäjoen kulttuuripalvelut. Näyttelyyn on vapaa pääsy.


Lisätiedot:

Ville Hautaluoma
villehautaluoma.com, p. 050 574 1005

Elina Teitti, taidekasvattaja
Seinäjoen taidehalli
elina.teittiseinajoki.fi, p. 044 754 1779Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Mikä on paikka, mistä lainataan kirjoja?

Kommentit

Ei kommentteja