+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Kulttuuripalvelut » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2017 » Lokakuu » "EPIKRIISI" on sukellus ihmismieleen

"EPIKRIISI" on sukellus ihmismieleen

6.10.2017, klo 15:07

Tuija Palojärven näyttely kertoo taiteen parantavasta vaikutuksesta

Uudessa Studiossa avautuu kauhavalaisen Tuija Palojärven näyttely. Epikriisi -nimeä kantava näyttely on lyhyt sukellus, tunkeutuminen, yhden ihmisen mieleen, ajatuksiin, tunteisiin ja mielipiteisiin. Palojärvi on jo vuosia tuonut esille taiteen positiivista merkitystä ihmisen hyvinvoinnille. Yksittäiselle ihmiselle taiteen tekeminen tai esimerkiksi taidenäyttelyissä käynti voi taiteilijan mukaan tuoda paljon hyvää ja uudenlaista sisältöä elämään. Voisi jopa sanoa taiteella olevan parantavaa vaikutusta.

Tuija Palojärvi on itseoppinut 58 -vuotias kuvataiteilija. Taiteen tekemisen hän aloitti maalaustaiteella, maalaten suuria ja vahvoin siveltimenvedoin tehtyjä taideteoksia. Myöhemmin Palojärvi siirtyi käyttämään sekatekniikkaa, koska koki maalaustaiteen liian suppeaksi ilmaisukeinoksi. Kokeileva, rohkeampi ote lähestyä uusia materiaaleja, on lisännyt mahdollisuuksia löytää uusia keinoja töiden toteuttamiseksi. Nykyisi Palojärvi tekee taiteensa pääosin kierrätysmateriaaleista, osa teoksista on veistosmaisia. Värimaailma teoksissa on harkitun suppea.

Teoksiaan Palojärvi kuvailee tunnetiloiksi. Hän kertoo: “Nykyään panostan teoksiin, jotka ovat aiheeltaan lähellä sydäntäni ja ajatusmaailmaani. Esimerkiksi luonnon- ja eläintensuojelu sekä sodanvastaisuus ovat tällaisia asioita. Taide voi olla myös yksi keino vaikuttaa ihmisten mielipiteisiin, apuväline pyrkimykselle saada aikaan muutosta parempaan. Kierrätetty materiaali saa näin rahassa mittaamattoman arvonnousun”

Näyttely on esillä Seinäjoen taidehallin Uudessa Studiossa 11.10.–5.11.2017.
Näyttelysaleissa jatkuu Toni Lehtolan ja Jenni Uusitalon Entiteetti 5.11. saakka.

Epikriisi-näyttelyyn voi tutustua myös senioreiden Torstaitapaamisessa to 26.10. klo 13 ja avoimessa yleisöopastuksessa ke 1.11. klo 17.30.

Taiteilija on tavattavissa näyttelyripustuksen viimeistelyn parissa ke 11.10. klo 12, tai muuna erikseen sovittavana aikana.
Tervetuloa myös avajaisiin ke 11.10. klo 18–20!


Yhteydenotot:
Tuija Palojärvi p. 040 533 3737 tuija.palojarvinetikka.fi


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on puolukka?

Kommentit

Ei kommentteja