+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Kulttuuripalvelut » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2019 » Tammikuu » Seinäjoella on tilaa Ilmiölle!

Seinäjoella on tilaa Ilmiölle!

4.1.2019, klo 10:55

Kulttuurilehti Ilmiö jaetaan joka kotiin E-P:n alueella viikolla kaksi

Uusi Kulttuurilehti Ilmiö esittelee Seinäjoen kulttuuritoimijoiden monipuolista tarjontaa ja ohjelmistoja. Ohjelmistojen lisäksi lehdessä kerrotaan tarkemmin produktioista sekä ihmisistä, tekijöistä kulttuuri-ilmiöidemme takana. Lehden pohja-ajatuksena on ollut koota yhteen kulttuuritoimijoiden ohjelmistot ja esittelyt, jotta asiakkailla olisi mahdollisimman helppo löytää ne.

Idea lehdestä sai alkunsa keskusteluista, joissa erilaisin kokoonpanoin on pohdittu Seinäjoen kulttuurin tulevaisuutta, sekä kokonaisvaltaisen yhteistyön tekemisestä kaupunkimme kulttuurielämän eteen. Näissä kokoonpanoissa keskusteltiin yhdessä siitä, miten Seinäjoen taide- ja kulttuurielämä voisi näkyä vahvemmin koko kaupungissa ja valtakunnallisestikin. Tämä lehti on osaltaan yksi vastaus siihen. Lisäksi se on osoitus kaupungin kulttuuritoimijoiden yhteishengestä ja yhteisestä tahtotilasta tehdä yhdessä.

Lehden nimi on Kulttuurilehti Ilmiö

Lehden nimeä graafikko, konseptin luoja Emilia Kaupinmäki kuvailee seuraavasti:

– Ilmiössä on positiivinen kaiku ja se on sanana kaunis. Nimi on selkeää suomen kieltä ja sen merkitys aukeaa jokaiselle: ilmiö on jotain aistein havaittavaa. Kun ihmiset kokoontuvat yhteen, se on yleensä ilmiö, tai kokoontuminen tapahtuu jonkin ilmiön ympärille, olkoon se siten näyttely, konsertti, esitys, luento tai muu tapahtuma. Joka tapauksessa se voidaan kokea. Ilmiö on jotain merkittävää.

Kevään Kulttuurilehti Ilmiö jaetaan viikolla kaksi kaikkiin Etelä-Pohjanmaan alueen kotitalouksiin (n. 92 000 lehteä).

Kulttuurilehti Ilmiö tulee ilmestymään jatkossa kaksi kertaa vuodessa, aina alkuvuodesta ja alkusyksystä.

Uuden julkaisun takana on Taide Seinäjoki -verkosto. Tuohon verkostoon kuuluvat tällä hetkellä Seinäjoen kaupunginorkesteri, Seinäjoen kaupunginteatteri, Seinäjoen taidehalli, Kulttuurikollektiivi Silta ry, Taideyliopiston Sibelius Akatemia/Seinäjoen toimipiste, Seinäjoen kaupunki, Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo, Amfora/taiteilija Päivi Rintaniemi ja Kulttuuriyhdistys KoHo ry.


Lisätietoja:
Leena Kråknäs, kulttuuritoimenjohtaja
p. 040 774 8559
leena.kraknasseinajoki.fi

visuaalinen ilme ja taitto
Emilia Kaupinmäki, graafikko
p. 050 309 1518
emiliableboulevard.com
bleboulevard.com


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Mikä on paikka, mistä lainataan kirjoja?

Kommentit

Ei kommentteja