+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Kulttuuripalvelut » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2018 » Maaliskuu » Taiteilija asettuu luonnon muovattavaksi Dana Neilsonin videoteoksissa

Taiteilija asettuu luonnon muovattavaksi Dana Neilsonin videoteoksissa

12.3.2018, klo 16:11

Uudessa Studiossa nähdään kanadalaisen taiteilijan Dana Neilsonin näyttely “Naturally".

Näyttely koostuu videoteosten sarjasta, jossa taiteilija tutkii ihmisyyttä ottamalla luonnon opettajakseen, asettumalla osaksi maisemaa ja veden vietäväksi. Teoksissa luonto ikään kuin muovaa ihmisen kehoa – päinvastaisena kommenttina ihmisen innokkuudelle muovata luontoa. Teossarja on ottanut inspiraatiota mm. veden parantavista vaikutuksista ja sen ikiaikaisesta perinteestä. Näyttely myös leikittelee sanalla nature, luonto. Ja kysyy, millainen on ihmisen luonto ja mikä on luonnollista ihmisyydelle?

Dana Neilson (s. 1982) on kanadalainen taiteilija, joka asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on kouluttautunut valokuvaajaksi, mutta laajentanut ilmaisuaan myös keramiikkaan, veistoon ja videotaiteeseen. Hänen teoksiaan on ollut kansainvälisesti esillä sekä yksityis- että ryhmänäyttelyissä. Neilson on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston visuaalisen kulttuurin ja nykytaiteen ohjelmasta 2017.

Näyttely esillä Uudessa Studiossa 10.3.–15.4.2018.

Tervetuloa tutustumaan näyttelyyn!


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on puolukka?

Kommentit

Ei kommentteja