+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Kulttuuripalvelut » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2018 » Toukokuu » Eetu Kevarinmäki on Seinäjoen kesäkuvataiteilija 2018

Eetu Kevarinmäki on Seinäjoen kesäkuvataiteilija 2018

28.5.2018, klo 12:49

Seinäjoki palkkaa jälleen kesätöihin nuoren kuvataiteilijan. Kesällä 2017 lanseerattu kesäpesti saa jatkoa, kun seinäjokelaislähtöinen Eetu Kevarinmäki aloittaa työt kesäkuun alussa.

Kuvataiteilijaksi Turun Taideakatemiasta vastikään valmistunut Kevarinmäki aikoo kahden kuukauden pestinsä aikana toteuttaa kaupunki- ja julkisessa tilassa esitettävien teosten sarjan. Lisäksi hän kuratoi muiden nuorten taiteilijoiden teoksia nähtäville eri puolille Seinäjokea ja työstää kahta valokuvallista sarjaa.

Uudet ilmaisutavat kohtaavat rakkauden kotikaupunkiin

Eetu Kevarinmäki asuu nykyisin Turussa, mutta on aktiivinen myös Seinäjoella. Hän on mukana NuermoFestin tiimissä ja kesällä 2016 hän toteutti GalleriaGalleria pop-upin. Kesäkuvataiteilijana Kevarinmäki haluaakin vaikuttaa kotikaupunkinsa taidekenttään: "Nuorena taiteilijana ja kuraattorina olen kiinnostunut tuomaan asioita Seinäjoelle, mutta sitäkin enemmän löytämään paikallisia asioita ja toimijoita, jotka ovat kiinnostavia valtakunnallisesti & kansainvälisesti. Vaikka olen kuvataiteilija, työskentelystäni huokuu kiinnostus monipuolisesti kulttuurin eri osa-alueisiin. Haluan taiteilijana löytää uusia ilmaisutapoja, ja varsinkin uusia ilmaisukanavia."

Ajattelu on taiteilijan työtä

Seinäjoen kaupunki palkkasi kesäkuvataiteilijan ensimmäistä kertaa viime vuonna. Kokeilu oli erittäin onnistunut ja se päätettiin vakiinnuttaa. Näyttelykoordinaattori Sanna Karimäki-Nuutisen ja kulttuuritoimenjohtaja Leena Kråknäsin kehittelemän konseptin tarkoituksena on nostaa esiin erilaisia taiteen tekemisen tapoja ja hyödyntää taiteilijan ammattitaitoa kaupunkikulttuurissa ja -kehittämisessä.
"Kun haastattelimme Eetu Kevarinmäkeä kesäpestiin, vaikutuimme hänen monipuolisista ideoistaan ja innostaan kehittää kotikaupunkiaan. On arvostettavaa ja kannustettavaa, että täältä lähtenyt nuori taiteen ammattilainen on kiinnostunut Seinäjoesta ja haluaa vaikuttaa. Siksi odotamme innolla Eetun kesäprojekteja."

Lisätiedot
Eetu Kevarinmäki p. 040 048 3381 eetu.kevarinmakigmail.com

Sanna Karimäki-Nuutinen
Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut / Seinäjoen taidehalli
p. 040 774 8560 etunimi.sukunimi@seinajoki.fi


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on aurinko?

Kommentit

Ei kommentteja