+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Kulttuuripalvelut » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2018 » Heinäkuu » Jenni Yppärilä kääntää katseen unohdettuihin ja ihmisille tärkeisiin paikkoihin

Jenni Yppärilä kääntää katseen unohdettuihin ja ihmisille tärkeisiin paikkoihin

5.7.2018, klo 13:07

Taidehallin Uudessa Studiossa Jenni Yppärilän Notes from in and out 14.7.–26.8.2018.

Jenni Yppärilä työskentelee maalauksen ja veistotaiteen välimaastossa. Hän on kuvannut vuodesta 2012 asti Suomen kunnista löytyviä arkisia rakennuksia ja yksityiskotien sisätiloja kolmiulotteisen maalauksen muodossa. Uuden Studion näyttelyssä Suomea kuvaavien teosten ohella nähdään Viipuria, New Yorkia ja Berliiniä kuvaavia teoksia. Kuluneen vuoden aikana Yppärilä on alkanut myös maalata pieniä akvarelli-potretteja olemassa olevista kolmiulotteisista maalauksistaan, joita on nyt ensi kertaa esillä näyttelykokonaisuudessa.

Yppärilän kolmiulotteiset maalaukset ovat rakennetun ympäristön ja ihmisille merkityksellisten paikkojen dokumentointia. Niissä pohditaan miten identiteettimme ja sosiaaliset suhteemme kietoutuvat tiettyjen paikkojen ympärille. Teokset pyrkivät ilmentämään yhteiskunnassa vallitsevia arvoja ja erilaisten yhteisöjen tarinaa. Ympäristöstään irrotettuina ja vääristyneinä rakennukset saavat inhimillisiä piirteitä. Ne muuttuvat ohikulun paikoista yhteiskunnan ja siellä elävän ihmisen muotokuviksi.

Jenni Yppärilä (s.1980, Oulainen) asuu ja työskentelee Tampereella. Hänen teoksiaan on nähty useissa yhteis- ja yksityisnäyttelyissä, viimeisimpinä Galleria Huudossa Helsingissä ja Meno-Paluu -kokoelmanäyttelyssä Kiasmassa. Tämä on hänen ensimmäinen näyttelynsä Seinäjoella. Hänen teoksiaan on mm. Kiasman, Oulun Taidemuseon, Porin Taidemuseon ja Tampereen Taidemuseon kokoelmissa.


Kiitos:
Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus, Alfred Kordelinin säätiö, Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutti

Lisätietoja:
Jenni Yppärilä, p. 045 635 6159 jenni_ypparilahotmail.com
tai
Taidehallin taidekasvattaja Elina Teitti, p. 044 754 1779 elina.teittiseinajoki.fi


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on puolukka?

Kommentit

Ei kommentteja