+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Kulttuuripalvelut » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2018 » Lokakuu » ValotON tuo valoa ja elämyksellisyyttä pimeään vuodenaikaan

ValotON tuo valoa ja elämyksellisyyttä pimeään vuodenaikaan

5.10.2018, klo 15:26

Kolmatta kertaa järjestettävä valo- ja kaupunkitapahtuma ValotON ajoittuu tänä vuonna koulujen syyslomaviikolle 15.—19.10. Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluiden ja useiden yhteistyökumppaneiden toteuttama tapahtumaviikko pitää sisällään mm. kaikille avoimia ja maksuttomia työpajoja, esityksiä sekä valotaidetta.

ValotON-viikko käynnistyy maanantaina 15.10. Lakeuden Ursan Keitä olemme? Mistä tulemme? Minne menemme? -luennolla Apila-kirjastossa. Tähtitieteen ystäville on tarjolla mielekästä ohjelmaa myös keskiviikkona 17.10. kun Ursa järjestää Sahannevan observatoriolla avointen ovien illan.

Torstaina 18.10. ValotON napsauttaa valot pimeäksi Seinäjoen taidehallilta. Pimeässä näyttelyillassa nautitaan taiteesta opastetulla kierroksella taskulampun valossa. Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikkö ja Valakia tarjoavat tapahtumassa palkitun yhdysvaltalaisen tanssielokuvaohjaaja Alla Kovganin Devil’s Lungs –lyhytelokuvan, jota katsellaan VR-lasien välityksellä.

Tapahtuma huipentuu perjantaina 19.10. kaikille avoimeen ja maksuttomaan ValotON-iltaan, jonka ohjelmassa on valoteoksia, työpajoja ja esityksiä. Työpajoissa tutustutaan mm. valopöydän ohjaamisen, videoprojisoinnin ja valomaalauksen maailmaan. Aalto-keskuksen alueella on esillä mm. kuvataiteilija Anne Roinisen kolmiosainen teoskokonaisuus sekä moniaistillinen Aalto Aesthetics –teos.

Kaupunkilaiset mukaan valotalkoisiin
ValotON haastaa kaupunkilaiset, yhteisöt ja yritykset mukaan valotalkoisiin. Osallistua voi valaisemalla oman ikkunansa, parvekkeensa tai pihansa. Valoteoksen materiaaleina voi käyttää esimerkiksi erilaisia valoja ja valaisimia, silkkipaperia, kankaita, videoita ja varjoja. Kaupunkilaisten ja yhteisöiden valoteoksia toivotaan esiin 15.—19.10. välisenä aikana erityisesti perjantaina 19.10. Teoksesta voi halutessaan ottaa kuvan ja jakaa sen sosiaalisessa mediassa tunnisteella #valotonseinäjoki. Kuvan jakaneiden kesken arvotaan valoisa yllätyspalkinto.

Ohjelmakokonaisuutta tuottamassa: Seinäjoen kaupungin kulttuuri- ja nuorisopalvelut, Selmu ry ja Preppaamo-hanke, Aalto aesthetics -tuotantoryhmä, Seinäjoen taidehalli, Lastenkulttuurikeskus Louhimo, Käsityö- ja muotoilukoulu Näppi, Seinäjoen kaupunginkirjasto, Valakia, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikkö, Lakeuden Ursa, Seinäjoen seurakunta ja Äärellä Kuppi + Kattila.

Lisätiedot:
www.seinajoki.fi/valoton
Jaakko Ritari puh. 044 754 1618 jaakko.ritariseinajoki.fi
Katariina Puro puh. 044 418 1807, katariina.puroseinajoki.fi
Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on mustikka?

Kommentit

Ei kommentteja