+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Kulttuuripalvelut » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2018 » Toukokuu » Lastenkulttuurifestivaali Pikkuprovinssi 17. & 19.5.

Lastenkulttuurifestivaali Pikkuprovinssi 17. & 19.5.

9.5.2018, klo 13:31

Kaikille avoin ja maksuton Pikkuprovinssi-tapahtuma järjestetään Törnävänsaaressa torstaina 17.5. ja lauantaina 19.5. Koko perheelle sopivan tapahtuman ohjelmassa on mm. alakoululaisten bändikatselmus, livemusiikkia, työpajoja sekä lasten esityksiä. Tapahtuman järjestää Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluiden Lastenkulttuurikeskus Louhimo.

Alakoululaisten bändikatselmus

Tapahtuman ensimmäisenä päivänä 17.5. klo 17 on ohjelmassa bändikatselmus, jossa esiintyy Seinäjoen ja Ilmajoen alakoulujen bändikerholaisten muodostamia yhtyeitä. Bändit soittavat Törnävänsaaren paviljongin lavalla ja soittoaikaa on kullakin n. 15 minuuttia. Bändit juonnetaan lavalle tähtimuusikoiden tapaan ja oikeaan rock-keikkaan kuuluu yhdessä soittamisen lisäksi myös ammattimainen valaistus ja äänentoisto sekä backstage-tilat. Bändikatselmuksen tavoitteena on muodostaa kokonaisvaltainen esiintymiskokemus siihen osallistuville lapsille. Katselmusta on järjestetty vuodesta 1995 alkaen.

Koko perheen festivaalipäivä

Tapahtuma jatkuu lauantaina 19.5. koko perheen festivaaleilla. Törnävänsaaren paviljongissa esiintyvät lastenohjelmista tuttu Tuomo Rannankari Duo, Improvisaatioteatteriryhmä Intopiukeet sekä seinäjokelainen lastenmusiikkiorkesteri Turvallisuus Trio. Live-esiintyjien lisäksi ohjelmassa on erilaisia työpajoja, satupiknik sekä kahvila ja mehubaari. Kesäteatterin lavalla nautitaan Miloff Tanssiopiston, Samba Tropicalin ja Kurpitsateatteri 1a:n lasten esityksistä. Alueelta löytyy myös rastirata, jota voi kiertää omaan tahtiin. Rasteilla voi suorittaa eri aisteihin liittyviä pieniä tehtäviä.

Lapset mukana läpi tapahtuman

Pikkuprovinssissa lapset ovat sekä esiintyjiä, tekijöitä että kokijoita. Lasten esitysten ja lapsille suunnatun ohjelman lisäksi mm. tapahtuman somistusta on tehty yhdessä lasten kanssa. Materiaalia on työstetty Louhimon Omakerhoissa, Käsityö- ja muotoilukoulu Näpissä sekä kaikille avoimessa somistepajassa Kevät-Alvar-tapahtumassa.

Pikkuprovinssi on tarjonnut reilun kahdenkymmenen vuoden aikana yli 160 lasten bändille julkisen esiintymiskokemuksen. Vuonna 2017 tapahtuma laajentui kaksipäiväiseksi, koko perheen festivaaliksi. Pikkuprovinssi tukee vahvasti Seinäjoen kaupungissa pitkään tehtyä työtä rytmimusiikin monikerroksellisuuden edistämiseksi ja kannustaa lapsia kulttuuritoiminnan pariin. Tapahtumiin on vapaa pääsy.

Lisätiedot:
Laura Buckman
puh. 044 754 1618
laura.buckmanseinajoki.fi

www.pikkuprovinssi.fiLue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on puolukka?

Kommentit

Ei kommentteja