+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Kulttuuripalvelut » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2018 » Joulukuu » Seinäjoen kaupungin kulttuuripalkinto ja Vuoden urheilija -palkinto

Seinäjoen kaupungin kulttuuripalkinto ja Vuoden urheilija -palkinto

6.12.2018, klo 15:00

Seinäjoen kaupungin perinteiset kulttuuri- ja Vuoden urheilija -palkinnot jaettiin itsenäisyyspäivän juhlassa 6.12. Seinäjoki-salissa. Kulttuuripalkinto myönnettiin Laitakaupungin Orkesterille. Vuoden urheilija -palkinnon sai painija Petra Olli.

Kulttuuripalkinto Laitakaupungin Orkesterille

Seinäjoen kaupungin hyvinvointilautakunta on yksimielisesti päättänyt myöntää vuoden 2018 kulttuuripalkinnon Laitakaupungin Orkesterille. Hyvinvointilautakunta haluaa nostaa palkinnolla esiin freelancer-muusikoiden tärkeää roolia Seinäjoen kulttuuri- ja taidekentällä. Laitakaupungin orkesteri on vuonna 2011 Sibelius-Akatemian Rytminno-hankkeessa toimintansa aloittanut kuuden ammattimuusikon kokoonpano.


Hyvinvointilautakunta perustelee Laitakaupungin Orkesterin palkitsemista seuraavasti: "Laitakaupungin Orkesterin toiminta on uutta luovaa, rajoja rikkovaa ja välillä yllätyksellistäkin, taiteellisesti kunnianhimoista, mutta viihdyttävää. Laitakaupungin orkesterin toiminta täydentää Seinäjoen musiikkielämän kokonaisuutta ja on ottanut siitä itselleen oman vakiintuneen paikkansa. Orkesteri on mukana ennakkoluulottomasti ja notkeasti myös muiden taiteenalojen tuotannoissa. Erilaiset projektit mm. räpin, live-kuunnelman, tanssitaiteen parissa ovat tästä osoitus"

Painija Petra Olli on Vuoden urheilija

Seinäjoen kaupungin hyvinvointilautakunta on yksimielisesti päättänyt myöntää Vuoden urheilija -palkinnon painija Petra Ollille. Petra Olli asuu Seinäjoella ja edustaa Lappajärven Veikkoja. Urheilijan tuorein saavutus on MM-kulta Budapestissa 65 kg. Muita saavutuksia aikaisemmilta vuosilta ovat mm. MM-hopea Las Vegasissa 2015 (58 kg), EM-kulta Riiassa 2016 (60 kg), EM-kulta Kaspijskissa 2018 (65 kg), EM-pronssi Vantaalla 2014 (58 kg) ja Pohjoismaiden mestaruus 2014 (63 kg).

Vuoden urheilijaa valittaessa tulee kysymykseen yleisen sarjan suomenmestaruuden voittanut ja mahdollisesti kansainvälisesti menestynyt urheilija, jonka asuinpaikka on Seinäjoki. Palkinnonsaajaksi valitaan henkilö, joka on urheilussa näkyvästi esillä ja toimii esimerkkinä nuorisolle omassa lajissaan. Palkinto voidaan myöntää myös joukkueelle tai seuralle.

Vuosittain jaettavien kulttuuripalkinnon ja Vuoden urheilija -palkinnon tarkoituksena on tukea ja edistää seinäjokelaista ja eteläpohjalaista sivistystyötä ja palkita lajissaan onnistuneita urheilijoita. Kummankin palkinnon suuruus on 3 600 euroa. Asukkaat ovat saaneet ehdottaa kulttuuripalkinnon saajaa verkossa. Vuoden urheilija -palkintoa saavat paikalliset urheiluseurat. Aiempia palkinnonsaajia ovat kulttuuripalkinnon osalta mm. kulttuurituottaja Teemu Tuuttila, kuoronjohtaja Suvi Lehtimäki sekä kuvataiteilija Seppo Kari ja urheilijapalkinnon osalta Seinäjoen jalkapallokerho, Jukka-Pekka Vainionpää sekä Pekka Rintamäki.


Lisätietoa kulttuuripalkinnosta:
Jesse Luhtala, hyvinvointilautakunnan pj. jesse.luhtalaseinajoki.fi tai p. 040 766 5409
Leena Kråknäs, kulttuuritoimenjohtaja leena.kraknasseinajoki.fi tai p. 040 774 8559


Lisätietoa Vuoden urheilija -palkinnosta:
Jesse Luhtala, hyvinvointilautakunnan pj. jesse.luhtalaseinajoki.fi tai p. 040 766 5409
Anne Kotila, liikuntatoimenjohtaja anne.kotilaseinajoki.fi tai p. 0400 664 032


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Mikä on paikka, mistä lainataan kirjoja?

Kommentit

Ei kommentteja