+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Kulttuuripalvelut » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2019 » Toukokuu » Näyttelytauolle jäävä Taidehalli tuo taidetta kesäkaupunkiin

Näyttelytauolle jäävä Taidehalli tuo taidetta kesäkaupunkiin

29.5.2019, klo 10:21

Ensi kesä tarjoaa mahdollisuuksia taiteen kokemiseen kaupunkitilassa, niin itse tehden kuin esimerkiksi taiteilijoiden työskentelyä seuraten

Seinäjoen taidehalli sulkee ovensa Upankadulla 2.6.2019 ja keskittyy valmistelemaan muuttoa Kalevan Navettaan alkuvuonna 2020. Vaikka taidenäyttelyitä ei väliaikana järjestetä, Taidehalli näkyy ja kuuluu kaupunkitilassa erilaisten julkisen taiteen projektien kautta. Kesällä Seinäjoen valloittaa kaksi kuvataiteilijaa.

Kuvataiteilija Ville Hautaluoma työskentelee kesällä kaupungin katutaiteilijana ja maalaa kaupunkilaisille tuttuja paikkoja, Seinäjoen helmiä. Taiteilijan mukaan Seinäjoelta löytyy todella kauniita paikkoja, niin ydinkeskustasta kuin sen ympäriltä. "Odotan todella, että pääsen näyttämään kaupunkilaisille, miltä nämä helmet näyttävät taiteilijan silmin", Hautaluoma kertoo. Taiteilijan työskentelyä pääsee seuraamaan paikan päällä, kun maalauspaikoista tiedotetaan pitkin kesää. Taiteilija odottaa myös pääsyä maalaamaan ihmisten keskuuteen: "Tämä on todella hyvää vastapainoa yksin ateljeessa maalaamiselle". Ensimmäisten työskentelyviikkojen aikana katutaiteilijan tapaa ainakin Keskustorilla, Kampusrannassa, Keskuspuistossa ja Kirkkopuistossa. Katutaiteilija aloittaa työskentelynsä 3.6.

Seinäjoen kesäkuvataiteilija Aeon Lux on jo järjestyksessään kolmas kesäksi palkattu nuori kuvataiteilija. Aeon Lux tekee taidetta kaupunkilaisia osallistaen ja Seinäjoella ajankohtaisiin teemoihin liittyen. Aeon Luxin kesäpestistä tiedotimme jo huhtikuussa.

Kesätaiteilijat luovat uutta, mutta Taidehalli haluaa kiinnittää katseen myös jo olemassa oleviin taideteoksiin. Kesän aikana julkaistaan Patsaspyöräily-konsepti, joka kannustaa niin kaupunkilaisia kuin ulkopaikkakuntalaisia vierailijoita ottamaan Seinäjoen julkisia taideteoksia, veistoksia ja patsaita haltuun pyörän selässä. Patsaspyöräily lanseerataan yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa tapahtumallisesti.

Taidehallin Mullistaja-hanke järjestää Green Gym & Art –tapahtuman Alajoen perinnealueella Ilmajoella 13.6. Tapahtumassa siivotaan perinnealue vierailukuntoon ja tehdään yhteisötaidetta kuvataiteilijoiden Minna Salosen ja Hilla Hautasen johdolla. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen tapahtumaan löytyvät Mullistaja-hankkeen verkkosivuilta.

Myös suositut vauvojen värikylvyt ovat osa Taidehallin kesäohjelmaa. Värikylpyjä järjestetään kesällä yhteistyössä Mannerheimin lastensuojeluliiton paikallisyhdistysten kanssa Seinäjoella ja Peräseinäjoella kiinteillä viikkoryhmillä, joita toteutuu neljä. Lisäksi sään salliessa järjestetään kesäkuussa kaikille avoimia puistokylpyjä. Kaikille avoimista työpajoista tiedotetaan kesäkuussa.


Lisätiedot ja yhteydenotot:

Sanna Karimäki-Nuutinen
näyttelykoordinaattori
p. 040 774 8560
sanna.karimaki-nuutinenseinajoki.fi

Pii Anttila (Green Gym & Art)
koordinaattori, Mullistaja-hanke
p. 044 425 5823

pii.anttilaseinajoki.fi

Elina Teitti (Vauvojen värikylvyt)
taidekasvattaja
p. 044 754 1779
elina.teittiseinajoki.fi

Aeon Lux
prinssiruusunengmail.com

Ville Hautaluoma
villehautaluoma.com


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on mansikka?

Kommentit

Ei kommentteja