+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Kulttuuripalvelut » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2018 » Lokakuu » Kulttuurikaveri-toiminta aloittaa Järjestötalolla

Kulttuurikaveri-toiminta aloittaa Järjestötalolla

17.10.2018, klo 10:10

Seinäjoella on järjestetty kulttuurikaveri-toimintaa vuodesta 2015 lähtien. Kaupungin kulttuuripalveluiden käynnistämä kulttuurisen vapaaehtoistoiminnan muoto siirtyy nyt Järjestötalolle saman katon alle Liikuntaystävän ja monen muun vapaaehtoistoiminnan muodon kanssa.

Järjestötalo toimii kulttuurikavereiden ja kotona asuvien ikäihmisien kohtaamisen sujuttajana. Kulttuurikaveri on tärkeä tuki kotona asuvalle ikäihmiselle, jolla ei muuten ole mahdollisuutta osallistua kaupungin eri kulttuuritapahtumiin. Kulttuurikaveri vierailee ikäihmisen kanssa maksutta konserteissa, teatterissa tai museossa.

Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut on mukana toiminnassa tarjoamassa kontaktit paikallisiin kulttuurilaitoksiin ja täydennyskouluttamassa sekä perehdyttämässä vapaaehtoisia kulttuuriseen vapaaehtoistoimintaan. Tällä hetkellä Kulttuurikaveri-toiminnan yhteistyökumppaneita ovat Seinäjoen kaupunginteatteri, Seinäjoen kaupunginorkesteri, Rytmikorjaamo, Seinäjoen taidehalli ja Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo.

K65 kulttuurikerho, kuva: Elina Teitti

Kulttuurikaveritoimintaan etsitään uusia vapaaehtoisia sekä kaverin tarvitsijoita. Jos olet kulttuurista kiinnostunut henkilö ja haluat lähteä kaveriksi vierailulle vaikkapa näyttelyyn, ilmoittaudu mukaan! Samoin, jos kaipaat kaveria kulttuuritapahtumiin ja yksin lähteminen on haastavaa, Kulttuurikaveri on sinua varten. Jos kiinnostuit kulttuurikaveritoiminnasta, ota yhteyttä Anne Siroseen sähköpostitse: anne.sironenjtalo.fi tai puhelimitse: 0400 545 760. Anne yhdistää sopivat kaverukset ja yhteiset kulttuurielämykset voivat alkaa!

Hyvä tapa aloittaa vapaaehtoistoiminta on käydä vapaaehtoistyön peruskoulutus. Seuraava Vapaaehtoisuudesta voimaa! -koulutus alkaa Järjestötalolla 23.10.2018. Kolmen koulutuskerran aikana (23.10., 30.10. ja 6.11.) saat perustiedot- ja taidot toimia erilaisissa vapaaehtoistehtävissä, mm. Kulttuurikaverina. Koulutus on avoin ja maksuton. Ilmoittautumiset kurssille 9.10. mennessä osoitteeseen johanna.westjtalo.fi.


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on mansikka?

Kommentit

Ei kommentteja