+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Kulttuuripalvelut » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2019 » Huhtikuu » Seinäjoen kaupungin
kesäkuvataiteilija 2019 on Aeon Lux

Seinäjoen kaupungin
kesäkuvataiteilija 2019 on Aeon Lux

11.4.2019, klo 13:40

"Viime syksynä muuttaessani Seinäjoelle ja muuttotavaroita purkaessani, sain kuulla saapuneeni Avaruuden pääkaupunkiin. Star Trek – fanina ja avaruusseikkailija lapsuuden ammattihaaveena hihkaisin onnesta. Olin tietämättäni muuttanut ei pelkästään aurinkokuntamme, eikä Linnunradan vaan koko avaruuden kuumimpaan ja kansainvälisimpään kaupunkiin, avaruuden pääkaupunkiin.

Jäin odottamaan kiinnostavia lajien kohtaamisia, kulttuurinvaihtoa ja tieteen päivityksiä. Mutta mitään tavallisesta poikkeavaa ei tapahtunutkaan. Autot täyttivät yhä liikenteen, ihmiset täyttivät yhä kassajonot ja veroilmoituksen täytti yhä minä itse.

Kyse ei voi olla siinä, että olisimme yksin täällä kaikkeudessa, tai että olisimme yksinkertaisesti niin tylsä planeetta, ettei täällä kannattaisi vierailla. Vaan kyse on siitä, ettei Seinäjoki ole saanut tarpeeksi aikaa valmistautua pääkaupungin titteliinsä. Mihin täällä voi parkkeerata pitkänmatkan avaruusaluksensa? Kuinka nopeasti lentävälautanen saa lentää Vaasantiellä? Entä torilla?

Kulttuurinvaihdon näkökulmasta meillä on myös toinen ongelma. Avaruuspukumme on pahasti vanhentunut. Raidallinen hame ja helavyö toimivat hyvin Marsin -valloituksen aikaan, mutta eivät täytä nykyaikaisen avaruushäjyilyn vaatimuksia. Entä Seinäjoen vaakuna? Miten muuri kuvaa alati laajenevaa avaruutta ja sen alati laajenevaa pääkaupunkia?

Olen Aeon Lux, Seinäjoen kesäkuvataiteilija. Tehtäväni on tarjota suunnittelutyötä ja toteutuksia Seinäjoen kaupungin avaruudellistamiseksi kesällä 2019. "

Aeon Lux on Seinäjoen kaupungin kolmas kesäkuvataiteilija. Kahden kuukauden mittaisen kesäpestin ideana on palkata nuori kuvataiteilija tai taideopiskelija tekemään omaa taiteellista työtään, joka näkyy jollain tavalla kaupunkilaisille kesän aikana. Kesäkuvataiteilija aloittaa työnsä 10.6.2019 osana Seinäjoen taidehallin tiimiä. Aeon Lux on valmistunut kuvataiteilijaksi Kankaanpään taidekoulusta, SAMK vuonna 2017. Lopputyönäyttelynsä hän on pitänyt Seinäjoen taidehallilla. Hänellä on työhuone Varikolla, Seinäjoella.

Kotisivut: https://prinssiruusunen.wixsite.com


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on aurinko?

Kommentit

Ei kommentteja