+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Kulttuuripalvelut » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2019 » Elokuu » Taidehallin K-65 Kulttuurikeskiviikko löytää tiensä uusiin tiloihin!

Taidehallin K-65 Kulttuurikeskiviikko löytää tiensä uusiin tiloihin!

21.8.2019, klo 8:28

Suuren suosion saanut Taidehallin K-65 Kulttuurikeskiviikko jalkautuu syksyllä ja tarjoaa kulttuuria varttuneelle väelle entistä laajemmalla skaalalla. Taidehallin suljettua ovensa keväällä kerho toimii pop up -periaatteella syksyn ajan. Kerhon ideana on ollut tarjota matalalla kynnyksellä mukavaa kerhomuotoista kulttuuritoimintaa yllättävällä sisällöllä kerran kuussa keskiviikkoisin. Syksyn aikana sama periaate säilyy, mutta paikat vaihtuvat ja toimintakertoja tulee muutama lisää. Tämän myötä toimintaa kokeillaan syksyllä myös keskusta-alueen ulkopuolella, kun K-65 Kulttuurikeskiviikko vierailee Nurmossa.

Syksyn ohjelmassa mm. ihaillaan kaupungin katutaitelija teoksia, käydään Aalto-kierroksella, juhlitaan Armas-festivaalia ikäsirkuksen muodossa, tutustutaan perusteellisesti kirjaston tiloihin ja palveluihin sekä aistitaan joulun tuntua Kivinavetassa. Syksyn ensimmäinen kerho järjestetään 28.8. Aallon kirjaston Studiossa, kun kaupungin katutaiteilija Ville Hautaluoma esittelee kesän aikana ympäri Seinäjokea maalaamiaan teoksia.

Syksy kerhot ja aiheet:
28.8.2019 klo 13 Katutaiteilija kertoo: Ville Hautaluoma esittelee teoksia
25.9.2019 klo 13 Vapaata viivaa: Aalto-kierros
9.10.2019 klo 13 Armas-festivaali Piirillä: Terässirkus 60+ ja tilakierros Verstaalla
30.10.2019 klo 13 K-65 Nurmoos: musiikkitoimintaa kirjastolla
6.11.2019 klo 13 K-65 Nurmoos: kirjavinkkaus
27.11.2019 klo 13 Kurkistus kirjastoon: tutustutaan rakennukseen ja palveluihin
11.12.2019 klo 13 Joulun tuntua museolla: virittäydytään vanhan ajan joulutunnelmaan

K-65 Kulttuurikeskiviikkoa on järjestetty nyt puolentoista vuoden ajan ja se on vakiinnuttanut paikkansa kulttuurin ystävien kalenterissa. "K-65 Kulttuurikeskiviikko aloitettiin kokeiluna 1,5 vuotta sitten keväällä ja suosio yllätti meidän järjestäjät täysin. Joka kerralla osallistujia on ollut 10-20, joskus jopa enemmän" kertoo ikääntyneiden kulttuuritoiminnan koordinaattori Satu Kokkoniemi. Kerhoon on muodostunut sopiva porukka vakiokävijöitä ja mukaan on mahtunut aina myös muutamia uusia tulokkaita.

"Tälle porukalle on kiitollista suunnitella ohjelmaa, kun uskaltavat heittäytyä tutustumaan monenlaiseen toimintaan ja kokeilemaan uusia juttuja", toimintaa valottaa Taidehallin taidekasvattaja Elina Teitti. "Ja yksi yhteisötaideteoksin on tällä porukalla tehty", hehkuttaa kulttuuriohjaaja Elina Muotio, joka yhdessä kaimansa kanssa vastaa kerhojen ohjauksista.

K-65 Kulttuurikeskiviikon järjestää Seinäjoen taidehalli ja kaupungin kulttuuri- ja ikääntyneiden palvelut. Yhteistyökumppanina syksyllä toimivat Seinäjoen kaupunginkirjasto, Nurmon kirjasto, Seinäjoen museot, E-P: n matkailu ja Life Circus. Kerho on osa ikääntyneiden kulttuuritoiminnan kokonaisuutta, jossa järjestetään koordinoitua kulttuuritoimintaa yli 65-vuotiaille kaupunkilaisille. Ohjaajina toimivat kulttuuripalveluiden työntekijät tai yhteistyökumppaneiden edustajat. Toiminta on avointa ja ilmaista. Ajantasaiset tiedot kerhoista löytyvät kaupungin tapahtumakalenterista sekä Facebookista. K65-kerhotoimintaa järjestetään myös Peräseinäjoella ja Ylistarossa kotihoidon asiakkaille.

Lisätietoja
Satu Kokkoniemi, ikääntyneiden kulttuuritoiminnan koordinaattori
satu.kokkoniemiseinajoki.fi
044 754 1714


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on aurinko?

Kommentit

Ei kommentteja