+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Kulttuuripalvelut » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2019 » Tammikuu » Seinäjoen taidehalli sulkee ovet Upankadulla 2.6.

Seinäjoen taidehalli sulkee ovet Upankadulla 2.6.

30.1.2019, klo 11:13

Viimeinen kevät kellarissa –ohjelma juhlistaa mennyttä lähes 40 vuotta

Nykytaiteen näyttelytila Seinäjoen taidehalli on toiminut nykyisissä tiloissaan Upan kaupunginosassa lähes 40 vuoden ajan. Ensimmäinen näyttely kellarikerroksessa sijaitsevissa tiloissa avautui lokakuussa 1980. Nyt ollaan uuden edessä, kun uudistettu Taidehalli avaa vuoden 2020 alkupuolella Kalevan navettaan syntyvässä taidekeskuksessa. Kevät 2019 on viimeinen kevät kellarissa – näyttelytoiminta nykytiloissa päättyy kesäkuun alussa ja Taidehalli hiljentyy valmistelemaan muuttoa. Keväällä juhlistetaan pitkää taivalta Upankadulla ja jätetään jäähyväiset nykyisille tiloille. Viimeinen kevät kellarissa –otsikon alle koottu ohjelma koostuu näyttelyistä, tapahtumista ja historiikin julkaisemisesta


Tammi-helmikuussa esillä ovat Meidän tarinoitamme – nuoria eteläpohjalaisia taiteilijoita ja Uuden Studion Reetta Partasen Perintö. Näyttelyt hyvästellään 17.2. Finissage – näyttelyiden päätösjuhlassa taiteilijatapaamisten, musiikin ja tarjoilun merkeissä.
Jäljet – Seinäjoen taiteilijaseuran jäähyväiset Upankadulle on nykymuotoisen Seinäjoen taidehallin ja Seinäjoen Taiteilijaseuran viimeinen yhteistyöprojekti, nimensä mukaisesti jäähyväisnäyttely nykyisissä tiloissa. Näyttelyssä on mukana 17 taiteilijaseuran taiteilijaa. Näyttelyn kuratoi Anne-Maj Salin. Jäljet on esillä 23.2.-2.6.


Uudessa Studiossa nähdään 23.2. – 28.4. ryhmänäyttely Beröring – Kosketus. Sekin tutkii eräänlaisia jälkiä: maalausta ja sen tekemistä, tutkimista ja kokemusta. Pro Artibus –säätiön tuottaman näyttelyn taiteilijat ovat Ville Andersson, Eeva-Riitta Eerola, Ilari Hautamäki ja Heidi Lampenius. Näyttelyn kuratoivat Mika Hannula & Juha-Heikki Tihinen.


4.5.-2.6. Uudessa Studiossa on viimeistä kertaa esillä Seinäjoen taiteen perusopetuksen, eli taidekoulu Luovaamon kevätnäyttely. Näyttely esittelee Luovaamossa vuoden aikana syntynyttä, ja lisäksi luovaamolaiset ovat ottaneet kantaa jäljet-teemaan.
Kevään muu tarjonta koostuu Jäljet-näyttelyyn liittyvistä Artist Talkeista, opastuksista, työpajoista ja toukokuun tapahtumakuukaudesta. Toukokuussa julkaistaan myös Taidehallin tähänastinen historiikki. Lisäksi Upankadun viimeistä avoinnaolokuukautta juhlitaan erilaisin tapahtumin ja laajennetuin aukioloin. Taidehalli haastaa myös yleisön pohtimaan, millaisia jälkiä Taidehallin toiminta on jättänyt melkein 40 vuoden aikana. Onko Taidehalli jättänyt minuun jälkiä? Entä Seinäjoelle, taiteeseen, yhteisöön, toisiimme?
Seuraa koko kevään monipuolista ohjelmaa nettisivuilta ja some-kanavista ja tule mukaan juhlistamaan viimeistä kevättä kellarissa!
www.seinajoki.fi/taidehalli
www.facebook.com/seinajoentaidehalli/
Instagram: seinajoentaidehalli


p.s. Näyttelytoiminnan tauon aikana Taidehallin tiimi paitsi valmistelee muuttoa ja suunnittelee uutta, mutta myös tuottaa julkiseen taiteeseen painottuvaa ohjelmaa kesän ja syksyn 2019 aikana. Kerromme lisää kevään kuluessa!


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Oma maa mansikka, muu maa mikä?

Kommentit

Ei kommentteja