+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Kulttuuripalvelut » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2017 » Joulukuu » Seinäjoen kaupunki palkitsee kulttuurin ja urheilun osaajia

Seinäjoen kaupunki palkitsee kulttuurin ja urheilun osaajia

6.12.2017, klo 15:00

Seinäjoen kaupungin perinteiset kulttuuri- ja Vuoden urheilija -palkinnot jaetaan itsenäisyyspäivän juhlassa 6.12. Seinäjoki-salissa. Kulttuuripalkinto myönnetään kulttuurituottaja Teemu Tuuttilalle ja kuoronjohtaja Suvi Lehtimäelle. Vuoden urheilija -palkinto myönnetään pesäpalloilija Jukka-Pekka Vainionpäälle.

Kulttuuripalkinto nostaa esiin ihmiset ilmiöiden takana

Seinäjoen kaupungin hyvinvointilautakunta on yksimielisesti päättänyt myöntää vuoden 2017 kulttuuripalkinnon kulttuurituottaja Teemu Tuuttilalle ja kuoronjohtaja Suvi Lehtimäelle. Palkinto jaetaan palkinnonsaajien kesken. Hyvinvointilautakunnan kulttuuripalkintotyöryhmän teemana oli tänä vuonna "Ihmiset ilmiöiden takana". Ilmiöt usein tunnetaan, mutta ihmiset niiden takana saattavat jäädä taka-alalle. Kulttuuripalkinnon avulla Seinäjoen kaupungin hyvinvointilautakunta haluaa nostaa nämä ihmiset esiin ja viestittää, että kaupungissamme on tulisieluja, jotka uskovat kulttuuriin ja sen merkitykseen Seinäjoella.

Hyvinvointilautakunta perustelee kulttuurituottaja Teemu Tuuttilan palkitsemista seuraavasti: "Tuuttila on henkilökohtaisella panoksellaan onnistunut tuomaan perinteiseen tapahtumakaupunkiin täysin sisällöltään tuoreen ja raikkaan NuermoFest-tapahtuman. Hän yhdistää mielenkiintoisella tavalla alakulttuureja, ruokaa, paikkoja ja aitoa kotiseuturakkautta, joista syntyy uudenlainen ja kiinnostava kaupunkikulttuurikokonaisuus."

Kuoronjohtaja Suvi Lehtimäen valintaa lautakunta perustelee seuraavasti: "Solina-kuoron johtaja Suvi Lehtimäki on tehnyt pyyteetöntä työtä vuosien ajan lasten ja nuorten kuoroharrastuksen parissa. Hän on pitänyt johtamansa kuoron matalakynnyksisenä ja kaikille avoimena ja tasa-arvoisena. Työllään Lehtimäki on innostanut lapsia laulun riemun kokemiseen. Suvi Lehtimäen pitkäjänteisen työn ja innostuksen tuloksena Solina-kuoro on kasvanut muutaman lapsen ryhmästä suureksi, musiikillisia elämyksiä tuottavaksi kuoroksi."

Jymy-Jussien Jukka-Pekka Vainionpää on Vuoden urheilija

Seinäjoen kaupungin hyvinvointilautakunta on yksimielisesti päättänyt myöntää Vuoden urheilija -palkinnon pesäpalloilija Jukka-Pekka Vainionpäälle. Palkinto myönnetään vuosittain henkilölle, joka on lajissaan näkyvästi esillä ja toimii esimerkkinä nuorille omassa lajissaan. Jukka-Pekka Vainionpää on edustanut Seinäjoen Jymy-Jusseja vuodesta 2013 lähtien. Kaudella 2017 Vainionpää löi runkosarjassa 128 (7+121) juoksua ja pudotuspeleissä 14 juoksua. Jukka-Pekka pelaa lyöjäjokerina. Hänet valittiin heinäkuussa 2017 kuukauden pelaajaksi ja hän on ollut vuosia Jymy-Jussien ehdoton avainpelaaja.

Vuosittain jaettavien kulttuuripalkinnon ja Vuoden urheilija -palkinnon tarkoituksena on tukea ja edistää seinäjokelaista ja eteläpohjalaista sivistystyötä ja palkita lajissaan onnistuneita urheilijoita. Kummankin palkinnon suuruus on 3 600 euroa. Asukkaat ovat saaneet ehdottaa palkintojen saajia verkossa tai paperilomakkeella. Vuoden urheilija -palkintoa saavat ehdottaa myös paikalliset urheiluseurat. Aiempia palkinnonsaajia ovat kulttuuripalkinnon osalta mm. kuvataiteilija Seppo Kari ja viulutaiteilija Kaija Saarikettu ja urheilijapalkinnon osalta Benedek Olah, SJK miesten veikkausliigajoukkue sekä Pekka Rintamäki. Liikuntapalvelut palkitsee lisäksi Vuoden joukkueen ja Vuoden valmentajan erillisessä palkintojuhlassa tammikuussa 2018.

Lisätietoa kulttuuripalkinnosta:
Suvi Lehtimäki, p. 050 562 5808
Teemu Tuuttila, p. 0400 747 193
Jesse Luhtala, hyvinvointilautakunnan pj. jesse.luhtalaseinajoki.fi tai p. 040 766 5409
Leena Kråknäs, kulttuuritoimenjohtaja leena.kraknasseinajoki.fi tai p. 040 774 8559

Lisätietoa Vuoden urheilija -palkinnosta:
Tanja Särkipaju, tanja.sarkipajuseinajoki.fi tai p. 050 552 9400
Jesse Luhtala, hyvinvointilautakunnan pj. jesse.luhtalaseinajoki.fi tai p. 040 766 5409


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on aurinko?

Kommentit

Ei kommentteja