+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Kulttuuripalvelut » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2018 » Huhtikuu » Kaupunkiaktivismia etsimässä

Kaupunkiaktivismia etsimässä

3.4.2018, klo 15:32

Kaupunkikehittämisen ideointipajat yhdistyksille ja asukkaille

Huhtikuussa on tulossa neljän työpajan kokonaisuus yhdistyksille ja asukkaille, jossa pureudutaan kaupunkiaktivismiin.- Kaupunkiaktivistinen toiminta tarkoittaa kaupunkilaisten omasta aloitteesta lähtevää, itse organisoimaa ja yhteisöllisyyttä lisäävää yhteistoimintaa. Se on ensisijaisesti rakentavaa ja toiminnallista, ei niinkään asioiden vastustamista, vaikka kriittisyys voi synnyttää aktivismia. Yleisesti kaupunkiaktivismin tarkoitus on edistää yhteisöllisyyttä, kansalaisten osallisuutta ja alueiden viihtyisyyttä, toteaa Seinäjoen kaupungin vuorovaikutussuunnittelija Kirsi Mattila.

Työpajoja järjestetään neljä kappaletta huhtikuun aikana Seinäjoen keskustassa, Ylistarossa, Nurmossa ja Peräseinäjoella. Kaikissa tilaisuuksissa ohjelma on sama, joten osallistuja voi valita itselle sopivan ajan. Järjestäjinä toimivat Seinäjoen kaupungin elinvoima ja kilpailukyvyn toimiala, puistotoimi, kulttuuripalvelut, liikuntapalvelut, kadut ja liikenne sekä Seinäjoen Seudun Kehittämisyhdistys Liiveri ry ja Selmu ry.

- Järjestäjätahojen terveiset osallistujille on, että: "Me kuulemme ideasi, kerromme rahoitusmahdollisuuksista, ideoimme kanssanne ja kannustamme Teitä kehittämään kaupunkia!"

Tarve tällaisille työpajoille on syntynyt asukkaita ja yhteisöjä kuunnellen sekä yleistä ilmapiiriä seuraten niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti. Työpajat ovat lähtölaukaus osallisuus- ja vuorovaikutusmallin rakentamiselle Seinäjoen kaupungille. Seinäjoen kaupungin tavoitteena on määritellä yhdessä asukkaiden ja yhteisöjen kanssa osallisuuden periaatteet kaupungille.

- Seinäjoen kaupunki haluaa olla mahdollistajana ja kumppanina erilaisissa yhteisöllisyyttä kehittävissä hankkeissa. Kaupunki voi esimerkiksi auttaa verkostoitumisessa ja ideoiden sparraamisessa sekä kannustaa asukkaita ja yhteisöjä toteuttamaan ideoita, toteaa Kirsi Mattila.

Ilmoittautumiset työpajoihin tapahtuu sähköisesti 9.4. mennessä: https://goo.gl/forms/4uIZG0B3j7UWyIz92 tai spostilla kirsi.mattila@seinajoki.fi. Tarkempi ohjelma löytyy täältä: http://www.seinajoki.fi/tapahtumat/2018/04/bEJCTYR5X.html.stx

Tervetuloa ideoimaan miten Sinä kehittäisit kaupunkia yhteisöllisemmäksi!

Lisätietoja: vuorovaikutussuunnittelija Kirsi Mattila, Seinäjoen kaupunki, Elinvoima ja kilpailukyky, puh. 0405305111, kirsi.mattila@seinajoki.fi

Kaupunkiaktivismi hästagit:
#kaupunkiaktivismi #positiivinenkaupunkiaktivismi #yhteisöllisyys #asukkaatkehittävätkaupunkia #osallistaminen #vuorovaikutus #joukkorahoitus #kaupunginosat #lähiruokarenkaat #jakamistalous #osallisuus #yhteisöt #ruoanvälitysyhteisöt #kaupunkisuunnittelunsomeryhmät #kaupunkikehityshankkeet #avoimetolohuoneet #tyhjientilojen hyötykäyttö #itseperustetutviljelmät #taideteoshankkeet #yhteisöllisyys #siivouspäivä #ravintolapäivä #tapahtumatjulkisissatiloissa #omatpihatpopupvierailukohteina #tapahtumaaktivismi #globaalitaktivismikonseptit #kohtaamisia #avoimendatanhyödyntäminen #tavaroidenvertaisvuokraus #naapuriapu #kimppakyydit #kirpparit #nettikirpparit #ekokampanjat #vapaaehtoistoiminnankehittäminen #kummitoiminta #innovaatiojavälittäjäyhteisöt


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Mikä on paikka, mistä lainataan kirjoja?

Kommentit

Ei kommentteja