+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Kulttuuripalvelut » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2018 » Tammikuu » Seinäjoen taidehallin kevät 2018

Seinäjoen taidehallin kevät 2018

19.1.2018, klo 12:16

Taidehallin kevään ohjelmassa Tarja Polarin lahjoituskokoelma, kosketeltavaa taidetta ja puhuttavia teemoja

Tarja Polarin lahjoituskokoelma

Seinäjokelaislähtöinen taidemaalari Tarja Polari lahjoitti viime syksynä merkittävän teoskokonaisuuden Seinäjoen kaupungille. Taiteilijan toiveen mukaisesti nämä teokset tullaan sijoittamaan kouluihin ja päiväkoteihin rikastuttamaan lasten ja henkilökunnan arkea. Sitä ennen teokset ovat nähtävillä Seinäjoen taidehallilla 27.1. avautuvassa Tänään olen hyvällä päällä – maalauksia lahjoituskokoelmasta -näyttelyssä. Mukana on kolmisenkymmentä öljyväri-, akryyli- ja guassimaalausta Polarin uran varrelta 1970-luvulta 2010-luvulle.

Nykyisin Vantaalla asuvan Tarja Polarin taide kumpuaa taruista ja myyteistä, leikkisyydestä ja huumorista. Kirkkaat värit ja korostetut muodot ovat hänen taiteelleen tyypillisiä. Polari syntyi vuonna 1943 taiteilijaperheeseen ja sai taiteellisen oppinsa isältään Oiva Polarilta. Hän on toiminut aktiivisesti taiteilijana 1960-luvun lopulta alkaen. Teokset ovat ihailtavissa pääsiäiseen saakka.

Kosketeltavaa taidetta ja puhuttavia teemoja

Huhtikuussa saleihin rakentuu rinnakkain kahden näyttelyn kokonaisuus, jonka punainen lanka on teosten kosketeltavuus ja moniaistinen kokeminen. Kehona – Body Sensing on Porin taidemuseon ja Porin lastenkulttuurikeskuksen tuottama ja Päivi Setälän kuratoima näyttely, joka pohtii kehollisen tiedon ja aistien merkitystä. Mukana on teoksia neljältä satakuntalaiselta taiteilijalta Kirsi Jaakkolalta, Toni Lehtolalta, Sanna Pajuselta ja Veijo Setälältä. Näyttelyn rinnalla nähdään Anna-Lea Kopperin Tunnetila, jossa vanupilvien täyttämään tilateokseen pääsee sukeltamaan sisään ja aistimaan tunteitaan. Mukana on myös dokumentaarinen osuus, jossa esitellään ympäristö- ja yhteisötaiteilijana tunnetun Kopperin eri yhteisöjen kanssa toteuttamaa prosessia.

Uudessa Studiossa Tellervo Kalleisen ja Oliver Kochta-Kalleisen 101 kaikkien puolesta -näyttely on esillä 4.3. saakka. Tilaan järjestettiin noin vuosi sitten suuren suosion saavuttanut Open Call -haku, jonka tuloksena tilassa jatkuu korkeatasoinen näyttelyohjelma koko vuoden. Maaliskuussa studion valtaa kanadalaisen, Helsingissä asuvan Dana Neilsonin luonnon täydellisyyttä kuvastava video- ja valokuvateosten kokonaisuus. Loppukeväästä taiteilijaryhmä Anne Järvi, Niina Kiiveri ja Anna Pekkala rakentavat tilaan oman kuplansa, koska "selvitäkseen arjesta, on välillä pakko hautautua hattarahöttöön".

Näyttelysalit
27.1.–29.3. Tarja Polari: Tänään olen hyvällä päällä maalauksia lahjoituskokoelmasta
14.4.–10.6. Kehona – Body Sensing sekä Anna-Lea Kopperi: Tunnetila

Uusi Studio
– 4.3. Tellervo Kalleinen & Oliver Kochta-Kalleinen: 101 kaikkien puolesta
10.3.–15.4. Dana Neilson: Naturally, valokuvia, videoteoksia
21.4.–27.5. Anne Järvi, Niina Kiiveri & Anna Pekkala: Kupla, valokuvia, piirroksia, animaatiota, veistoksia

Yleisötyö avaa näkökulmia ja tarjoaa elämyksiä

Taidehalli tarjoaa kevään aikana avoimia yleisöopastuksia kaikkiin näyttelyihin. Niitä järjestetään noin kerran kuussa, keskiviikkoiltaisin tai viikonloppuisin päiväsaikaan. Seuraava avoin opastus järjestetään sunnuntaina 21.1. klo 13, jolloin on mahdollisuus nähdä Kotikulmilla – State of the art, nykytaidetta valtion taideteostoimikunnan kokoelmasta -näyttely juuri ennen sen sulkeutumista. Lisäksi aktiivisten senioreiden Torstaitapaamiset jatkavat ohjelmistossa helmikuussa.

Suositut vauvojen värikylvyt jatkuvat Taidehallilla helmikuussa. Värikylpy on vauva- ja pikkulapsiperheiden kuvataidetyöpaja, jossa tutkitaan eri materiaaleja ja syvennetään lapsen ja vanhemman vuorovaikutusta yhdessä tekemällä. Taidehalli myös tuottaa värikylpymenetelmää esittelevän näyttelyn Seinäjoen kaupunginkirjaston Kässärin Galleriaan maalishuhtikuussa.

Taidehalli on mukana toteuttamassa Seinäjoen kulttuurikasvatussuunnitelmaan kuuluvaa Koulujen kulttuurimatkaa. Seinäjoen 3.-luokkalaiset vierailevat huhtitoukokuussa opastetulla näyttelykierroksella ja työpajassa. Nämä vierailut kohdistuvat Kehona- ja Tunnetila-näyttelyihin.

Lisätiedot:
Näyttelyt: näyttelykoordinaattori Sanna Karimäki-Nuutinen p. 040 774 8560
Yleisötyö: taidekasvattaja Elina Teitti p. p. 044 754 1779


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Mikä kulkuväline kulkee raiteilla?

Kommentit

Ei kommentteja