+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Kulttuuripalvelut » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2018 » Tammikuu » Kulttuurisen vanhustyön ammattilaiset kokoontuvat Seinäjoella

Kulttuurisen vanhustyön ammattilaiset kokoontuvat Seinäjoella

29.1.2018, klo 16:11

Kulttuurisen vanhus- ja seniorityön valtakunnallinen AILI-verkosto kokoontuu yhteistapaamiseen Seinäjoelle 30.–31.1.2018.

Osallistujia on kymmenestä kunnasta ympäri Suomen ja he edustavat Suomen kulttuurisen vanhustyön kunnallista kärkeä. Seinäjoella keskitytään käsittelemään verkoston tilaamaa, juuri valmistunutta selvitystä Luovat rakenteet – Kulttuurinen vanhustyö yli 50 000 asukkaan kunnissa. Sen lisäksi verkosto työstää tulevaisuuden tavoitteita ja toimintasuunnitelmaa. Luovat rakenteet -selvityksen on tehnyt tohtorikoulutettava Mari Aholainen Jyväskylän yliopistosta. Selvitys on osa Aholaisen väitöskirjatutkimusta. Selvityksessa läpivalaistaan kulttuurisen vanhustyön nykytilaa kunnissa ja pureudutaan tulevan sote- ja maakuntauudistuksen haasteisiin ja mahdollisuuksiin kulttuurisen vanhustyön näkökulmasta. Selvitystä käsitellään tiistaina myös Etelä-Pohjanmaan Liiton Osallisuus ja Kulttuuri -seminaarissa, joka on osa AILI-verkoston tapaamisen ohjelmaa.

AILI on kuntatoimijoiden muodostama kulttuurisen seniori- ja vanhustyön verkosto

Verkoston tehtävänä on vahvistaa kunnissa ja tulevissa maakunnissa toteutettavaa kulttuurista seniori- ja vanhustyötä rakentamalla eri toimialoilla työskentelevien asiantuntijoiden välille pysyvä yhteistyöverkosto. Kuntatoimijoiden välisen yhteistyön vahvistamisella valmistaudutaan maakuntauudistukseen ja sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisuudistukseen sekä rakennetaan yhteiskehittämiselle pohja. AILI:ssa lyövät kättä kuntien kulttuurialan ja sosiaali- ja terveysalan osaajat. Verkostokunnilta edellytetään molempien toimialojen sitoutumista verkoston toimintaan.

Verkostoa rahoittaa Taiteen edistämiskeskus avustuksella, joka koskee hallitusohjelman kärkihanketta 4. Hankkeen tavoitteena on parantaa taiteen ja kulttuurin saavutettavuutta ja vakiinnuttaa taide- ja kulttuurilähtöiset hyvinvointipalvelut osaksi sosiaali- ja terveydenhuollon rakenteita. Hankkeella kehitetään myös hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen suunnittelua, toteutusta ja seurantaa.

Seinäjoki on verkostokuntana ollut mukana edistämässä Luovat rakenteet -selvitystä verkoston Kulttuurisen vanhustyön hallintomallit ja -muodot -alatyöryhmän jäsenenä. Seinäjoella on viime vuosina otettu merkittäviä askeleita kulttuurisen vanhustyön kehittämisessä. Seinäjoki on luonut oman toimintamallin toteuttaa kulttuurista vanhustyötä, johon kuuluu esimerkiksi palveluasumisen kulttuurivastaavat sekä viime vuonna perustettu ikääntyneiden kulttuuritoiminnan koordinaattorin toimi. Ikääntyville suunnattu ja räätälöity kulttuuritoiminta on lisääntynyt uusien resurssien myötä räjähdysmäisesti.

Kuluvana vuonna (2018) ikääntyville suunnattuja erilaisia kulttuuritilaisuuksia järjestetään Seinäjoen kulttuuri- ja ikääntyneiden palveluiden toimesta yli 200. Tilaisuuksia on palveluasumisen asukkaille omassa asumisyksikössä järjestetystä toiminnasta aina kaikille avoimeen matalan kynnyksen kulttuurikerhotoimintaan.

Keväällä 2018 ilmestyy Kulttuurikohtaamisia-kulttuurikalenteri, johon kootaan kaikille ikäihmisille avoimia ja pääsymaksuttomia kulttuuritapahtumia.


Lisätietoja:
ikääntyneiden kulttuuritoiminnan koordinaattori Satu Kokkoniemi
satu.kokkoniemiseinajoki.fi


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Mikä on paikka, mistä lainataan kirjoja?

Kommentit

Ei kommentteja