+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Kulttuuripalvelut » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2018 » Marraskuu » Meidän tarinoitamme nostaa esiin nuoria eteläpohjalaisia taiteilijoita

Meidän tarinoitamme nostaa esiin nuoria eteläpohjalaisia taiteilijoita

5.11.2018, klo 12:50

Näyttely tuo yhteen yhdeksän Vuoden nuori eteläpohjalainen taiteilija -kilpailun finaaliin yltänyttä taiteilijaa.

Näyttely esittelee kunkin taiteilijan tuoreinta tekemistä ja samalla summaa kolme kertaa järjestetyn kilpailun satoa ja merkitystä. Näyttelyn taiteilijat ovat Mari Hallapuro, Heikki Hautala, Hanne Kontiola, J-P Köykkä, Jaana Maijala, Jukka Nokua, Mervi Patala, Ville Vuorenmaa ja Katri Yli-Erkkilä. Kultakin taiteilijalta nähdään näyttelyssä uusimpia teoksia.

Näyttelystä nousevia aiheita ovat mm. taiteen tekemisen prosessin korostuminen, vuorovaikutukseen, muutokseen ja vapauteen liittyvät teemat, sekä toisaalta nostalgiset muistot nuoruudesta, varsinkin nykyisin muualla asuvilla taiteilijoilla. Vuoden nuori eteläpohjalainen taiteilija -kilpailuun osallistuvien taiteilijoiden on tullut olla 35-vuotiaita tai sitä nuorempia Etelä-Pohjanmaalta syntyisin olevia tai täällä asuvia kuvataiteen ammattilaisia tai opiskelijoita. Finalisteja oli kolmen vuoden aikana yhteensä 11. Heidi Katajamäki ja Maija Hopeavuori jäivät pois näyttelystä terveys- ja perhesyistä. Taidehalli sai näyttelyä varten OKM:n uutta näyttelypalkkioavustusta.

Näyttely on esillä Taidehallin näyttelysaleissa 10.11.2018–17.2.2019.

Grafiikkaa, maalauksia, valokuvia, tilateoksia

Alajärveltä lähtöisin oleva, nykyisin Järvenpäässä asuva ja työskentelevä Mari Hallapuro (s. -85) tuo näyttelyyn viivasyövytys- ja kuivaneulateoksiaan sekä esinekoosteita. Hallapuron teosten lähtökohtana on arkisia havaintoja esimerkiksi luonnosta, mutta pitkän tekemisen prosessin aikana lähtökohta häivyttyy näyiksi ja sattumiksi.

Ylistarolaissyntyisen Heikki Hautalan (s. -80) tie on vienyt Poriin. Hänen maalauksensa ja mustepiirustuksensa voi nähdä vertauskuvina yhteiskunnassa ja yksilössä tapahtuville muutoksille.

Seinäjokelainen Hanne Kontiola (s. -84) haluaa tuoda näyttelyssä esille maalausten lisäksi taiteen tekemisen prosessia.

J-P Köykkä (s. -87) maalaa ja käyttää installaatioissaan löydettyjä esineitä ja materiaaleja. Nykyisin Tampereella asuvan Köykän näyttelyteoksista voi löytää viitteitä nuoruudesta Seinäjoella.

Helsingissä ja Ylistarossa asuva Jaana Maijala (s. -84) yhdistää työskentelyssään piirustusta ja valokuvaa. Näyttelyteokset kuvastavat vapautta, muutosta ja luottamusta siihen, että elämä kuljettaa.

Kauhavalainen Jukka Nokua (s. -91) maalaa öljyväreillä abstrakteja maalauksia ja pyrkii siihen, ettei ota vaikutteita mistään.

Turkulaistunut Mervi Patala (s. -82) on lähtöisin Peräseinäjoelta. Hän käyttää kiinnostavia tunnelmia ja ristiriitoja sisältäviä valokuvia akvarellimaalaustensa lähtökohtana.

Lapualta lähtöisin oleva Ville Vuorenmaa (s. -80) maalaa niin ikään akvarelleilla, mutta yhdistää teoksiinsa tekstiä. Nykyisin Helsingissä asuva Vuorenmaa tuo näyttelyteoksissaan esiin Seinäjokeen liittyviä muistoja.

Lavastettua valokuvaa tekevän Katri Yli-Erkkilän (s. -81) näyttelyteosten lähtökohtana ovat kädet ja viittomakieli. Seinäjoella asuva Yli-Erkkilä on kotoisin Oravaisista.


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Mikä kulkuväline kulkee raiteilla?

Kommentit

Ei kommentteja