+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Kulttuuripalvelut » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2018 » Lokakuu » Sahanlammen virkistysalue uudistuu

Sahanlammen virkistysalue uudistuu

22.10.2018, klo 14:09

Alueen käyttäjiltä toivotaan ideoita ja toiveita alueen kehittämiseksi

Sahanlammen virkistysalue on tulevaisuuden kehityskohteena. Seinäjoen kaupunki julkaisee kyselyn, jossa kartoitetaan mitä toimintoja alueella toivottaisiin olevan tulevaisuudessa.- Toivomme eritoten nuorten vastaavan kyselyyn, koska heidän mielipiteillään on merkitystä. Nyt luodaan vapaa-ajan aluetta, jossa nuorten toiveet otetaan huomioon, toteaa nuorisotoimenjohtaja Pekka Hautamäki Seinäjoen kaupungilta.

Tulokset analysoidaan ja niiden pohjalta tehdään jatkosuunnitelmia. Uudistusprosessissa ovat mukana Seinäjoen kaupungin kaupunkiympäristö, nuorisopalvelut, liikuntapalvelut, kulttuuripalvelut ja elinvoima ja kilpailukyky. Kysely on rajattu koskemaan itäpuolta Sahanlammesta.

- Uudistusprosessi on useamman vuoden projekti, koska alue on laaja ja uudistuskohteisiin pitää hankkia rahoitus. Lisäksi suunnittelua tehdään osallistavasti käyttäjien kanssa ja tämä vaatii aikaa ja resursseja. Toivomme, että alueesta tulee kiinnostava ja käyttäjien näköinen, toteaa Seinäjoen kaupungin liikuntatoimenjohtaja Anne Kotila innostuneesti.

Kyselyyn on kaksi tapaa vastata. Rinki-osallisuussovelluksen kautta vastanneet voivat voittaa tuliterän Jopon. Lisäksi kyselyyn voi vastata karttapohjaisen kyselyn kautta, jossa kiinnostavimmat toiminnot merkitään karttaan.

- Haluamme tuoda osallistamiseen erilaisia vaihtoehtoja ja sen vuoksi pyrimme tavoittamaan vastaajia eri kanavien kautta. Kyselyiden lisäksi nuorille järjestetään kaksi työpajaa, joissa heidän ideoitaan kartoitetaan, toteaa vuorovaikutussuunnittelija Kirsi Mattila Seinäjoen kaupungilta.

Uudistukset pohjautuvat Seinäjoen kaupunkistrategiaan 2018-2025, jonka mukaan jokivarren käyttöä aktivoidaan. Tavoitteena on, että jokivarrelle muodostuu ulkoilun ja erilaisten aktiviteettien alue. Kysely on avoinna kaksi viikkoa 22.10.-5.11.2018 välisenä aikana.

Rinki -osallisuussovellus on ladattavissa:
Google Play -kauppa: https://play.google.com/store/apps/details?id
App Store: https://itunes.apple.com/fi/app/rinki/id1271755670?mt
Mikäli käytössä ei ole älypuhelinta, voi RINKI -kyselyyn vastata myös selainversiossa: https://rinki.futuredialog.co/

Jos haluat vastata yksityiskohtaisemmin, vastaa karttapohjaiseen kyselyyn voi vastata osoitteessa: http://query.eharava.fi/2603

Tutustu alueeseen kaupungin Youtube-kanavalla.

Lisätietoja: vuorovaikutussuunnittelija Kirsi Mattila, Seinäjoen kaupunki, elinvoima ja kilpailukyky, p. 040 530 5111, kirsi.mattila@seinajoki.fi


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Mikä kulkuväline kulkee raiteilla?

Kommentit

Skeittiparkki

Penttilä 13.11.2018, klo 23:23

Betooni skeittiparkki

Mikä kestää 13.11.2018, klo 17:51

Skeittiparkki betoonista

Jonne 08.11.2018, klo 09:32

Betooni skeittiparkki

Eetu 08.11.2018, klo 09:30

Betooninen skeittiparkki

Samuli 08.11.2018, klo 09:30

paviljonki ja täyshirrestä.

bhgf 07.11.2018, klo 20:12

Kaupunki on aiemminkin laatinut Seinäjokeen liittyviä virkistyskäyttösuunnitelmia. Yhtä useasti näissä yhteyksissä on täysin sivuutettu jokeen oleellisesti liittyvä harrastusmuoto ja harrastajaryhmä: kalastus ja kalastajat. Nykyään hyvin moni kaupunki voi ylpeänä esitellä kaupungin välittömässä läheisyydessä olevan ns. lähikalastuskohteen, johon kaupungissa asuvilla on nopea ja vaivaton pääsy kalastamaan ja virkistäytymään. Useasti kaupungit ovat itse myös mukana näiden kohteiden kehittämisessä yhteistyössä alan toimijoiden ja harrastajien kanssa. Kaupungin läpi virtaava nimikkojoki tarjoaisi erittäin hyvät puitteet Seinäjoen kaupungin lähikalastuskohteen kehittämiselle suureksi osaksi vuodesta. Vaikkakin virtaaman vähyys kuivana kesäaikana heikentääkin olosuhteita, niin alkukesästä puitteet ovat sitäkin paremmat. Asiaa helpottaa myös se, että Seinäjoen kaupunki omistaa joen vesialueen ja sen kalastusoikeuden. Eli aloitetaan lähikalastuskohteen kehittäminen ja kalastusmahdollisuuksien parantaminen rakentamalla Sahanlammen alueen yhteyteen kalastajia palveleva rannansuuntainen pitkä onkilaituri. Sen voisi sijoittaa alueelle C etäälle uimarannasta, jolloin varsinaisen uimarannan toiminta ei koidu häiriöksi ja päin vastoin. Laituri mahdollistaisi esteettömän onkipaikan alan harrastajille, perheille, koululaisille ym.

Nyt nappaa 07.11.2018, klo 00:11

Sahalampi: Aivan ajanmukaiset pukukopit ja peseytymistilat, sauna varsinkin talviuimareille ja kioskiGrilli siirrettäisiin pukukoppirakennukseen vaikkapa vuokralaiseksi. Nykyiset parakit on rumia ja kioskin ympäristö kasvaa horsmaa ym. hoitomattomana. Viereinen C ja D alue hoidetuksi nurmikoksi jossa voisi harrastaa erilaisia omaehtoisia pelejä; frispiitä, jalkapalloa, sulkapalloa, krikettiä , koripalloa ym. joita nyt vähän häiritsevästä harjoitellaan auringon-ottajien keskellä. Tosin ehkä tarkoituksellakin herättelemään toisen sukupuolen huomiota. Ei niinkään valmiita aktiviteettejä ja vempeleitä koska ne aina kerää ryhmiä sotkemaan ja hajottamaan niitä. Toki mahdollisuus järjestää omia vastuullisia tapahtumia

jarmo 06.11.2018, klo 18:16

Koripallokenttä olisi kiva joen vieressä. Siihen lisäksi pieni katsomo, pöytiä ym. että siellä voisi hengailla.

Koirapoika 31.10.2018, klo 13:36

skeittiparkki olisi kiva saada koska sellaista turvallista ei ole seinäjoella olemassa, koripalloon voisi myös panostaa seinäjoella enemmän eli kunnon streetpark johonki jossa voi oikeasti pelata

tylsistynytnuori 29.10.2018, klo 07:49

Oisi hyvä saada toinen skeittipuisto tai uusi halli.

Miro 25.10.2018, klo 11:02
1