+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Kulttuuripalvelut » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2018 » Syyskuu » Kotimaista ja kansainvälistä Taidehallin näyttelysyksyssä

Kotimaista ja kansainvälistä Taidehallin näyttelysyksyssä

3.9.2018, klo 14:08

Näyttelysaleissa nähdään kansainvälinen ryhmänäyttely Silence ja Uuden Studion avaa Kaisu Häkkänen neulanreikäkuvillaan.

Silence kokoaa yhteen 32 taiteilijaa 14 maasta. Näyttelyn taiteilijavalinnat ovat seinäjokelaisen taiteilijan Anneli Di Francisin käsialaa. Di Francis on vuosia toiminut aktiivisesti kansainvälisellä taidekentällä ja luonut verkostoja, joiden kautta hän on koonnut nyt nähtävän taiteilijakattauksen. Taustalla vaikuttaa vaikuttaa kaksi taidejärjestöä Peace & Art Society sekä Gogyoshi Art Project.

Näyttelyn nimi ja teema Silence – Hiljaisuus on monitulkintainen. Toisaalta se juontaa suomalaiseen kulttuuriin, luontoon, mentaliteettiin ja elämäntapaan. Toisaalta inhimilliseen kaipuuseen rauhoittumisesta. Se voidaan nähdä myös sananvapauden näkökulmasta. Näyttelyssä on esillä maalauksia, piirroksia, veistoksia, valokuvia ja videoteoksia. Näyttely on avoinna 8.9.-4.11.2018.


Uudessa Studiossa avautuu kuvataiteilija Kaisu Häkkäsen näyttely OUTNESS – MUILLA MAILLA. Näyttelyssä nähtävä teossarja pohjautuu suomalaisen kansanperinteen metsänpeitto-käsitteeseen ja kansanrunoudessa ilmitulevaan luontosuhteeseen. Metsänpeittooon joutuminen tarkoittaa selittämätöntä metsään eksymistä. Häkkänen käsittelee aihetta henkisen eksymisen ja itsensä kadottamisen näkökulmasta, mutta yhtä keskeisessä asemassa ovat myös lohtu ja johonkin sellaiseen kuuluminen, joka edustaa muinaista voimaa ja ikiaikaisuutta. Häkkänen tekee valokuvia ja käyttää välineenään neulanreikäkameraa. Hän kertoo tekniikastaan joka heijastelee vahvasti myös kuvien sisältöön: "Maailma neulanreikäkameran sisällä kääntyy ylösalaisin, eikä se esitä asioiden todellisia suhteita, vaan hämärtää maailmaa ja nyrjäyttää sen sijoiltaan. Kuviin tulee häivähdys metsässä piilevistä voimista ja sen ikiaikaisesta olemassaolosta."

Kaisu Häkkänen (s. -75) on Itä-Suomessa Ruokolahdella asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Academie Minervasta Hollannissa sekä Saimaan ammattikorkeakoulusta. Näyttely on avoinna 8.9.-7.10.2018.


Lisätiedot:

Anneli Di Francis annelidifrancisgmail.com p. 0505428558

Kaisu Häkkänen kaisukaisuhakkanen.fi p. 050 330 1782Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on aurinko?

Kommentit

Ei kommentteja