+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Kulttuuripalvelut » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2018 » Huhtikuu » Kansallinen veteraanipäivä Seinäjoella

Kansallinen veteraanipäivä Seinäjoella

25.4.2018, klo 13:59

Kansallisen veteraanipäivän 27.4. teemana on tänä vuonna veteraanien perinnön siirtäminen tuleville sukupolville. Veteraanipäivän kansallisen päätoimikunnan suosituskirjelmässä toivotaan erityisesti nuorten osallistumista päivän viettoon. Kouluja ja ammatillisia oppilaitoksia pyydetään huomioimaan päivä omassa toiminnassaan.

Seinäjoen alueella järjestetään klo 10.00 kunniakäynnit Seinäjoen veteraanikivellä, talvi- ja jatkosodan muistopatsaalla Ylistarossa, Peräseinäjoen sankarihaudalla ja Taistelijain muistomerkillä Nurmossa.

Kunniakäyntien jälkeen on kahvitarjoilu jokaisen alueen seurakuntakeskuksessa. Seinäjoen alueilla vuorovuosin järjestettyä veteraanipäivän juhlaa ei tänä vuonna järjestetä.

Kunniakäynneillä on puhujina ja seppeleenlaskijoina Seinäjoella nuorisovaltuuston jäseniä, Peräseinäjoella lukion oppilaita ja Nurmossa yläkoulun oppilaita. Seinäjoen veteraanikivellä on ohjelmassa perinteiseen tapaan reserviläisten lippukulkue sekä Rautatieläisten Soittokunnan musiikkia.

Veteraanijärjestöt toivovat, että kouluissa huomioitaisiin veteraanipäivä tulemalla yleisöksi kaupungin alueella järjestettäville kunniakäynneille. Veteraanipäivän tilaisuuksien järjestelyistä vastaavat Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut, Seinäjoen seurakunta sekä kaupungin alueen veteraani- ja reserviläisjärjestöt.


Lisätietoja:
aila.taivalmakiseinajoki.fi
puh. 06 416 7335, 050 361 0402


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on puolukka?

Kommentit

Ei kommentteja